Бага і вино з нього: затишно і смачно
Бага — червоний виноград з товстою шкіркою, маленькою ягодою, але великим... ні, безмежним потенціалом.
Що цікавого в бага і яке вино з нього потрапляє на полиці наших магазинів? Гастромаркет WineTime розібрався у цьому питанні.
Походження бага
Народився бага в Португалії, у Байрраді. Клімт тут дуже м'який: прохолодне літо, тепла зима, глиняно-вапнякові і піщані грунти, а тому найкращого терруару для вирощування бага не знайти. Тут ще з Х століття виробляється вино, але справжнє визнання сорт отримав лише у XIX столітті, коли у регіоні відкрилася спеціалізована школа виноградарства і виноробства, де навчали правильно вирощувати і обробляти виноград.
Смак і ароматичний профіль бага
Винороби із задоволенням культивують бага, адже цей сорт неймовірно гнучкий, непримхливий у догляді, невибагливий до терруару, дає високі врожаї, перспективний і смачний.
Бага має високу кислотність. Але при цьому вина з нього спокійні, структуровані, ніжні і повнотілі. Прекрасно витримуються у скляних пляшках і з віком стають лише краще.
Кольорова палітра бага — від яскраво-червоного до насиченого фіолетового.
Для вина бага характерний багатий ароматичний профіль, де на перший план виходять ноти соковитих червоних ягід і слив. Особливо яскраво виражений аромат стиглої вишні. Доповнюють ягідний мікс ноти тютюну, кави і какао.
Із бага виробляють прекрасні тихі та ігристі вина.
В інтернет-магазині WineTime представлений широкий асортимент вин із бага, які задовольнять смаки найвибагливіших гурманів. Ознайомитися зі зразками та обрати найкращий ви можете самостійно, або з допомогою нашого професійного сомельє.
Каталог товарів доступний 24 години на добу. Консультація сомельє проводиться у робочий час.
Гарного шопінгу!