Кошик порожній
Додання товару в кошик

Історія брендів: Monchiero Carbone

12.05.2020

Бренд – Monchiero Carbone

Країна –Італія

Регіон – П’ємонт

Факти – Розташована в самому серці Roero DOCG в Ланге (П'ємонт, Італія), виноробня Monchiero Carbone була заснована в 1990 році з метою возз'єднання виноградників, що належать двом гілкам сім'ї (Monchiero і Carbone) з традицією виноробства, що відносяться до 1918 року. Сьогодні нею володіють і управляють чоловік і дружина Франческо і Лукреція Монкьєро. На етикетці, як постійне нагадування про історію їх сім'ї в регіоні і традиціях, до яких вони прагнуть, Monchieros додали фразу (з місцевого діалекту) «Ogni uss l'ha so tanbuss» - «У кожних дверей є свій молоток». У двох сім'ях шлях до створення вин йшов через постійні особисті вкладення у виноградаство. Від кожного шлюбу все придане йшло на покупку нових виноградниківJ. Разом Франческо і Лукреція демонструють динамічний, енергійний підхід до виноробства, часто виглядає як ковток свіжого повітря на тлі більш традиційних виробників регіону. Їх філософія полягає в повазі походження землі, плекаючи її добробут, щоб забезпечити своїм лозам правильне природне харчування, що в кінцевому підсумку дозволяє їм отримувати тільки правильну кількість концентрованих фруктів. У той час як Arneis є візитною карткою виноробні Monchiero Carbone, тут так само виготовляють високоякісні Barbera і Nebbiolo і інші.

В останні кілька років Франческо продовжив цей шлях з рішучістю, надаючи першорядне значення тому, що майже стало ритуальним відбором, приділяючи найпильнішу увагу ідентифікації землі, оскільки вона визнана справжнім джерелом якості вин.

За останні роки маєток зріс завдяки посадці кількох нових виноградників, так що незабаром компанія порадує нас новими шедеврами.

 

Monchiero Carbone Gavi di Gavi 2018

Опис – Ідея створення Гаві ді Гаві народилася в 2009 році в результаті співпраці з Фабіо Джеммі, партнером Франческо з навчання у винній школі Альба. Так, починаючи з урожаю 2010 року, Гаві ді Гаві увійшов в лінійку вин Monchiero Carbone.

100% Cortese. Виноград віджимають в пневматичному пресі, після чого ферментують в чанах з нержавіючої сталі при температурі 15 °С протягом 2-3 тижнів. Далі вино витримується в резервуарах протягом 4 місяців, протягом яких воно перемішується за допомогою батоннажа кожні 15 днів.

В ароматі тривалі нотки білих квітів, лілій, конвалій, мигдалю і грейпфрута. У смаку вино елегантне, гладке з освіжаючими, збалансованими нотами і приємною кислотністю. Ідеальне в якості аперитиву, Gavi di Gavi добре поєднується з закусками, молюсками, різотто, морепродуктами, а також з білим м'ясом і птицею.

 

Monchiero Carbone Recit Roero Arneis 2017

Опис – Легкий і сухий піщаний грунт Tanon, який, здається, був спеціально створен природою, щоб продемонструвати всі аромати і привабливість Arneis.

Уродженець Роеро, де він вирощується з XVI століття, Арнеіс є одним з найстаріших пьемонтских білих сортів винограду. Низьковрожайних сорт з середньо-дрібними ягодами і компактними гронами, дозріває в другій половині вересня.

ReCit виготовляється з винограду, вирощеного на декількох виноградниках, посаджених в різних селах в Роеро. «ReCit» означає «маленький король» на місцевому діалекті - саме те, що являє собою Arneis.

Вино ферментується в чанах з нержавіючої сталі протягом 30 днів. Витримка 4 місяці. Аромат інтенсивний стиглих фруктів (яблук і груш) і з відтінками мигдалю. Смак м'який, що супроводжується насиченим, повнотілим, сухим післясмаком. Ідеально поєднується з овочевими крем-супами, солоними пирогами, несолодкими млинцями.

Нагорода: «Вигідно за низькими цінами» від Gambero Rosso - Оскар за співвідношенням ціни і якості.

 

Monchiero Carbone Pelisa Barbera d`Alba 2018

Опис – Monbirone, з його твердим і вапняним - майже крейдяним - грунтом, де достатньо всього дві краплі води, щоб земля стала такою ж слизькою, як мило; виноградник, який так само важко обробляти, але який ідеально підходить для додання структури, мощі і величі сорту Barbera.

Барбера - найпоширеніший сорт в П'ємонті. Якості, що відрізняють Barbera, вирощені в найменуванні Barbera d'Alba, яке охоплює як праву (Langhe), так і ліву (Roero) сторони річки Танара, полягають в її витонченості і елегантності.

Це вино виготовляється з молодих виноградників маєтку, які дозрівають на початку жовтня. Ферментація триває близько 15 днів, після чого слідує короткий період дозрівання: 70% в нержавіючої сталі і решта 30% в дубі протягом одного року. В результаті виходить ароматне рубіново-червоне вино з гладким, насиченим смаком, чудовим відчуттям свіжості. Легке, питке вино, яке ідеально підходить для щоденного вживання.

Аромат з відтінками какао, смаженої кави, спецій. Смак повний, м'який, з фруктовим характером. Післясмак свіжий і стійкий, прекрасно збалансований. Подавати до тушкованої яловичини з овочами, ідеальне доповнення до смаженого м'яса, особливо до свинячих відбивних і ковбас.

 

Monchiero Carbone Sru Roero 2015

Опис – Roero це ряд пагорбів на півдні П'ємонту. Він межує на заході з великою рівниною, на півночі з Монферрато, а на півдні з Ланге, від якої він відділяється річкою Танара. Чистокровний пьемонтський сорт Неббіоло завжди вирощувався на крутих схилах Роеро, де грунт вапняний, як в Ланге, але більш м'який - виходять вина, наповнені ароматами і тільністю. Вина демонструють збалансовані таніни і чудову елегантність у поєднанні з їх смаковими якостями. Це природна рівновага між тілом і танінами означає, що Roero «Srü» буде ідеальним через рік після його випуску.

Виноград збирають в середині жовтня і піддають тривалій ферментації в традиційному стилі. Потім відокремлюється від шкірки і витримується у французькому дубі близько 18 місяців, перш ніж завершити його витримку в пляшці.

Букет повільно розкривається, нотки квітів переходять в фруктові мотиви малини, їх супроводжують аристократичні півтони спецій і лакриці.

Смак аристократичний з виразними танінами, які з часом пом'якшуються і переходять в тривалий характерний для Роеро післясмак з фруктово-квітковими мотивами. Елегантність танінів перетворює це вино на ідеальну гастрономічну пару до стейкам і м'яса на грилі.

Нагороди: Гід VITAE Асоціація Сомельє Італії - 4 viti (максимум)

 

Статті по темі