Історично виноград був основною сировиною для виробництва вина протягом понад 8000 років. З давніх-давен, починаючи з Єгипту, Греції і аж до Римської імперії, саме виноград використовували для створення напою. Тому згодом слово "вино" стало міцно асоціюватись саме з цією ягодою.
Коли ми говоримо "вино", у голові відразу виникає образ виноградного вина. Напої, виготовлені з інших плодів, отримали назву "плодові вина", тому що виноградне вино стало стандартом, за яким судять усі інші.
Згодом для приготування вин почали застосовувати зовсім різні ягоди. Щоб відрізнити напої, виготовлені з яблук, груш, вишень, гранатів і навіть ожини від традиційного виноградного вина, їх почали називати "плодовими винами". Такий термінологічний поділ допомагає уникнути плутанини і чітко вказує на те, з яких плодів виготовлений напій.
Відмінність у назвах виникла не тільки через традиції, а й у результаті історичних і культурних чинників, що склалися. Плодові вина не можуть похвалитися настільки багатим історичним контекстом, як виноградні. Незважаючи на це, в більшості випадків вони виходять не менш цікавими та смачними для справжніх поціновувачів.
Плодове ягідне вино - це дивовижний смак та аромат. Якщо вам цікаві справжні гастрономічні експерименти, ви хочете спробувати не лише стандартне вино з винограду, але й цікавіші, вишукані напої, сміливо вибирайте плодове гранатове вино, з яблук або інших плодів. Такий напій завжди має приголомшливий аромат. Ви тільки уявіть собі дивовижний смак і справжню насолоду від вина, приготовленого з яблук або ожини.
Приготування плодових вин – надзвичайно цікавий і захоплюючий процес, такий самий захоплюючий, як і сам напій.
Загалом, плодові вина, технологія їхнього виробництва досить прості. Головне – суворо дотримуватися рецептури, температурного режиму, витримки, щоб вино увібрало максимально смак і аромат свіжих ягід.
Відтінки фруктових вин настільки ж багатоликі та багатогранні, як і їх смакові якості. Класифікація плодових вин може бути різною.
Цукор – саме він визначає смак вина.
Також багато виробників пропонують вино кріплене плодово ягідне. Воно має насичений смак і підвищений вміст алкоголю, що надає йому особливої щільності та глибини. Це вино виготовляють із різноманітних фруктів та ягід. Це дозволяє поєднувати яскраві та виразні аромати в одному келиху. Ідеально підходить як для завершення трапези, так і для створення особливого настрою у теплій компанії.
Від витримки вина багато в чому залежать його смакові якості та аромат:
Сьогодні вино виробляють у різних країнах світу.
Як пити плодове ягідне вино і як правильно його подати? Це питання хвилює багатьох гурманів.
Для любителів експериментів пропонуємо рецепт цікавого коктейлю, який сподобається справжнім гурманам. Для його приготування вам знадобиться лише 60 г гранатового вина, купити яку можна на сайті. Як додаткові інгредієнти використовуйте 30 г цитрусового ліцера, стільки ж соку лайма, трохи льоду та насіння гранату як декор.
Такий коктейль – чудове доповнення будь-якого свята. Якщо ви хочете надати заходу особливої атмосфери свіжості, обов'язково спробуйте його приготувати.
Вина плодові мають давню історію, яка сягає корінням у далеке минуле. Вперше про нього дізналися у Стародавньому Римі. Перші згадки датуються 1 століттям н. Тоді древні римляни використовували для приготування вин переважно груші та яблука.
У середньовічній Європі плодові вина використовували як ліки для лікування багатьох недуг. Дуже цікавий факт: у Франції у 16 столітті вино з ягід користувалося величезною популярністю, а більшість королівських палаців мали свої традиції виноробства та унікальні рецепти приготування вина.
Багато відомих персон мали свої переваги і вибирали певні сорти та види вина. Так, наприклад, Мартін Дюган – відомий французький письменник любив розпивати грушеві вина. В цей же час відомий режисер Франсіс Форд Коппола прославився своєю слабкістю до гранатового вина, яке завжди подавали на його зіркових вечірках.