Хлібобулочні вироби

1

Хлібобулочні вироби за вигідною ціною

Дані продукти харчування виготовляються шляхом випікання тіста, до складу якого входять такі основні інгредієнти як борошно (пшеничне або житнє), вода, сіль, дріжджі, яйця та цукор. Також використовуються різноманітні добавки. Хлібобулочні вироби поширені в усьому світі, тому хлібопекарень існує безліч, де виробляються булки, хліб, хлібці, пиріжки, рогалики, пончики, гриссіні, кекси, печиво, соломка та багато іншого.

Хлібобулочні вироби купити можна в нашому інтернет-магазині WineTime за доступними цінами, але високої якості виготовлення, тому що ми співпрацюємо тільки з перевіреними виробниками та постачальниками даної продукції.

Класифікація хлібобулочних виробів

На сьогоднішній день асортимент хліба та хлібобулочних виробів просто величезний, але ми перерахуємо найголовніші категорії даних продуктів харчування:

  1. хліб із житнього борошна (житній);
  2. хліб із пшеничного борошна (білий);
  3. хліб із суміші житнього та пшеничного борошна (сірий: співвідношення борошна 50/50, 40/60, 60/40 та інші пропорції);
  4. булки (без начинки, але може бути, наприклад, із родзинками);
  5. булки дрібноштучні (вага не більше 200 г, можуть бути з начинкою);
  6. смажені вироби (пончики та пиріжки, які можуть бути з начинкою або без);
  7. здобні: булки та хліб (наявність таких інгредієнтів як цукор, яйця, олія);
  8. вироби великого терміну зберігання (сухарі, бублики, соломка, печиво).

Всі види хлібобулочних виробів виробляються з використанням житнього, пшеничного (хлібопекарського та загального призначення) та борошном спеціального помелу. Для того, щоб підвищити якість житнього хліба, до нього можуть додавати солод, кмин, патоку та інше.

Склад хлібобулочних виробів

При виробництві булок може використовуватися цукор, жир, молочні продукти та інші інгредієнти. Стандартні булки виготовляють вагою до 500 г у формі батона та булок. У звичайні батони цукор та жир не додається. До здобних виробів належать ті, в яких вміст цукру та жиру становитиме понад 14% по відношенню до борошна. Таку продукцію виготовляють із використанням яєць, фруктових та ягідних начинок та інших інгредієнтів.

Готові хлібобулочні вироби такі як сухарі, соломка, бублики, хлібці мають знижену вологість, тому відрізняються твердістю та хрумтять при вживанні. У зв'язку зі зниженою вологістю такі вироби відрізняються великим терміном зберігання. Наприклад, сухарі можуть бути звичайними та здобними, при виготовленні яких використовувався цукор, жир та яйця. Також для забезпечення аромату можуть використовуватися різні добавки або присипки, щоб урізноманітнити варіанти хлібобулочних виробів.

У чому полягає цінність таких хлібобулочних продуктів?

Хліб є основою для людини з давніх-давен, і досі нічого не змінилося. Тому асортимент хлібобулочних виробів тільки розширюється, надаючи можливість людям насолодитися різними борошняними виробами.

Перелічимо чим же корисні такі вироби:

  • у них є багато необхідних організму вуглеводів;
  • склад включає вітаміни (Е, групи В), залізо, тому хліб обов'язково повинен бути в раціоні кожної людини для підтримки стану здоров'я.
  • вироби з борошна забезпечують насичення, досить ними трохи перекусити і відразу ж проходить почуття голоду на тривалий час;
  • ціни на хлібобулочні вироби доступні практично кожній людині;
  • хліб може застосовуватися для різних страв;
  • мають винятковий смак і аромат.

Така якість хлібобулочних виробів і робить їх найпоширенішими продуктами харчування в усьому світі, а в деяких малорозвинених. Не дарма кажуть, що «Хліб – всьому голова».

Які будуть наслідки при відмові від хлібобулочної продукції?

Якщо людина вирішила не вживати цей продукт, це для його організму це буде стрес. Навіть лікарі вважають, що так експериментувати дуже шкідливо. Види хліба та хлібобулочних виробів обов'язково повинні входити в меню кожної людини, але звичайно ж у розумній кількості та з урахуванням стану здоров'я (наприклад, діабетикам протипоказані солодкі булочки та пшеничний хліб, зате житній можна).

Якщо ви виключите всі категорії хлібобулочних виробів зі свого раціону, то одразу ж відчуватиметься слабкість, знизиться активність і часто буде присутнім почуття голоду. Тому без невеликих перекушень не обійтися. І що разом? Найчастіше люди перекушують шкідливішою їжею, яка порушуватиме мікрофлору кишечника, що спричинить серйозні проблеми зі здоров'ям. У борошні знаходяться натуральні харчові волокна, що позитивно впливають на слизову оболонку кишечника. Тому якщо борошняних продуктів не буде в меню, це призведе до запорів.

Продаж хлібобулочних виробів у широкому асортименті та за доступними цінами є у нашому інтернет-магазині winetime.com.ua, де ви можете оформити замовлення з доставкою по території України.

Що слід знати про зберігання та де купити хлібобулочні вироби

Практично біля кожного будинку знаходяться якісь хлібобулочні вироби, які потрібно зберігати певний час. Але саме від правильного зберігання і залежатимуть його якості та термін придатності.

Хлібобулочні вироби будь-якого сорту можна зберігати в холодильній камері. Завдяки цьому він не запліснявіє і його можна буде вживати навіть за тиждень з дня виготовлення. Єдиним мінусом такого зберігання – це те, що він буде холодний і може вбирати в себе різні продукти, які знаходяться в холодильнику.

Є другий спосіб зберігання – тканинний мішок (бавовна, льон). Мішечок повинен бути щільно зав'язаний і перебувати в приміщенні з низькою вологістю. Це дозволить його зберігати протягом 5 днів.

Третій спосіб – в залізній емальованій каструлі або в керамічній ємності, в яку можна покласти яблуко, щоб хліб не пересох. Керамічна ємність краще підійде для житнього хліба.

Четвертим варіантом буде якісна хлібниця, яка дозволить зберегти всі властивості борошняного виробу.

Завдяки тому, що вартість хлібобулочних виробів невисока, а корисних властивостей у них багато, ця продукція завжди буде на першому місці у споживачів.