Знайдені товари 23 з 4252
Cava – ікона іспанського ігристого, стоїть в одному ряду зі знаменитим шампанським і prosecco. Але все-таки відмінності, як і в будь-якому виді вина є і вони народжують абсолютно нове і унікальне ігристе.
Основною родзинкою кави вважають процес виготовлення: він ідентичний процесу виробництва шампанського, тільки роблять його з іншого винограду. Правильніше, все-таки, відносити цей вид ігристого вина як окремий тип, не говорити, наприклад, що це шампанське. У попередніх статтях ми згадували важливий факт відмінності ігристих: місце народження шампанського – Франція, Prosecco – Італія, ну а кави – Іспанія. Якщо запам'ятати таку градацію – ви ніколи не переплутаєте іспанське ігристе вино з Францією.
Все почалося з круїзу Хосе Равентоса, який в 60-ті відправився в Європу. Заїхавши в Шампань, він спробував те саме ігристе, шипуче вино і був зачарований смаком. Повернувшись, вирішив відтворити технологію напою на своїй виноробні.
Cava – це не просто ігристе вино. Ні для кого вже не секрет, що Кава – це іспанське вино, але більший обсяг вин виробляють в Каталонії. Дуже цікавий факт, Cava перекладається з каталонської як «печера». Саме туди спускали ігристі вина, щоб розділити схожість з французьким шампанським.
В Іспанії впратно створили палітру вин кави по солодкості, де є кілька класифікацій брюту. Brut Nature – окремий клас брюту, в якому ще менше солодкості. Цей стиль стає більш популярним, тому що він менш калорійний та служить чудовою альтернативою коктейлів і лаггеру.
Розглянемо докладніше:
1. Brut Nature: містить 0-3 гр залишкового цукру на літр без додавання цукру в пляшку.
2. Extra Brut: 0-6 гр на літр залишкового цукру.
3. Брют: 0-12 гр на літр залишкового цукру.
Отже, перший крок до знайомства зроблений, далі підемо по розширеним винним сортам:
1. Макабео
2. Шарелло
3. Парейада
4. Шардоне
5. Мальвазія
6. Трепат
7. Піно нуар
8. Монастрель
9. Гарнача Тінта
Насолоджуватися смаком і ароматом кави можна по-різному. Давайте розберемо 3 типу ігристого вина Кава.
Перший, Макабео – основний сорт винограду, який використовують при виготовленні кави. Для цього сорту характерний лимонний смак, легкий аромат квітів, також ви відчуєте гіркуватий післясмак, який швидше за вам нагадає зелений мигдаль.
Якщо вам необхідний чіткий аромат фруктів вина кави – придивіться до Шарелло. Набагато ароматніший, більш насичений смак з багатим квітковим ароматом і нотками груші дині.
І варіант іспанських вин для тих, хто любить щось незвичайне – Парейада. Це для тих, хто хоче відчути цитрус і любить вино з високою кислотністю.
Кава – це тонкий смак, в якому досягли балансу, як для фруктового ігристого вина. Воно буде не таким солодким, як prosecco, але при цьому не буде віддавати горіховим післясмаком, як витримане шампанське.
Все простіше, ніж відкрити пляшку ігристого. В оффлайн магазинах Winetime в Києві ви з легкістю відкриєте для себе різноманітність ігристого іспанського. Ціна стартує від 300 гривень за пляшку імпортного ігристого. Ну а якщо ви цінитель часу і добре розбираєтесь у винах – оформляйте замовлення в інтернет магазині Winetime з можливістю доставки по Україні.
Замовити без оформлення. Просто залиште номер телефону і консультант вирішить всі питання з оформлення замовлення.
Товар було додано до кошика. У вашому кошику 7 товар (ів)