Вино Бага

1

Бага і вино з нього: затишно і смачно

Бага — червоний виноград з товстою шкіркою, маленькою ягодою, але великим... ні, безмежним потенціалом.

 

Що цікавого в бага і яке вино з нього потрапляє на полиці наших магазинів? Гастромаркет WineTime розібрався у цьому питанні.

 

Походження бага

Народився бага в Португалії, у Байрраді. Клімт тут дуже м'який: прохолодне літо, тепла зима, глиняно-вапнякові і піщані грунти, а тому найкращого терруару для вирощування бага не знайти. Тут ще з Х століття виробляється вино, але справжнє визнання сорт отримав лише у XIX столітті, коли у регіоні відкрилася спеціалізована школа виноградарства і виноробства, де навчали правильно вирощувати і обробляти виноград.

 

Смак і ароматичний профіль бага

Винороби із задоволенням культивують бага, адже цей сорт неймовірно гнучкий, непримхливий у догляді, невибагливий до терруару, дає високі врожаї, перспективний і смачний.

Бага має високу кислотність. Але при цьому вина з нього спокійні, структуровані, ніжні і повнотілі. Прекрасно витримуються у скляних пляшках і з віком стають лише краще.

 

Кольорова палітра бага — від яскраво-червоного до насиченого фіолетового.

Для вина бага характерний багатий ароматичний профіль, де на перший план виходять ноти соковитих червоних ягід і слив. Особливо яскраво виражений аромат стиглої вишні. Доповнюють ягідний мікс ноти тютюну, кави і какао.

Із бага виробляють прекрасні тихі та ігристі вина.

 

В інтернет-магазині WineTime представлений широкий асортимент вин із бага, які задовольнять смаки найвибагливіших гурманів. Ознайомитися зі зразками та обрати найкращий ви можете самостійно, або з допомогою нашого професійного сомельє.

Каталог товарів доступний 24 години на добу. Консультація сомельє проводиться у робочий час.

 

Гарного шопінгу!