15.06.2020
Поділитися

Історя брендів: Hugel

Бренд – Hugel

Країна – Франція, Эльзас

Факти – В 1639 році Ганс Ульріх Хюгель осевся в місті Риквір (Riquewihr), став почесним громадянином міста і очолив впливову Корпорацію виноробів. Так почалася історія винного бізнесу родини Хюгель. Сімейний герб (створений в 1672) гордо красується на кожній пляшці вина. Незважаючи на серію воєн в XVIII і XIX століттях, які послужили причиною загасання колишньої слави ельзаських вин, Будинок "Хюгель" завоював завидну репутацію за своє блискуче виноробне мистецтво, терпіння, завзятість і ретельність, з яким його майстри обробляли виноградники.

У 1902 році Фредерік Еміль Хюгель заснував штаб-квартиру в серці Риквіра. Його життя було присвячене виробництву високоякісних вин з благородних сортів винограду, а син прийняв від батька його справу. Всі інші покоління продовжили політику зміцнення позицій ельзаських вин в світі.

Hugel — саме старовинне і найавторитетніше виноробне господарство Ельзасу!!!

Щорічно тут готують 110 тис. літрів вина, 90% якого йде на експорт в 100 країн світу, і в багатьох з них Ельзас асоціюється тільки з жовтими етикетками Hugel.  Володіє 25 гектарами виноградників, половина яких відноситься до категорії Grand Cru.

Це сімейний бізнес. Компанія працює під керівництвом п'яти членів сім'ї (11 і 12-е покоління родини Хюгель). Саме вони вели боротьбу протягом дев'яти років за встановлення "Законодавства Хюгель" і чітку класифікацію, ввівши в дію категорії "Vendange Tardive" і "Sеlесtion de Grains Nobles". Говорять: "Ми дуже пишаємося, що вели цю боротьбу, яка дала можливість ельзаським виноробам досягати вищих стандартів ".

Тут не допускається використання хімічних добрив, обмежується врожайність, середній вік лози складає 30 років, грона збираються і обробляються вручну. Всі ці фактори служать гарантією високої якості вина.

На додаток до власних обсягів, Hugel використовує сировину ще зі 100 гектарів інших господарств Ельзасу, так що вина цього виробника можна назвати квінтесенцією терруара.

Особливості виробництва

Завдяки своєму привілейованому місцю розташування Ельзас є самим сухим регіоном Франції, клімат в ньому обумовлений захистом Вогезьких гір і віддаленістю від морського впливу. Виноград тут повільно досягає повної зрілості, завдяки чому вино виходить ароматним і повнотілим.

«Вино вже в винограді» - так кажуть в цьому маєтку, маючи на увазі, що якість цілком і повністю залежить від вихідної сировини. Як тільки виноград прибуває на виноробні Хюгель, він зазнає ручного відбору за суворими критеріями. Використовуюється тільки сік першого пресування, який і буде укладено в пляшки зі знаменитими жовтими етикетками.

Майже всі льохи Hugel знаходяться в добре збережених будівлях XVI-XVII століть. У багатьох підвалах зберігаються бочки вина у віці сто і більше років, в тому числі знамените вино STE CATERINE від 1715, занесене в Книгу рекордів Гіннесса. Втім, все це не виключає інновацій: температура в будівлях підтримується автоматично, сучасні лінії розливу також присутні. Кожен тип вина контролюється безпосередньо членами сім'ї. Після розливу вина зберігаються ще близько 2 років і перед відправкою на експорт проходять остаточний контроль.

 

Hugel Riesling Estate 2013

Опис – Рислінг - це Піно Нуар білих вин! Це найвимогливіший сорт. Сухий і елегантний, він найкраще проявляє себе на найкрутіших схилах Ельзасу.

Виноградники і ферментація вин проходить в одних з кращих ділянок в сімейному маєтку Хюгель в Риквір в найпрестижнішому місці. Дуже чітке домінування характеру Schoenenbourg з його унікальним характером.

Ферментація проходила в чанах з контрольованою температурою (від 18 до 24 °C). Вино витримується в нейтральному резервуарі до природного освітлення протягом зими. Наступної весни вино злегка фільтрується безпосередньо перед розливом в пляшки, а потім пляшки витримуються в льохах, поки не надійдуть у продаж.

Його фруктовий і квітковий букет - відкритий, спонтанний, з нотами яблук, груш, квітів мигдалю, меду і бджолиного воску. Смак структурований, ідеально збалансований і гармонійно фруктовий.

Це гастрономічне вино. Спробуйте з морською рибою, королівськими креветками і лобстерами, щукою в Рислінгу, копченим вугрем.

 

Hugel Gewurztraminer Estate 2013

Опис – Ферментація проходила в чанах з контрольованою температурою (від 18 до 24 °C). Вино витримується в нейтральному резервуарі до природного освітлення протягом зими. Наступної весни вино злегка фільтрується безпосередньо перед розливом в пляшки, а потім пляшки витримуються в льохах, поки не надійдуть у продаж.

Має привабливий і красивий інтенсивний лимонно-жовтий колір. Букет ідеально поєднується зі стриманим виразом характеру сорту винограду Гевюрцтрамінер, який порадує всіх цінителів цього дивно ароматного сорту гармонійними і гладкими відтінками свіжих троянд, лілій, маракуї, лічі, манго, кардамону і апельсинового цвітіння.

Смак добре збалансований, гладкий, м'який і вишуканий.

Найкраще подавати з дичиною, фуа-гра, «сильними» сирами (мюнстер, таледжио), з ароматними, злегка пряними стравами китайської, індійської кухні, з десертами, такими як фруктовий торт.

 

 

-20%
Hugel Riesling Estate фото
Hugel
-20%
Hugel Gewurztraminer Estate фото
Hugel
Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних