Корисні властивості білого вина
Біле вино виробляють, як не дивно, із червоного винограду. Так, є сорти, які мають від природи вже червоний сік, така ягода не дозволить приготувати біле вино.
Коли говорять про виробництво білого вина – бродить лише сік. Наприклад, Грузія, білі вина виробляють за технологією червоних, тому одержують насичений бурштиновий колір.
Незалежно від того, бюджетне це чи дороге біле вино, у його складі містяться мікроелементи та ефірні олії, які мають позитивний вплив на людський організм. Вживання напою в помірних кількостях допомагає травній системі швидко засвоювати білки та залізо. Відсутність жирних кислот та малий відсоток вуглеводів робить вино менш калорійним. Також доведено, що воно виводить з організму поганий холестерин, є хорошим засобом для позбавлення токсинів.
Експертами підтверджено, що даний вид алкоголю підтримує тонус стінок судин (особливо артерій) та бронхів, запобігає виникненню синдрому Альцгеймера, а антиоксиданти діють як сповільнювач процесу старіння.
Але надмірне та часте вживання не призведе до позитивних результатів. Наслідками можуть стати надмірна вага за рахунок високого вмісту цукру в солодких винах, а також алкогольна залежність, що є не менш небезпечним для здоров'я будь-якої людини.
Популярні види білих вин
Якщо говорити про те, які популярні види білих вин – Спочатку потрібно розібратися з сортами. Варто систематизувати білі вина, від найбільш кислотних до менш кислотних.
-
Ріслінг – найбільший сорт з якого виробляють вина. За рівнем вин він можна порівняти тільки з шардоне, але вино має абсолютно інші характеристики. У молодому віці для ягоди характерні яскраві фруктові ноти, тропічні. Напій матиме високу кислотність, навіть якщо це напівсухі або напівсолодкі вина. Якщо він визрів – напій набуває яскравих бензованих ноток. Біле вино справді насичене яскравими ароматичними характеристиками бензину, нафтопродуктів.
-
Совіньйон блан, не менш популярний виноград, виробляють виключно білі вина, коли з каберне совіньйон, старшого брата, – червоний. Це особливий сорт, що має дуже яскраву ароматичну характеристику – протертий листя чорної смородини. Аромат такого вина буде насичений стиглими фруктами: цитрусові, зелені яблука.
-
Шардоне – ягода, яка подарувала нам найдорожче у світі вино, – Le Montroche. Вина з такої ягоди виходить легким, насиченим. Наприклад, якщо вино витримували в бочці – відчуєте смак тропічних фруктів, ванілі, карамелі. А ось, якщо біле вино виробляють без витримки в бочці, воно має цитрусові, персик, горіхи.
Як вибрати та замовити біле вино?
Доведено, що саме вино біле приносить користь організму: на здоров'я серця, легень, нирок також сприятливо впливає на ШКТ.
Стилістика білих вин дуже різноманітна та широка. Кожен сорт, стиль – знайдете свою витончену нотку аромату та смаку, що створює те саме благородне почуття, коли ви п'єте біле вино.
Хороший напій можна вибрати із заплющеними очима, якщо ви вже розумієтеся на стилістику та сорти, з яких виробляють білі вина.
Щоб вибрати найкраще вино – звертайте увагу на етикетку, де вказано рік урожаю, виробник, кількість змішаних сортів винограду. Не варто заощаджувати, вибираючи серед вин, ціна впливає на його якість.
Якщо хочеться спробувати щось незвичайне у цій категорії – спробуйте біле вино з регіону Ріоха. Так, у цій місцевості віддають перевагу червоному, але біле вино за своєю стилістикою анітрохи йому не поступається. Зараз білі вина цього регіону розвиває свою популярність, тепер його приймають до лав якісного та смачного. Напій з ріохи вражає своєю якістю, віртуозним поводженням з ягодою. Білі вина відбивають свою смакову естетику ароматами в келиху, діляться складним кліматом, мінімальною витримкою, але багатою ароматикою. Так, вино можуть витримувати мінімальний термін, але при цьому воно повністю розкриває смакову гаму та густину аромату: молоде, легке, свіже, фруктове, щось експериментальне, але при цьому збалансоване. Вартість, звичайно, різна, в більшості випадків – біле вино дороге, але за цей смак варто заплатити, щоби залишитися відданим фанатом регіону Іспанії.
З чим поєднується біле вино?
З чим пити біле вино, питання досить поширене, тому що з кожним видом добре поєднуються окремі продукти.
Наприклад, біле солодке винорекомендується вживати з легкими десертами, сиром та фруктами. Також, крім солодких закусок, ідеальним буде поєднання цього напою з цитрусовими, наприклад, грейпфрутом або апельсином. Вважається недоречною подача з горіхами, гірким шоколадом та гострими/гіркими стравами, які не дадуть відчути усі нотки алкоголю.
Біле напівсолодке вино прийнято подавати з легкими овочевими салатами, солодкими фруктами, а також ароматною випічкою, в'яленим негострим м'ясом та ковбасами. Важливим пунктом є те, щоб закуска не перебивала смак та аромат вина.
Біле сухе вино ідеально розкриває свої нотки у поєднанні з морепродуктами, сиром, легкими десертами, а також із запеченим м'ясом курки чи індички.
Подавати біле вино потрібно трохи охолодженим. Його температура повинна бути в діапазоні від 6 до 12°С. Так, під час вживання напою розкриються всі смакові особливості.
Де купити біле вино за вигідною ціною?
Справжнє, імпортне, смачне ви зможете знайти у магазині Winetime. Асортимент магазину приємно здивує, порадує достатком. Також в Україні представлені офлайн магазини в Києві, де ви зможете гідно оцінити наявність вина та купити відповідне.
Інтернет-магазин Winetime пропонує не лише придбати найкраще біле вино в Україні, а й отримати професійну рекомендацію від наших консультантів. Наша мережа дбає про комфорт клієнтів. Оформляючи замовлення, можна вибрати спосіб оплати:
- накладений платіж;
- готівкою;
- картою;
Доставка Новою поштою працює по всій Україні. Також можливе самовивезення та доставка додому кур'єром. Зробивши замовлення від 1000 грн., ви можете розраховувати на безкоштовну доставку. У разі виникнення пошкоджень під час доставки наші співробітники можуть запропонувати обмін та повернення протягом двох тижнів за наявності чека.