Паста та макарони за кращою ціною
Як тільки людство знайшло, що з пшениці можна отримати борошно, а з неї зробити тісто, воно відразу почало винаходити способи зберегти його так, щоб його можна було будь-якої миті використовувати. І такий спосіб знайшовся – це сушіння. Засушене особливим чином тісто стало зватись макаронні вироби. З часу винаходу перших макаронів цей продукт зазнав безліч різних змін і набув того виду, вірніше то величезної кількості різновидів форм і розмірів, які ми зараз знаємо.
Які бувають макарони
Оскільки основним інгредієнтом для макаронів є борошно, то і на групи їх ділять насамперед за її складом. Особливо цінуються макаронні вироби твердих сортів пшениці, оскільки вони багаті на клітковину, вітаміни та мікроелементи. Страви з таких макаронів практично не мають протипоказань. Тверді макарони їдять навіть люди на дієті: їх склад дозволяє збалансувати їжу так, щоб не виходити за рекомендовані норми та обмеження, а підвищена поживна та енергетична здатність сприяє тому, що насичення настає швидко, малою кількістю та почуття ситості зберігається надовго.
Друга категорія – це макаронні вироби із м'яких сортів зерна. Це означає, що у своєму складі такі макарони мають менше клітковини та більше клейковини. Вони швидко варяться, але можуть злипатися за рахунок підвищеної клейкості, тому вимагають особливого вміння у приготуванні.
Класифікують макарони та за формою, кожна з яких має свою власну назву, за якою легко уявити, які саме макарони маються на увазі.
Так розрізняють:
- трубчасті – ріжки, пір'я, равлики тощо;
- макаронні вироби спагетті – довгі нитки різного діаметра;
- фігурні – плоскі та об'ємні – бантики, літери, квіточки тощо;
- плоскі – всі види локшини, сюди ж можна віднести і равіолі;
Різні групи макаронних виробів та виготовляються по-різному: методи формування тієї чи іншої форми тесту залежить від технології самого процесу.
Пласти підготовленого тіста можуть:
- продавлювати пресом;
- штампувати;
- різати ножем;
Залежно від техніки, що застосовується, і отримують настільки різні і усіяки форми: круглі макаронні вироби виходять штампуванням, а різного роду плоскі фігурки – різанням.
Макарони або паста: в чому різниця
Часто пшеничні макаронні вироби з твердих сортів пшениці (і тільки) називають пастою, на європейський манер, від італійського визначення pasta – тісто.
Різні види макаронів, як відомо, готуються і подаються по-різному. Паста, як правило, вариться не до повної готовності, серединка залишається твердою. Так можна зробити тільки з певними видами продуктів, тому далеко не кожен макаронний виріб можна назвати пастою. У цьому й полягає головна відмінність пасти та макаронів.
Оскільки італійці вважаються найдосвідченішими аматорами та знавцями пасти, то вони є еталоном у всьому, що стосується її приготування. До пастів вони вирішили віднести і власні продукти домашнього приготування: це різні види локшини, равіолі та ін. Однак, за визначенням такий продукт не можна назвати макаронні вироби pasta, оскільки його відразу потрібно подавати до столу, тоді як прості макарони. це продукт тривалого зберігання.
За що люблять і замовляють макарони
Приготувати смачні макаронні вироби завжди було простим завданням. Для цього потрібні були самі макарони, сир та соус. Решта – справа кухаря, що він туди додасть.
Для гарантованого успіху спочатку потрібно макаронні вироби купити, для цього не обов'язково бігти до магазину. Інтернет-магазин Wine Time готовий запропонувати все для чудової вечері, а наші макаронні вироби, відгуки про які ви можете і самостійно знайти на сайті, підходять як для повсякденної, так і для святкової трапези.
Як відомо, найкращі макарони, це італійські. У нашому магазині ви знайдете для себе макарони спагетті, фігурки, канелоні та лазанню від провідних світових та українських виробників.
Чому саме макарони так люблять подавати на вечерю?
На це запитання є кілька відповідей:
- паста макаронні вироби – простий у приготуванні продукт;
- відмінно поєднується з різними соусами та добавками;
- економна страва – маленької пачки вистачає на невелику сім'ю;
- простий та швидкий гарнір до будь-якого виду м'яса чи морепродуктів;
До того ж, макарони, ціна яких часом виявляється найвигіднішою з усіх гарнірів, не вимагають ні особливих навичок, ні складної техніки приготування, а за корисністю вони можуть посперечатися» з багатьма іншими стравами.
Що можна обрати у нашому магазині
Якщо ви вирішили приготувати на вечерю пасту, рекомендуємо наш інтернет-магазин Wine Time. У нас ви в категорії продукти знайдете макаронні вироби, ціни та якість яких вас приємно здивують.
Систему перегляду та пошуку сайту створено спеціально для того, щоб потрібний товар категорії бакалія був знайдений швидко та точно. Якщо ви не пам'ятаєте точно назву марки, то можна вибрати макаронні вироби, фото та опис яких максимально відповідатимуть вашим запитам.