Пиво це ...
Пиво є одним із найпоширеніших слабоалкогольних напоїв у світі. Крім того, це дуже давній напій, який вживали у Стародавньому Єгипті, Римі та Греції. А ширшу популярність пивоваріння набуло у європейських країнах, оскільки на той час ще не виготовлялися гарні вина. І одним із лідерів було німецьке пиво.
Коротка історія виникнення пива
Вважають, що пивоваріння з'явилося приблизно 10 000 років тому. І є припущення, що цей напій із ячмінних зерен змогли виготовити раніше за хліб, який випікали вже з відходів пивоваріння. Приблизно 1600 року до н.е. цар Вавилона Хаммурапі випустив Регламент, на підставі якого потрібно було виготовляти та пити пиво. Приблизно у 1200-1300 роках до н. у Стародавньому Єгипті вперше виготовили пшеничне пиво.
Оскільки ченці називали пиво рідким хлібом, а рідина не може порушити піст, то навіть найміцніше пиво можна було вживати під час посту. Тоді пиво вважалося цілющим напоєм, здатним вилікувати від багатьох недуг. Є монастирські броварні тих часів, які продовжують займатися пивоварінням і зараз.
І лише у 13 столітті н.е. стали з'являтися професійні пивоварні, які почали виготовляти цей напій високої якості, як чеське пиво. Для створення різних уподобань, у процесі виготовлення стали додавати різні складові: кмин, кору дуба, різні ягоди та інше. А на початку 16 століття нашої ери було закладено фундамент з культури виробництва пива і було встановлено, що цей слабоалкогольний напій потрібно виготовляти із солоду ячменю, хмелю та води.
Якщо ви надаєте перевагу тільки якісній продукції, то купити пиво відмінного виробництва можна в нашому інтернет-магазині winetime.com.ua, де представлений широкий асортимент пива за доступними цінами.
Склад та де замовити пиво за найкращою ціною
Найголовніше у виготовленні – це суворе дотримання пропорцій та температури. Все впливає на пиво – калорійність, ступінь гіркоти та солодкості. Мало хто замислюється, що пивоваріння є дуже трудомістким та складним процесом.
Розглянемо найголовніші складові під час виготовлення пива:
- Хміль – сімейство конопельних рослин, які застосовуються завдяки тому, що мають антибактеріальну властивість, здатні врегулювати смак солодкість/гіркоту (наприклад, створити пиво м'яке) і підвищити термін зберігання. Також на запах та смак пива може залежати від того, в якому регіоні вирощувався хміль.
- Дріжджі – їх класифікують як гриби, а основною їх функцією є процес бродіння: цукор перетворюється на алкоголь. Завдяки різним сортам дріжджів можна виготовити живе пиво з різними смаковими відтінками.
- Солод із ячменю. Сьогодні у пивоварстві використовуються зерна пшениці, жита, рису, кукурудзи. Але саме ячмінні зерна вважаються лідером процесу складання. Зерна замочуються, проростають, а при збільшенні температури їхнє зростання зупиняється. Важливо знати, що температурний показник безпосередньо впливає на зовнішній вигляд та смак солоду, а отже, і на сам смак напою.
- Вода. Це важливий компонент у пивоварінні, який повинен відповідати певним показникам (рН, мінерали та інше). Залежно від того, де виготовляється пиво, і яка вода використовується присмаком пива може значно відрізнятися. Бажано використовувати лише дистильовану воду, до якої додають різні сполуки.
Таким чином, на смак, колір та якість пива впливають компоненти, з яких воно вариться. Купити пиво онлайн можна у нас на сайті Winetime, де кожен зможе вибрати напій виходячи зі своїх смакових уподобань.
Класифікація та як вигідно купити пиво
Якої єдиної класифікації пива немає, але воно може поділятися на дві групи на кшталт бродіння:
- нижче – бродильний процес здійснюється під дією невисокої температури від 5 до 100С, виходять лагери та інші аналоги;
- верхнє – бродіння здійснюється при підвищеній температурі від 15 до 250С, виходять елі, портери та стаути.
Крім того, пиво може підрозділятися на 2 категорії: макро – виробництво великих пивоварних компаній, що випускають марочне пиво та крафтове – від невеликих виробників, які можуть експериментувати із виробництвом цього напою.
Ви можете купити пиво у нас будь-яких марок та на будь-який смак світле пиво, темне пиво як у бляшанках, так і в пляшках. Зробити замовлення можна на сайті товару або зателефонуємо нашим операторам.
Технологія пивоваріння
Процес пивоваріння налічує кілька тисяч років. Але, звісно, сучасна технологія значно відрізняється від тих часів.
Розглянемо основні етапи пивоваріння:
- Подрібнення зерен солоду так, щоб не дуже дрібно розмоловся центр зерна, де міститься крохмаль, інакше пиво буде в'язким. Але й не дуже велико, щоб забезпечити потрібну кількість цукрів для бродильного процесу.
- Затирання. Дроблені зерна змішують із водою, температура якої становить 50-70 С. Завдяки цьому активізуються ферменти ячменю і крохмаль перетворюється на бродильні цукри. Таким чином виходить сусло – густа та солодка рідина.
- Фільтрація. Потім сусло фільтрується і від нього відокремлюється пивна дробина, що дозволяє стати суслу прозорішим.
- Кип'ячення. Далі сусло кип'ятиться протягом 1,5-2 годин. Це дозволяє позбутися різних бактерій. У період кип'ятіння в сусло додається хміль, а його кількість залежить від того, яке пиво марки готується.
- Процес ферментації. Охолоджене сусло поміщають у ферментер і додають до нього дріжджі, які споживають цукор і утворюється алкоголь та вуглекислота. Ферментація триває від 1,5-2 тижнів, якщо готується елі і приблизно 2 місяці, якщо лагер. Потім забираються дріжджі і виходить готовий напій для тари на продаж: пиво в банку бляшаній або пляшці (скляній або пластиковій).
Як видно не тільки від складових компонентів залежатиме якість напою та його марка, а й від дотримання технологічного процесу.
У нашому магазині на безалкогольне пиво ціна доступна, а якість висока. При виборі товару ми можемо проконсультувати вас за телефоном, вказаним на сайті winetime.com.ua. Також у нас є фото пиво для всього асортименту. Замовлення здійснюється по Україні.