Інзолія і вино з нього: просто, вимушено і незабутньо
Інзолія — італійський білий технічний виноград з якого виготовляють чудове вино. Яке саме і чому його слід скуштувати? Інтернет-магазин WineTine дізнався відповідь і запрошує вас познайомитися з цим сортом ближче.
Історія інзолія
Інзолія проростає виключно в чотирьох італійських регіонах:
- на острові Сицилія та Сардинія;
- на материковій частині в Тоскані і Лаціо.
Про походження інзоліі ходить багато легенд. А от версій, яким шукають підтвердження всього дві:
1. Дехто вважає, що батьківщина інзолії — Франція.
2. До Італії лоза потрапила з близького сходу.
Особливості інзолія
- На Сицилії інзолія культивується для виробництва міцних, сухих і столових вин з легкою, але глибокою структурою.
- Насадження інзолії в Тоскані проростають уздовж узбережжя, що робить його характер більш мінеральним і виваженим. А тому вино тут глибоке, освіжаюче, неосяжне.
Цікаво, що ДНК сицилійської і тосканської інзоліі кардинально відрізняються.
Колір, ароматичний профіль і смак інзолія
Вино інзолія має характерний золотисто-зеленуватий колір.
В ароматичному профілі чітко відчуваються ноти фруктів, чорного перцю і квітів. Вино інзолія має яскраву і виважену структуру та помірну кислотність.
Гастрономія
Вино інзолія — ідеальне рішення для аперитиву. Воно розслабляє, піднімає настрій і поліпшує апетит.
Інзолія вигідно підкреслить смак страв із риби, морепродуктів. Прекрасно поєднується з сирними десертами і фруктами.
В асортименті інтернет-магазину WineTime представлені кращі вина з інзоліі. Ви можете вибрати зразок самостійно, за допомогою онлайн-каталогу, або скористатися допомогою професійного сомельє.
Замовлення онлайн приймаються 24 години на добу 7 днів на тиждень. Доставка по Києву і Україні здійснюється в робочий час.
Приємних покупок!