Вино Мюськаде (Muscadet)

1

Вино мюскаде: особливості, аромат і смак

Мюскаде — назва виноробного регіону у Франції, де виробляють виключно білі вина з мелон де бургонь.

 

Часто мюскаде плутають з мускатом і мюськадель — сортами винограду. Ну що ж, спробувавши хоча би раз справжній сухий і колючий мюскаде, ви більше ніколи ні з чим його не сплутаєте. Головне знати, що на світі просто не існує сорту винограду мюскаде.

 

Що ж це за вино таке інтригуюче? Інтернет-магазин WineTime розкриває секрет.

 

Історія мюскаде

Регіон Мюскаде відомий своїми червоними винами ще з XVII століття, але з приходом заморозків були загублені всі червоні лози. Тому на їх місце були висаджені морозостійкі лози білого мелон.

 

Регіон Мюскаде популярний у туристів, зокрема місцевих, які відвідують його, щоб насолодитись келихом ароматного, холодного і живого мюскаде.

 

У 70-80 роках мюскаде спіткала неочікувана і велика популярність. Високий попит, як у випадку з німецьким рислінгом, вбив якість вина. Репутація підмочена і позиції мюскаде стрімко впали вниз.

 

Особливості мюскаде

Сорт мелон, з якого роблять вино мюскаде, не виділяється яскравим характером. Він дуже скромний, але з великим потенціалом. Без чіткого алгоритму догляду та пильної уваги до процесу виробництва, вино виходить нудним, слабким і неякісним.

 

Особливо важливо стежити за лозою мелон для мюскаде в жаркому кліматі, інакше вона втратить кислотність і структуру. Але, Франція славиться вологими і прохолодними сезонами, тому мелон визріває без будь-яких перешкод.

 

Для посилення ароматики мелон, виробники мюскаде витримують ягоди на дріжджовому осаді від декількох тижнів до декількох місяців. Цей спосіб бродіння не тільки підсилює аромат, а ще й робить смак більш м'яким, глибоким і багатим.

 

Якісне вино мюскаде пахне яблуками, болгарським перцем, цитрусами, сіллю.

 

Замовити вино мюскаде з доставкою додому по Києву і Україні в інтернет-магазині WineTime можна онлайн або по телефону.

 

Приємних покупок!