10.03.2020
Поділитися

Новинки від Pere Ventura - вина з Пріората з виноробні MERVM PRIORATI !

Priorat - один з найстаріших виноробних регіонів Європи, який отримав свою назву ще вісім століть тому від імені настоятеля (Prior) монастиря Cartuja Escala Dei, якому належали довколишні землі, виноградники, і, відповідно, ексклюзивне право виробляти вино. Історичні дані свідчать, що прибувші сюди з Провансу картезіанці завезли виноградний сорт Гарнача (Гренаш Нуар).

Коли ви потрапляєте в цю область Іспанії, ви буквально опиняєтеся в місцевості, недоторканою цивілізацією і технічним прогресом. Навіть, незважаючи на те, що в місцевості є асфальтові дороги, дістатися до «серця виноробства» - села Гратальопс зовсім не просто. Дорога схожа на серпантин і 50 км можна подолати не так вже й швидко. Неквапливе життя місцевих жителів дуже гармонійно злилося з природою. Для винних туристів візит в Пріорат, який розташований на території 11 муніципалітетів, виявляється воістину захоплюючою подорожжю.

 

Існує навіть думка, що в цьому регіоні вино народжується безпосередньо з каменю, настільки складний і кам'янистий там грунт. Справа в тому, що Пріорат знаходиться в облямуванні гір Monsant, які і створюють унікальний мікроклімат і особливі природні умови:

 

 - специфічний гірський грунт, що дозволяє корінню виноградної лози йти вниз в тріщини на багато метрів;

- унікальна збалансованість випадання опадів навесні;

- сприятливий кут схилів для сприйняття сонячних променів (до 15- 20 градусів);

- гірська гряда Monsant, стримуюча холодні і спекотні вітри;

- сприятливий клімат з довгим жарким літом і сухою зимою;

- близькість Середземного моря, що дає хорошу кислотність і збалансованість винам;

- піднесеність території на 300-600 метрів над рівнем моря.

Mervm Priorati сягає своїм корінням в історію виноробства в Пріораті, де виноградні лози вирощуються вже понад тисячу років. Захований в цьому суворому, але щедрому куточку Каталонії, бренд, що належить групі Pere Ventura, є одним з найбільш символічних найменувань вин DOQ Priorat.

У стійко спроектованої виноробні Mervm Priorati площею понад 2500м2 висококваліфікований персонал використовує найсучасніші технології для виробництва вин з винограду, вирощеного в околицях села Поррера. Його відміннаий грунт надає винам винятковий смак, який цінується шанувальниками в усьому світі.

 

Mervm Priorati прагне пропонувати високоякісні вина з характером - вина, які викликають свіжі відчуття і залишаються в пам'яті надовго після того, як їх спробують.

 

Priorat Inici 2016

 

60% Garnacha Negra (Grenache Noir), 15% Cariñena (Carignan), 15% Syrah, 10% Cabernet Sauvignon. Вік лози вище 10 років.

 

Урожай збирається вручну в ящики по 20 кг. Мацерація і ферментація проходять при контрольованій температурі в резервуарах з нержавіючої сталі. Малолактична ферментація - в 225-літрових бочках з французького дуба. Витримується 8-12 місяців, купажується і розливаеться без фільтрації.

 

Аромат вина багатий червоними фруктами (малина, червона смородина), з нотами анісу. Свіже і фруктове в смаку, червоні фрукти знову виходять на перший план, з відтінками ванілі. Добре збалансовані, зрілі, оксамитові таніни, елегантний післясмак. Його вражаюча свіжість і середня ароматична інтенсивність роблять Inici ідеальним вином для супроводу куріпки з трюфелями і дикими грибами, качиної грудки з солодкою картоплею і виноградним соусом.

 

Priorat Desti 2016

65% Garnacha Negra (Grenache Noir), 15% Cariñena (Carignan), 10% Syrah, 10% Cabernet Sauvignon. Вік лози вище 12 років.

Урожай збирається вручну в ящики по 20 кг.

Мацерація і ферментація проходять при контрольованій температурі в резервуарах з нержавіючої сталі. Малолактична ферментація в 225-літрових бочках з французького дуба. Витримується 12- 14 місяців, купажується і розливаеться без фільтрації.

 

Має інтенсивний темно-вишневий колір з гранатовим обідком. Комплексний аромат з нотами червоних фруктів (малина і червона смородина), з пряними тонами на фоні чорної смородини. Він має бальзамічний смак з відтінками граната. Елегантний і шовковистий, добре збалансований з солодкими, округлими танінами.

Ідеально підходить для супроводу червоного м'яса на грилі, приправленого ароматними травами.

 

Priorat El Cel 2016

40% Garnacha Negra (Grenache Noir), 30% Syrah, 15% Cariñena (Carignan), 15% Cabernet Sauvignon. Вік лози від 12 до 105 років.

Мацерація 3 тижні, малолактична ферментація в 225-літрових бочках з французького дуба. Витримується 14-18 місяців, купажується і розлівается без фільтрації.

 

Вино має непрозорий вишнево-червоний відтінок з фіолетовим обідком. Інтенсивний аромат і смак. Аромат темних фруктів, таких як стигла чорниця, лісові ягоди, ожина і слива, з виразними ароматами витримки: шоколад, трюфель і чорна солодка. Шовковисті таніни забезпечують тривалий післясмак.

 

Інтенсивне, повнотіле вино, таке як El Cel, вимагає складногї страви з дичини, наприклад, заєць з маринадом з овочів і трав, террин з поросят або оленина під гранатовим соусом.

 

Pere Ventura
Pere Ventura
Pere Ventura
Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних