Пиво "Лагер"
Пиво один із найпопулярніших напоїв, яке люблять у всьому світі. Нині є десятки тисяч видів цього напою. Але одним із його різновидом є пиво лагер купити яке можна у нашому інтернет-магазині winetime.com.ua. цей різновид представлений широким асортиментом високої якості виготовлення.
Загальні відомості про пиво "Лагер"
Давайте розберемося, що таке Лагер пиво. Лагер – це різновид пива, у процесі варення якого застосовується нижнє бродіння з ферментацією за невисоких температур (від +6 до +10 °С). Сьогодні такий напій дуже поширений, і його частка від усього споживаного пива становить 75-80%.
Для того, щоб максимально насолодитися цим пивом та розкрити весь смаковий спектр, його потрібно охолодити приблизно до 8 °С, а більш насичені сорти до 10 °С. Також потрібно наливати пиво лише в охолоджений келих. Пити його потрібно повільними і повільними ковтками, щоб відчути всі нотки його смаку та аромату. Як правило, світлий або темний лагер пиво добре підійде до різних м'ясних страв, морепродуктів та риби. Непогано поєднуватимуться сухарики, чіпси або грінки.
Смакові характеристики та як замовити пиво лагер за доступною ціною
Цей різновид пива має кілька відмінних рис. І насамперед це чистий смак – якщо і відчуваються присмаки солоду та хмелю, то без насиченості ефірів. Найкращий лагер пиво – це коли присутність смаку солоду домінує над смаком хмелю. Тобто практично не відчувається присмаку гіркоти. Крім того, такий напій має сухий післясмак. Вживати лагер слід, коли його температура становить від 7 до 11 °С і це залежить від сорту самого лагер.
Якщо у вас виникнуть проблеми з вибором цього сорту, наші менеджери завжди вас проконсультують і допоможуть визначитися, щоб ви змогли купити пиво лагер (Україна) виходячи з особистих смакових уподобань.
Різновиди та де вигідно купити лагер
Перелічимо яке пиво табор марки існують в даний час і які мають відмінні риси:
- світлий лагер – це традиційний вид, де повністю знаходяться в балансі насолода і гіркота, має суттєві хмелеві нотки;
- пілснер – таке пиво відрізняється чистою прозорістю і золотистим відтінком, воно відмінно освіжає в жарку погоду, має м'який смак, виражений аромат і легкий запах хмелю з ледве вловимою гіркуватістю;
- європейський – відрізняється соковитим бурштиновим кольором, в ньому відмінно поєднується ніжний смак солоду, має помірну міцність;
- льодовий – це легкий напій, який у процесі виготовлення різко охолоджується (майже до замерзання), але до остаточного процесу бродіння, тому такий вид відрізняється подвійною міцністю в порівнянні з іншими різновидами табору, але таке пиво м'яке і солодке;
- темний (або чорний) – характеризується більшою насолодою і темно-золотистим або коричневим кольором за рахунок обсмажування солоду, має аромат хліба з легкими карамельними або шоколадними нотками, міцність не більше 5%;
- драфт – це пиво лагер нефільтроване і непастеризоване, його називають «пивом з бочки», в ньому зберігається осад, але іноді його можуть зазнати легкої пастеризації;
- бок – досить міцний напій (від 8% і вище), який настоювався тривалий час, це найчастіше німецький лагер пиво, яке буває і темним, і світлим:
- копчений – характеризується наявністю копченого запаху та присмаку, який забезпечується завдяки підсмаженому на вогні солоду від горіння деревини бука.
Як видно, існує велика різноманітність видів пива лагер, які відрізняються за смаком, кольором та ароматом залежно від технології виробництва та поєднання в ньому компонентів.
На нашому сайті на лагер пиво ціна є оптимальною, враховуючи високу якість напою. Ми маємо справу тільки з перевіреними виробниками та постачальниками товару. Телефонуйте за вказаним номером або оформляйте замовлення на пиво онлайн на сайті.
Технологія виробництва Лагера
Спочатку необхідно приготувати сусло, для якого буде потрібно солод. Але важливо щоб він не вийшов у вигляді каші. Після цього готову масу змішують з водою, а потім відбувається процес фільтрації, доки повністю не утвориться осад із твердих частинок.
Наступним етапом буде кип'ятіння сусла протягом 2-2,5 годин, а після його охолодження до необхідної температури в таку суміш кладуть дріжджі. Якщо лагер верхнього бродіння, то він охолоджується до температури приблизно 19-21 °С, а якщо нижнього бродіння, то до 6-9 °С.
Наступним етапом буде дозрівання у великій нержавіючій ємності. І такий процес може тривати від кількох тижнів до 3-4 місяців. Потім напій фільтрується та розливається в тару (бочки, бляшанки, пляшки із пластику або скла).
Як видно, щоб виготовити лагер фільтроване пиво потрібно кілька етапів, в яких необхідно дотримуватися певних стандартів виробництва.
Як правильно дегустувати пиво Лагер і з чим його краще вживати
Насамперед, особливо якщо це пиво преміум лагер, не слід вживати його дуже холодним або теплим (оптимально від 5 до 8 °С). Тому воно відмінно підійде для зберігання холодильника. В іншому випадку ви не зможете відчути повністю весь його аромат та смак. Потрібно налити напій у келих і дати постояти кілька хвилин. Потім накрити келих долонькою і злегка збовтати, а потім піднести ніс до келиха відчути його аромат. Ви відразу ж зможете вловити знайомі запах, наприклад карамелі або пшениці, якщо це карамельне пиво лагер. Дегустація пива відрізняється від дегустації вина тим, що його недостатньо буде лише понюхати, а потрібно обов'язково проковтнути та відчути післясмак.
А що підійде до такого пива? Наприклад, світле пиво чеський лагер відмінно вгамовує спрагу. Крім того, він добре поєднується з різними морепродуктами. Темне пиво краще вживати з м'ясними та жирними стравами, бок підійде до гарячої їжі тайської, мексиканської або індійської кухні.
Придбайте крафтове пиво лагер у нашому інтернет-магазині Winetime і у вас буде чудова можливість насолодитися смаком та ароматом якісного напою.