13.04.2020
Поділитися

Matsu - вміння чекати!

Matsu належить компанії Vintae, яка займається виноробством в 15 різних DO Іспанії і славиться своїм інноваційним і креативним підходом до справи.

 

До регіону Торо увагу Vintae привернув той факт, що тут залишилося багато старих лоз.

 

В Торо немає особливої ​​необхідності вдаватися до хімічної обробки лоз, завдяки кліматичним умовам з низькою вологістю і піщаними ґрунтами. Можливо, саме це сприяло розвитку місцевої традиції органічних вин і біодинамічного сільського господарства. 

 

Matsu в перекладі з японського означає «чекати». Це - не просто слово, це - концепція, яка найкраще визначає філософію компанії і надихає виноробів. Повага до природи, вміння чекати слушного моменту і данина повазі до людей, які присвятили своє життя виноградарству і виробництву вина - ось основні ідеї, які надихнули виноробів на створення колекції вин. У зв'язку з цим, на етикетках пляшок представлені три покоління виноробів господарства, які уособлюють молодість, зрілість і мудрість, притаманну кожному з нас в різні періоди життя. Творцями чудових етикеток є відомі фотографи Bèla Adler і Salvador Fresneda. Кожна фотографія чоловіків-виноробів трьох різних поколінь передає особливий характер конкретного напою.

 

Всі покоління виноробів Матсу підтримують виключно органічний спосіб землеробства і пишаються використанням біодинамічних технологій виноградарства. Перед тим, як почати свій шлях до покупця, вина проходять суворий контроль якості, гарантуючи споживачеві хороші смакові та ароматичні характеристики.

 

За виробництво Matsu вже більше 10 років відповідає заслужений енолог Raul Acha, який в створенні вин застосовує новітні науково-технічні розробки: наприклад, ферментацію при контрольованій температурі і гравітацію замість насосів. Однак виноград на виноробні збирають по-старому - виключно вручну. Лозам від 80 до 100 років!!!

 

Пляшки з незвичайним оформленням відразу виявилися в центрі загальної уваги. Наприклад, на виставці Alimentaria в Барселоні в 2010 році вони були визнані однією з найкрасивіших упаковок в країні.

 

Втім, дизайн - не єдина перевага вин Matsu. El Recio отримало від Роберта Паркера цілих 94 бали з 100, а El Picaro 2006 року - 86 балів від Wine Spectator. Що закономірно: адже Matsu - це не тільки чудові етикетки, а ще й якісний органічний виноматеріал і технології виробництва.

 

 

El Picaro

Країна: Іспанія. Регіон: Торо. Сорт: Темпранільо. Рік: 2019. Алко: 14,5%. Ціна: 337 грн

"El Picaro" - наймолодше вино виноробні Matsu, створене з Темпранільо, вирощеного з використанням біодинамічних методів. Його головною відмітною рисою є сила і молодість, що відображає в смаку бунтарський іспанськиц темперамент, який не піддається контролю.

Для виготовлення вина використовують виноград Темпранільо (в регіоні Торо має назву Тінто де Торо), який збирають виключно вручну в перші п'ятнадцять днів жовтня і доставляють на виноробню в невеликих ящиках. Виноградники складаються переважно зі старих лоз, вік яких сягає понад 90 років. Ферментація в сталевих чанах здійснюється при суворо контрольованій температурі 24ºC і забезпечує свіжість майбутньому вину.

Також, з метою збереження природності фруктових ароматів, проводиться яблучно-молочне бродіння в нових бочках з французького дуба. Щоб шанувальники сповна змогли оцінити характеристики вина, перед розливом його не фільтрують і не освітлюють. Біодинамічний спосіб ведення господарства.

На особливу увагу заслуговує неординарна етикетка вин Матсу, яка мимоволі притягує погляд своєї портретною тематикою. На пляшці вина "Ель Пікаро", що в перекладі з іспанської означає "бешкетник", зображений портрет молодого власника виноробні. 

 

El Recio

Країна: Іспанія. Регіон: Торо. Сорт: Темпранільо. Рік: 2017. Алко: 14,5%. Витримка: 14 місяців. Ціна: 567 грн

"El Recio"— чудове зріле вино з лінійки іспанського господарства Matsu, створене з винограду сорту Темпранільо, зібраного з найстаріших виноградників регіону Торо. 90-річні лози вирощують з використанням біодинамічних методів, які три покоління майстрів-виноробів свято шанують і підтримують. Вино має інтенсивним фруктовим ароматом і розкішним шовковистим смаком, а тривалий післясмак підкреслюють фруктові і мінеральні нюанси. Незважаючи на те, що вино - повнотіле, воно, в той же час, дуже питке.

Виноградники ростуть в регіоні Торо, який названий на честь однойменного середньовічного міста, який зберіг донині самобутню культуру і мальовничу архітектурну спадщину. Вина Торо іменують не інакше, як «чорне золото», оскільки їх колір - потужний, темний і майже наближається до чорного.

Ферментація вина здійсняться в сталевих нержавіючих чанах протягом 3 тижнів. Витримка вина проходить в бочках з французького дуба протягом 14 місяців. Щоб шанувальники сповна змогли оцінити натуральні показники вина, перед розливом його не фільтрують і не освітлюють.

На етикетці вина "Ель Ресио", що в перекладі означає "крутий хлопець", зображений портрет батька власника виноробні.

 

El Viejo

Країна: Іспанія. Регіон: Торо. Сорт: Темпранільо. Рік: 2016. Алко: 15%. Витримка: 16 місяців. Ціна: 1297 грн

Це саме концентроване і потужне вино в тріаді вин компанії. Аромат зрілих темних ягід і пряних відтінків не залишить байдужими справжніх цінителів елегантних напоїв, а насичений смак підкреслює загальне враження. Вино виготовляється з винограду сорту Темпранільо, зібраного з найстаріших виноградників іспанського регіону Торо. Дев'яносторічні лози вирощені органічним і біодинамічним способом і відрізняються малою кількістю врожаю.

Виноград для створення "Ель Вьехо" збирають виключно вручну в перші п'ятнадцять днів жовтня і доставляють на виноробню в невеликих ящиках. Ферментація в сталевих нержавіючих чанах ємністю 10000 літрів здійсняться протягом 3 тижнів. Витримка вина проходить в бочках з французького дуба протягом 16 місяців. Не фільтрують і не освітлюють. Вино можна вживати прямо зараз або зберігати до 2027 року.

На етикетці вина зображений літній джентльмен - дід власника виноробні. Назва "El Viejo" перекладається як "старий" і уособлює собою мудрість, втілену за тонким склом пляшки. 

 

Matsu  

Країна: Іспанія. Регіон: Торо. Сорт: Темпранільо. Рік: 2014. Алко: 15%. Витримка: 16 місяців.

"Matsu" — насичене і концентроване червоне сухе вино, створене з винограду сорту Темпранільо, зібраного з найстаріших виноградників регіону Торо. Середній вік лоз становить 90-100 років. Вина цього регіону відрізняються величезною силою, гладкістю і елегантністю, і неодмінно стануть відкриттям для споживача.

Повністю дозрілий виноград збирають вручну в перші п'ятнадцять днів жовтня і відправляють на виноробню в невеликих ящиках. Ферментація в сталевих нержавіючих чанах триває 3 тижні. Витримка вина проходить в бочках з французького дуба протягом 16 місяців. Перед розливом вино не фільтрують і не освітлюють. Його рекомендують витримати протягом 5-7 років, а особливо хорошим смак вина "Матсу" стане в 2020-2026 роки.

 

Резюме: Результат злагодженої роботи виноробів, маркетологів і звичайно природи привів до створення особливих вин. Спочатку ти не можеш пройти повз примітних етикеток, потім не можеш втриматися від покупки, а потім захоплюєшся нестримної міццю смаку Тінто де Торо в келиху! Безумовно вино гідно і Вашої уваги!

 

 

Vintae
Vintae
Vintae
Vintae
Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних