10.11.2016
Поділитися

Що пити: дегустація Pio Cesare

Виноробня Pio Cesare заснована в 1881 році і з тих пір не змінювала свої етикетки. На них зображений герб Альби: юридично його використовувати не можна, але щорічно Pio Cesare звертаються до мера міста за дозволом і щороку його отримують. І це швидше гра і прояв поваги, ніж необхідність: їм не відмовляють, бо Pio Cesare - це вже частина історії і репутації регіону.

Піонери виноробства П'ємонту, стовідсотково зразкові виробники Бароло і Барбареско.

У WINETIME приїжджав Августо Боффа - співвласник Pio Cesare, 5-е покоління виноробної сім'ї, якій сьогодні належить понад 70га землі ціною близько 1200млн € за гектар. Августо вже занадто поважний, щоб працювати на виноградниках, але він бере участь в ухваленні всіх рішень від розміщення виноградників до бутилювання вина.

Августо вважає дегустацію занадто особистим і суб'єктивним процесом і не коментував власні вина, тому відгуки будуть виключно нашими :)

Chardonnay l'Altro

Це єдиний не автохтонний сорт, який вініфікують Pio Cesare: їм цікаво робити біле, яке добре піддається витримці в бочці (рідний арнеіс для цих цілей не годиться). Вино вийшло дуже потужне в ароматі: спочатку (і дуже довго) переважає «котячий» тон, але коли він йде, аромат розпливається красивими солодкими тонами вишневого цвітіння, попкорну і цитрусової цедри. Смак значно м'якше і витонченішими: свіжий (значно вежее, ніж очікуєш від шардоне), трохи мінеральний, дуже «рівний» і тонкий, з тривалим післясмаком. В цілому - дуже красиво і витончено, але не дешево.

Dolcetto d'Alba 2014

Дольчетто - вино, мабуть, виключно для п'ємонтців: за характером - щоденне і просте, а за ціною - трошки «лакшері». Аромат яскравий, фруктовий, з нотою вишні і відтінком полуниці та вершків. Смак хотів би бути більш соковитим, але вийшов сухим і строгим через спиртуозність, яка надто випирає.

Freisa Langhe 2010

Приклад того, як красиво може старіти «просте» молоде вино (шукайте молодші). Аромат вже слабкий, з нотами давно засохлої вишні і листя. Смак також вже давно пішов на спад: слабкий, невиразний, занадто м'який і ненав'язливий.

Barbera d'Alba

Приємне, хоч і досить прямолінійне вино. Аромат - вишневий сік, відтінки кави і тютюну, рахат-лукум. Смак концентрований, з переважаючою вишневою нотою і легким відтінком шоколаду, високою кислотністю. Вже набагато цікавіше, можна пробувати.

Nebbiolo Langhe

Занадто рано ми відкрили це вино. Аромат довго не відкривався, потім показав ноти трав і бальзаміку, вишні та м'яти, кави і шоколаду. Смак густий, концентрований, з яскравими танінами і багатообіцяючою кислотністю. Smart buy!

Barbaresco Il Bricco

Благородне, багате вино. Аромат глибокий, з нотами бальзаміку, сухих трав, м'яти і чебрецю, какао і хамону. Смак гладкий, округлий з вишнево-джемовим післясмаком, який здається вічним.

З усього спробуваного Pio Cesare дуже рекомендуємо Неббіоло Ланге: за такі гроші для п'ємонтського вина - це більше, ніж взагалі можна очікувати.

[58467:left] [58469:left] [58472:left] [58466:left] [58468:left] [100352:left]

Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних