Світле пиво

1

Яке це - світле пиво

Поняття світле пиво з'явилося 1977 року, коли було встановлено стандарти між двома його типами: світлим та темним. Напої представлені широким асортиментом від різних виробників і кожен зможе підібрати собі залежно від смакових уподобань. Світле пиво можна купити у нашому інтернет-магазині, де є великий вибір даного напою.

Трохи історії про світле пиво

Пивоваренням займалися ще давні єгиптяни і навіть тоді воно у них відрізнялося за кольором, хоча технологія була однакова. Різниця була виключно у використанні сировини. У виготовленні застосовувалося верхнє бродіння, тому пиво було темним та неочищеним. Але кардинальні зміни відбулися в середині 14 століття, коли було застосовано технологію нижнього бродіння. Саме такий спосіб відкрили пивовари в Чехії, де вперше у Пльзені було зварено пиво світле м'яке, яке мало гарний золотистий колір.

Завдяки тому, що використовувався низький температурний режим у процесі бродіння сусла від 6 до 8 С і вийшло гарне світле пиво. Знижена температура впливала на тривалість процесу, дріжджі сягали 1,5 тижня. Пиво, виготовлене цим способом, відрізнялося золотистими відтінками, було прозорим і не було осаду. І тільки після цього пиво легке світле набуло широкого поширення в багатьох країнах світу.

Головні компоненти та як замовити світле пиво за найкращою ціною

Класичне пиво не повинно включати додаткові компоненти, а основні ми зараз перерахуємо:

  1. М'яка вода з певним показником РН, а щоб відкоригувати її жорсткість можуть застосовувати кислий солод.
  2. Солод із ячменю (це зазвичай, але можуть бути й інші зернові культури). Ячмінь обробляють за певною технологією, виключаючи обсмажування. Завдяки цьому виходить оксамитове світле пиво.
  3. Хміль, який відповідає за присмак гіркоти та гарну пінку. Він впливає і на смак, і запах напою. Примітно, що при виготовленні застосовують суцвіття жіночого роду.
  4. Дріжджі. Важливо врахувати різні показники, такі як рівень бродіння і толерантність до спирту, що утворюється. Використовують різні штами дріжджів, а в процесі приготування використовується більша кількість хмелю в порівнянні з варінням темного пива, що дозволяє виготовити світло пшеничне пиво.

Звичайно, головним компонентом є ячмінні зерна, але при виготовленні напою він може бути замінений на зерна рису, жита, пшениці чи кукурудзи.

Світле пляшкове пиво є в широкому асортименті на нашому сайті, де ви зможете зробити замовлення онлайн або зателефонувавши нашим менеджерам.

Специфіка виготовлення світлого пива

Технологія пивоваріння – це складний процес у кілька етапів, на кожному з яких слід дотримуватись певних стандартів.

Так що ж включає технологія пивоваріння:

  • зерна пророщуються, висушуються та очищаються від паростків;
  • подрібнення зерен і перемішування їх з водою, виходить густа суміш солодкого смаку;
  • фільтрування – отримана суміш фільтрується та ділиться на дробину та сусло;
  • кип'ятіння – сусло кип'ятиться і до нього додається хміль та інші необхідні компоненти;
  • процес освітлення – виконується перекачування суміші у спеціальну ванну, це дозволяє виключити залишки хмелю та зерен;
  • суміш охолоджується і потім при низькій температурі відбувається бродіння завдяки додаванню дріжджів;
  • фільтрування – забираються залишки дріжджів, завдяки чому можна отримати світле фільтроване пиво;
  • готова продукція розливається в тару.

Тому щоб вийшов якісний продукт важливо суворо дотримуватися технології пивоваріння та рецептури для певної марки пива.

Пиво світле нефільтроване має відмінну особливість у виготовленні. І цією відмінністю є те, що воно фільтрується лише один раз. Для цього використовується спеціальний фільтр, але після обробки суміші в ній продовжують залишатися бактерії, а отже, триває процес бродіння. Саме на пляшках, в яких міститься пиво світле непастеризоване з таким пивом є напис "живе". Але важливо знати, що «живе» пиво має термін зберігання в кілька разів менше, ніж фільтрований.

Найкраще світле пиво, яке пройшло кілька фільтрацій, не повинно містити осаду, а у фільтрованому допускається тонкий шар осаду у вигляді мулу, але не пластівців.

Калорійність та де вигідно купити світле пиво

Калорійність (світлого пиво) невисока та утворення об'ємного живота у любителів цього слабоалкогольного напою буде пов'язане із надмірним його вживанням. Наприклад, 100 мл табору містить близько 40 ккал, а в безалкогольному пиві ще нижче – від 20 до 30 ккал. Міцне світле пиво буде набагато калорійнішим – воно містить близько 70 – 100 ккал. На калорійність напою впливатиме ступінь фільтрування, сорт та використані добавки. Цей показник залежить від кольору. На нього впливають ступінь фільтрації, сорт та присутні добавки.

На що звертати увагу під час дегустації та замовлення цього напою

Найсмачнішому світлому пиву віддає перевагу більшості людей. Воно виготовляється величезним асортиментом сортів.

Отже, що важливо враховувати при дегустації:

  1. Колір має бути світло-золотистим. Але оскільки існують різні рецепти, то колірні відтінки можуть змінюватись за яскравістю та насиченістю жовтого кольору.
  2. Запах. Ніжність солоду має відразу вловлюватися. Аромат пива може також включати різні нотки фруктів, квітів, ягід або трав. Іноді можна вловити легкий запах гіркоти.
  3. Смак має бути ніжним, не повинна відчуватися насичена щільність напою. Наприклад, німецьке світле пиво дуже легко п'ється.

До речі, якщо використовується необсмажений солод, то напій не залишатиме післясмаку.

У нашому магазині на пиво світле ціна доступна нарівні з високою якістю продукції, оскільки ми співпрацюємо лише з перевіреними постачальниками та виробниками. На сайті winetime.com.ua ви зможете знайти вражаючий асортимент пива Лагер, пива Пілснер, Ель пива, Стаут серед якого ви обов'язково знайдете своє улюблене пиво.