Кагор – це не тільки церковні вина. Але початок його історії стартує, як ви вважаєте звідки? Правильно, з Франції, та вино було спочатку сухим. Все почалося з 1716 року, коли Петро 1 вирушив у подорож. Він побував у Парижі, де зустрівся з королем Франції та продегустував французькі вина. З усією імператорською делегацією був також лікар, який давав рекомендації щодо того, що краще спробувати, саме він був фанатом чорного вина. Тоді так називали сухе дуже темне вино з регіону Каор.
Чому саме вино кагор має такий насичений колір? Все просто, для його приготування використали 2 темні сорти – мальбек та таннат. І, звичайно ж, рецепт, через який кагор називали вареним. Ягоди збирали, давили разом зі шкіркою, потім нагрівали в чані за 70 градусів. Таке знайомство вразило Петра 1, потім він наказав закупити вино кагор.
Напій пов'язаний із церквою через свій колір. Саме тоді, коли цар подорожував, на Русі патріархи шукали вино для причастя. Оскільки вино – кров Христа, умовою пошуку був колір, що не розчиняється у воді.
У ході історії виробництво в Каорі поступово зменшилось, його витіснило бордо. Кагор почали виробляти на Русі, а саме – у Криму, щоправда технологію довелося змінити через відсутність тих сортів, які використовували французи.
Вино так подобалося парафіянам, які не тільки причащалися, а ще купували додому, що пізніше з сухого кагору зробили десертне вино.
Вина кріпили ректифікатним спиртом, так виготовляли пасхальне, соборне, церковне і, звичайно, знаменитий “Південнобережний” або кагор масандра.
Багато хто не обирає кагор, бо вважає його посереднім, без особливого смакового, ароматичного букету. Але тут все залежить, насамперед, від виробника. Безумовно, важливий сорт ягоди, за якою технологією виготовили вино кагор.
Можна купити досить якісні вина, які порадують вас своїм стилем та повнотілим оксамитовим смаком.
При правильному виборі можете відчути ноти пряної сливи, лісових ягід, аромат тютюну, ванілі, шоколаду.
Щоб вибрати справжній кагор, потрібно читати етикетку, а саме шукати на ній слово вино.
Шукайте сортовий склад. Найкращі сорти для напою: мальбек або каберне совіньйон.
Дивіться вміст цукру, спирту. Відповідно, краще дотримуватися формули 16:16. Такі вина будуть гармонічними та збалансованими на смак, а також від них буде користь організму.
Найважливіше – ціна. Не шкодуйте грошей на кагор, не купуйте дешеві напої, тому що отримаєте занадто солодкий.
Для того, щоб належно оцінити смак – спробуйте для початку французький каор, а потім порівняйте, наприклад, з українським. На полицях магазинів можна пошукати хороші вина, але все ж таки, найкращі з них знаходяться в інтернет-магазині Winetime.
Ви можете вибрати напій як в офлайн магазинах, так і замовити з доставкою по Україні.
Замовити без оформлення. Просто залиште номер телефону і консультант вирішить всі питання з оформлення замовлення.
Товар було додано до кошика. У вашому кошику 7 товар (ів)