Джин Бомбей вперше опинився на прилавках у 1987 році і з того часу користується великою популярністю у всьому світі. Джин Бомбей має ще й другу назву – Сапфір це пояснює оригінальний колір пляшки, в яку він фасується. Сам напій колір не має і повністю прозорий. Цьому сприяє потрійна перегонка, яка обов'язково дотримується за традиційної технології приготування та вода, яка використовується з озера Вірнуї.
Спочатку батьківщиною Джина була Голландія, а не Англія, як прийнято вважати. Його офіційно винайшов хімік Франциск Сільвій ще у 17 столітті. Але ще задовго до цього дистилят зі спирту та ялівцю використовувався як цілющий засіб ще в Середньовіччі. Але незабаром він став популярним алкогольним напоєм, а не ліками. Спочатку він вважався напоєм бідняків, але після покращення технології привернув увагу знаті та дворян. Сьогодні джин має великий успіх серед жителів Європи та Америки.
Джин можна купити в будь-якому алкогольному магазині, але варто пам'ятати, що якісний алкоголь рідко буває дешевим. Насамперед знизити ціну продукту можна неякісною сировиною, яка використовується на виробництві чи спрощенням процесу виготовлення. У будь-якому випадку якість кінцевого продукту сильно псується.
Крім того, при виборі Джин алкоголю варто звертати увагу на такі особливості:
Кожен бренд, який випускає цей благородний напій, піклується про свого покупця, тому має безліч відмінних рис, щоб його не плутали з підробкою.
Для виготовлення джину використовують зерновий спирт та ягоди ялівцю як настоянку. Деякі напої крім цих ягід можуть включати різні трави та прянощі. Дудник, корінь фіалки, коріандр та багато іншого. Методів перегонки теж є кілька, залежно від їх використання:
Джин Біфітер відрізняється класичною рецептурою, яка вперше була випробувана в 19 столітті. Для його приготування використовують пшеничний та ячмінний дистилят, має витриманий та збалансований смак.
Джин може мати різну витримку, є молодий, середній і старий джин, який фасується в керамічні пляшки.
Найяскравіша особливість джину – це, звичайно ж, запах і присмак ялівцю, трав та цитрусових. Високі вимоги і до зернового спирту: сучасний рецепт передбачає приготування тільки зі спирту міцністю 96%, а підсумкова міцність джину за законом не повинна бути нижчою за 37,5%, хоча найчастіше підсумковий напій виходить міцнішим за 40%.
Джин, ціна якого залежить від способу виробництва, відмінно підійде як самостійний напій або основа для коктейлів. У другому випадку його можна подавати із соком, содовою, тоніком. Якщо джин планується вживати самостійно, його потрібно охолодити до температури 5 градусів. Як закуска відмінно підійдуть сири, м'ясна нарізка, маслини або чорний шоколад. Також він відмінно поєднується з горіхами, пирогами та фруктами.
Джин купити у Києві можна на сайті спеціального магазину WineTime. Завдяки прямим постачанням, покупець може бути впевнений у справжності напою та його винятковій якості. Також тут можна купити безліч вин, міцний алкоголь та інші напої, продукти з усього світу.
Джин фото, ціна, а також опис продукту можна знайти в каталозі на сайті магазину.