Опис товару
Виробник | Pinar Kuruyemis |
Країна | Туреччина |
Вид | Фісташки |
Вага | 500 г |
Умови зберігання | У сухих, добре вентильованих приміщеннях. |
Склад | Фісташка, сіль. Може містити сліди фундука, арахісу, мигдалю, кеш’ю, волоського горіху, кунжуту, пшеничної клейковини. |
Харчова та енергетична цінність | на 100 g (г) продукту:609.00 kcal (ккал); Білки -18.30 g (г); Жири - 51.00 (г); Вуглеводи – 16.30 g (г). |
Фісташка - невеликий рід вічнозелених або листопадних дерев або чагарників сімейства сумахових, поширених в субтропічних, частково тропічних областях Старого і Нового Світу. У їжу фісташкові горіхи використовують більше 2,5 тисяч років. Особливо шанувалися вони в Персії - як символ багатства. Обробляють фісташки в Греції, Сирії, Ірані, Іспанії, Італії, США, Туреччині та інших країнах. Урожай фісташок збирають наприкінці липня - початку серпня. Горіх фісташка являє собою кістянку. Горіхи спочатку просушують на сонці - після цього їх можна зберігати не менше року. Їх також вимочують в сольовому розчині і підсмажують. Фісташки мають високу живильну цінність - містять більше 50 відсотків жиру, а також білок і вуглеводи. Вони надають тонізуючу дію, і їх рекомендують вживати при хронічній втомі. У плодах містяться до 3,5% сахарози, органічні кислоти (оцтова), 4.6% білків, клітковина, 48-76% жирної олії, що складається на 80% з ненасичених кислот, токофероли, вищі жирні кислоти, антоціани. Вони містять багато вітаміну Е, відомого природного антиоксиданту, що омолоджує організм. Ядра кісточок поживні і смачні, їх споживають свіжими, підсмаженими і солоними, використовують в кондитерському, ковбасному виробництві, а також при виготовленні сиру. З ядер витягують цінне харчове масло, яке застосовується в кулінарії і кондитерській справі.