17.02.2020
Поділитися

Стара Іспанія в новому стилі, історія бренду: Ramon Canals

Бренд – Ramon Canals

Переклад – Рамон Каналс

Країна –Іспанія (Пенедес, Пріорат, Монтсант)

 

Факти - Ramon Canals - це сімейні винні погреби і власний музей вина і кави, кращий і єдиний приватний музей вина в Каталонії, який об'єднує колекцію з більш ніж 4500 експонатів з виноградників, тихих вин і кави (деякі датовані ще до н.е.).

 

Головний винний льох розташований в Кастельв'єй-де-Розанес, невеликому містечку в 30 км від Барселони, в Пенедесі. В даний час сім'я також виробляє вина в DO Montsant і DOQ Priorat, двох каталонських регіонах, які отримали визнання і престиж.

 

Miquel Canals Ollé був засновником виноробні, яка сьогодні носить його ім'я - Ramon Canals. Родинний дім і винні льохи в Castellví de Rosanes, невеликому селі в виноробному регіоні Пенедес, були побудовані в 1903 році.

 

На цій землі збирали виноград, перетворюючи його в вино, яке вживали в сімейному колі. У 1975 році Miquel Canals Ollé і його син Ramon Canals Llaverol, за професією енолог, об'єднали свої ресурси і вирішили провести свої перші пляшки вина і кави на продаж.

 

У 1978 році була заснована сучасна компанія Ramon Canals. Вона пропонує широкий асортимент продукції, яка зроблена з максимальною віддачею, щоб задовольнити найвибагливіші смаки, використовуючи завжди виноград з урахуванням щадного відношення до навколишнього середовища.

 

Опади в цьому районі помірні і випадають протягом усього року, створюючи оптимальний мікроклімат для вирощування винограду; середня кількість опадів 500 л / метрів на квадрат на рік. Осінь - сезон максимальної кількості опадів, за якою йде весна.

 

В регіоні Нижній Пенедес середнє показання температури становить 14,4 ºC, в той час як в центральному Пенедесі це значення становить 12 ºC. Район Верхній Пенедес - це типовий прибережний клімат, де морози зустрічаються частіше, а контраст між максимальною і мінімальною температурами посилюється. Мінімальні температури спостерігаються в січні з показником 2,63ºC, а максимальна температура в липні становить 27,78ºC.

 

Пенедес захищений від холодних вітрів, проте регіон схильний до північно-західних і західних вітрів, а влітку морські бризи часто впливають на регіон.

 

МОНТСАНТ

DO Montsant розташований в центрі Каталонії, утворюючи кільце навколо знаменитого DOQ Priorat. DO Montsant - це DO, який був створений всього кілька років тому, але вже має престижну репутацію в усьому світі. Насправді його престиж росте настільки швидко, що DO Montsant сьогодні є одним з регіонів з найвищим рейтингом в світі.

Вино вироблялося в районі Монтсант протягом тисячоліть. Це дуже ізольований район, який залежить виключно від методів сільськогосподарського виробництва, які поважають навколишнє середовище, і які служать хорошим прикладом збереження традицій. Виноградники розкинулись по гірських схилах серед оливкових гаїв, лісів і пагорбів.

 

ПРІОРАТ

Сьогодні Пріорат є одним з найпрестижніших виноробних регіонів світу. Це унікально. Це піднесено. Це чиста магія. DOQ Priorat розташований в центрі Каталонії, в густонаселеному і не гостинному районі.

Лози ростуть на бідних, кам'янистих грунтах. Вони висаджені на гірських схилах, на терасах на висоті від 100 до 700 метрів над рівнем моря. Велика частина землі в пріорат складається зі сланцю кремнезему, відомого місцевим жителям як «llicorella», і саме llicorella надає винам Пріорат свій унікальний характер. Середня врожайність на одну лозу часто становить менше 1 кг, і це надає виноградам прекрасні властивості, які стають чистим золотом в руках хорошого винороба.

Сьогодні молоде покоління, Рамон і Марта, готові успадкувати сімейну мудрість і зберегти її як культурну спадщину, компанію в гармонії з технічними досягненнями і постійно зростаючим ринком збуту.

Рамон має медичну освіту, ступінь енології і ступінь магістра в галузі виноградарства, енології і маркетингу вина. Він має великий досвід виробництва вина в декількох найпрестижніших виноробних регіонах світу: у Франції (Шампань), Австралії (долина Ярра і Тасманія), Нової Зеландії (Мальборо), Каліфорнії (долина Напа) і Англії. Рамон відповідає за виноробство і комерційну діяльність компанії.

Марта має освіту в сфері бізнесу і відповідає за адміністрування, контроль якості всіх продуктів компанії.

В даний час сімейна компанія виробляє вино в 4 виноробних регіонах: DO Penedès, DO Cava, DOQ Priorat і DO Montsant.

 

ПЕНЕДЕС

Винні погреби Ramon Canals розташовані в Кастельв'єй-де-Розанес, невеликому містечку в регіоні Пенедес, приблизно в 30 км від Барселони, між містами Марторель і Геліда. Пенедес має площу близько 1557 км2, які розділені на три області:

- Нижній Пенедес, Центральний Пенедес і Верхній Пенедес: вплив сонця і моря надає району Нижній Пенедес жаркий, але порівняно м'який клімат, що підходить для вирощування традиційних сортів винограду для виробництва кави, такі як Xarel.lo і Macabeo;

-Температура в Центральному Пенедесі трохи нижче, ніж в раніше згаданії області, росте Ксарелло, Макабео, Мускат і Гарнача;

- Верхній Пенедес - самий внутрішній, захищений і більш холодний район, с висотами до 700 м (2600 футів) над рівнем моря. Це кращий район для вирощування Parellada і Sauvignon Blanc.

Територія Пенедеської області дуже різноманітна, хоча велика частина регіону використовується для вирощування сільськогосподарських культур і має подібні характеристики. Грунт глибокий, але не дуже піщаний і не дуже важкий, чудово пропускає і добре тримає дощову воду. Основна грунта на наших виноградниках - крейдяна глина.

Клімат регіону Пенедес типово середземноморський, в якому багато світла і багато прямих сонячних променів, зима м'яка, а літо не дуже спекотне. Регіон Пенедес має широке розмаїття мікроклімату, що є наслідком його близькості до узбережжя і його висоти, яка в нашому випадку сильно варіюється, так як деякі виноградники розташовані на висоті 500 метрів над рівнем моря.

 

Marta RESERVA VINTAGE 2016 Brut

Суміш сортів винограду Xarel.lo, Macabeo і Parellada.

Друга ферментація проходить в пляшках більше 24 місяців в підвалах, де досягає зрілості.

1-я ферментація - виноград збирається вручну, щоб вибрати кращий виноград у вересні, коли кожен сорт досягає свого піку дозрівання. Використовується тільки сусло-самоплив. Кожен сорт винограду ферментується окремо при постійній температурі 16ºC у резервуарах з нержавіючої сталі.

2-я ферментація - Xarel.lo 50%, Macabeo 30%, Parellada 20%. Температура бродіння: 15-18 ºC. Період старіння: більше 24 місяців. Цукор: 6 г / л.

Аромат: інтенсивний з фруктовими і квітковими відтінками, ніжними нотами старіння.

Смак: свіжий, злегка солодкий і дуже округлий.

Гастрономія: рекомендується для асорті салатів, паст, рису і рибних страв.

 

MARTA PASSIÓ RESERVA VINTAGE 2016 Brut

Суміш Xarel.lo, Macabeo, Parellada і Garnacha.

Друга ферментація в пляшках більше 24 місяців в наших підвалах.

Регіон: D.О. Cava. Субрегіон: Центральний Пенедес (Macabeu, Xarel.lo і Garnatxa) і Верхній Пенедес (Parellada). Висота виноградників: 110 м (Xarel.lo), 250 м (Macabeu і Garnacha) і 320 м (Parellada).

Клімат: м'який середземноморський. Річна кількість опадів: в середньому 515 літрів на квадратний метр. Грунт: глина і вапняк.

1-я ферментація- зібрана вручну, щоб вибрати кращий виноград у вересні, коли кожен сорт досягає свого піку дозрівання. Кожен сорт винограду ферментує окремо при постійній температурі 16ºC у резервуарах з нержавіючої сталі.

2-я ферментація - 40% Xarel.lo, 35% Macabeu, 20% Parellada і 5% Garnatxa. Температура бродіння: 15-18 ºC. Період старіння: більше 24 місяців. Цукор: 6 г/л.

 

MARTA VIOLET 2018 White wine

Xarel.lo, Macabeu і Muscat з виноградників Penedès є основою для Marta Violet. Це свіже, фруктове, квіткове біле вино.

Регіон: D.О. Пенедес. Субрегіон: Верхній Пенедес (Маскат) і Центральний Пенедес (Xarel.lo і Macabeo). Висота виноградників: 150 м (Xarel.lo і Macabeo) і 250 м (Мускат). Клімат: м'який середземноморський. Річна кількість опадів: в середньому 465 літрів на квадратний метр. Грунт: глина і вапняк.

Збір врожаю: ручний збір, щоб вибрати кращий виноград.

Кожен сорт винограду ферментує окремо при постійній температурі 16ºC у невеликих резервуарах з нержавіючої сталі. Суміш: Xarel.lo, Macabeo і Muscat. Температура бродіння: 15-16 ºC. Аромат: свіжий з фруктовими і квітковими нотками. У нього хороший баланс і приємний післясмак. Гастрономія: рекомендується як аперитив, для різних салатів, паст, рису і рибних страв. Насолоджуйтесь в будь-який час дня.

 

ONNA XAREL.LO ORGANIC & VEGAN WINE 2018

Біле вино, вироблене з сорту винограду Xarel.lo з 100% органічних сертифікованих старих виноградників, вирощених в регіоні Пенедес. Сік був підданий холодної мацерації з шкіркою, щоб отримати типовість цього місцевого сорту винограду. Онна - вино з ароматом білих і тропічних фруктів, насичене, приємне і сухе. Вино з веганським сертифікатом !!!

Регіон: D.О. Пенедес. Субрегіон: Центральний Пенедес (Xarel.lo). Висота виноградників: 150 м (Xarel.lo). Клімат: м'який середземноморський. Річна кількість опадів: в середньому 465 літрів на квадратний метр. Грунт: глина і вапняк.

Збір врожаю: вручну, щоб вибрати кращий виноград. Прес та мацерація на шкірці протягом 6 годин. Температура бродіння:15-16 ºC.  Аромат: свіжий з ароматом білих і тропічних фруктів. Смак: У нього хороший баланс, насичений, з приємним і сухим післясмаком. Гастрономія: рекомендується для аперитиву, різних салатів, пасти, рису і рибних страв.

 

 SENTIMENTS (Priorat) 2017 Red Wine 

Червоні сорти винограду Garnaсрa і Samsó (відомий так само як Mazuelo, Bovale Grande, Cariñena, Carinyena, Samsó, Carignane, Carignano) з виноградників Poboleda є основою для червоного вина Sentiments 2017.

Сорти винограду: Гарнача і Самсо. Регіон: D.O.Q. Пріорат. Субрегіон: Поболеда. Висота виноградників: 380м. Клімат: м'який середземноморський і континентальний натяк. Річна кількість опадів: в середньому 493 літри на квадратний метр.

Збір врожаю: вручну, щоб вибрати кращий виноград. Збір урожаю починається в середині вересня з Garnacha і закінчується в кінці вересня з Samsó.

Виноробство: холодна попередня ферментація з мацерацією і обережне витяг з допомогою пігменту (punchdown) з подальшою 20-денний мацерацією під час ферментації. Після завершення ферментації 4-6 місяців витримки в співвідношенні 50% / 50% 225 л нових бочок з французького та американського дуба. Виробництво Vintage 2017: 7.000 пляшок.

Аромат: інтенсивний і свіжий аромат червоних фруктів, підсмажених нот і відтінків родзинок. Смак: округлий і приємний, з довгим і свіжим післясмаком. Рекомендують подавати до нього м'ясо, печеня, рагу, гриби і сири з пліснявою.

 

SENTIMENTS (Priorat) 2012 Red Wine

Червоні сорти винограду Garnatxa, Samsó і Syrah з виноградників La Morera del Montsant є основою для червоного вина Sentiments Únics 2012 видатного вина, створеного з кращих ділянок Finca Mas de l'Abella.

Регіон: D.O.Q. Пріорат. Субрегіон: Ла Морера дель Монтсант. Висота виноградників: 400м. Клімат: м'який середземноморський і континентальний натяк. Річна кількість опадів: в середньому 505 літрів на квадратний метр. Збір врожаю: вручну, щоб вибрати кращий виноград. Збір врожаю починається 15 жовтня 2012 року.

Холодна попередня ферментація, мацерація і дбайлива екстракція пігменту (punchdown) з подальшою 20-денний мацерацією під час ферментації. Після завершення ферментації, 12 місяців витримки в суміші 50/50 225 л нових бочок з французького та американського дуба. Виробництво Vintage 2012: 998 пляшок.

Sentiments 2012 - дуже складне вино. Він являє інтенсивний рубіновий колір. Аромат: насичений, з темно-чорними фруктами (сливи), підсмаженими і бальзамними нотами, тютюновими нотками і шкіряними нотами в цікавому букеті. У смаку це вино із середнім тілом, з хорошою концентрацією фруктів (знову ж чорний). У міру того, як вино розкривається і розвивається, воно демонструє пряні і трав'яні нюанси.

Рекомендується подавати до нього м'ясо, печеня, рагу, гриби і блакитні сири. Температура подачі: 14-16ºC. Декантація рекомендується. Вино буде добре старіти в пляшках протягом наступних 2-3 років.

 

 SIANA 2016 Red Wine 

Червоні сорти винограду Garnacha і Samsó з виноградників Els Guillamets є базою для Siana 2016.

Регіон: D.О. Montsant. Субрегіон: Ельс Гіаметс. Висота виноградників: 280м (Garnatxa) і 320м (Samsó). Клімат: м'який середземноморський і континентальний. Річна кількість опадів: в середньому 525 літрів на квадратний метр.

 Збір урожаю починається в середині вересня з Garnacha і закінчується в кінці вересня з Samsó. Холодна попередня ферментація з мацерацією і обережне витяг пігменту (punchdown) з подальшою 20-денний мацерацією під час ферментації. Після завершення ферментації 9 місяців витримується в бочках (225 л) і 2 роки у великих бочках з французького та американського дуба.

Виробництво Vintage 2016: 20 000 пляшок.

Аромат: інтенсивний і елегантний аромат стиглих червоних фруктів і варення, з відтінками анісу, ніжними нотками нового дуба і мінеральними нотками.

Смак: округлий, приємний, потужний. Довгий післясмак, який підкреслює його особливий пряний характер.

Гастрономія: Рекомендується поєднувати з будь-яким білим або червоним м'ясом (м'ясо птиці, дика дичину, рагу, печеню з баранини, яловичина ...), з тушкованими бобами і сирами. Температура подачі: 14-16ºC. Декантація рекомендується.

 

-20%
Новий
Ramon Canals Marta Reserva Vintage Brut фото
-20%
Ramon Canals Marta Violet фото
Ramon Canals
-20%
Новий
Ramon Canals Onna фото
Ramon Canals
Новий
Ramon Canals Sentiments фото
Ramon Canals
Новий
Ramon Canals Sentiments Unics фото
Ramon Canals
Ramon Canals
Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних