22.02.2024
Поділитися

Жінки у виноробстві, коктейльному мистецтві та гастрономії

У світі жінки успішно реалізують себе у багатьох областях. Гастрономія, виноробство та мистецтво створення коктейлів не виняток - тут вплив прекрасної статі стає дедалі явнішим, адже жінки показують високий рівень професіоналізму та змінюють всю культуру вживання алкогольних виробів. Жінка та вино - найбільш таємниче та естетичне поєднання. Але як жінки змінили світ вина?

Історія вин та жінки

Історія вин та жінки

Вплив жінок на вино почався ще багато років тому. Навіть тоді перші жінки в історії вина використовували всі свої знання та хитрощі для створення максимально якісного продукту. Саме вони стали фундаторами найбільш нестандартних, але цікавих ідей в індустрії виноробства. На жаль, на сторінках історії було зафіксовано лише кілька відомих особистостей.

Варто згадати Барбару Ротшильд - спадкоємиця родини Ротшильдів. Її рід мав великий вплив на тенденції та культуру виноробства у Франції та за її межами. Основним завданням Барбари було керування виноградними садами. Також вона докладала чималих зусиль для створення нових та якісних сортів вина – всі вони стали відомі своєю витонченістю. Але є ще жінки, які змінили винну індустрію.

Елеонора де Кастілья - ще одна жінка в історії, яка прославилася своєю пристрастю до створення вин. Вона мала досить великий виноградник у Франції в 13 столітті. Тоді її знали як справжнього професіонала і фаната своєї справи - метою було створення вина неймовірно високої якості. Усі її продукти отримували гідні відгуки від інших енологів у той період.

У 19 столітті зросла популярність виноробні в Ізраїлі. До цього доклала своїх зусиль Еліза Джемсон. Вона відрізнялася від інших професіоналом завдяки інноваційному підходу до техніки створення, що здатні покращити якість продукту. У результаті ці дивовижні жінки, які змінили світ виноробства, дали поштовх до подальшого розвитку цієї ніші для своїх епох.

Жінки сомельє

Cомельє

Нам уже знайомі жінки-винороби, які формують тренди, але що щодо сомельє? Сомельє є саме тією людиною, яка зможе знайти ідеальний смак вина завдяки власним рецепторам. Це досить непроста робота, адже основним обов'язком є проведення детальної експертизи такого витонченого алкогольного напою. Як правило, послугами жінки сомельє користується у разі потреби підбору вина для конкретної події: професіонал враховує індивідуальні уподобання клієнта, його характер, тип події та загальну обстановку. Наразі жінки у виноробстві все частіше зустрічаються на посаді сомельє. Їхню роль у цій справі не можна недооцінювати, адже їм вдається максимально точно зрозуміти ідеальний тип вина для конкретного клієнта до року створення напою.

Однією з найвідоміших жінок-сомелля виступає Сабрина Саріас. Її шлях до самої кар'єрної вершини починався як помічниця сомельє. Саме наполегливість і велика відданість енології допомогла їй стати найвідомішим професіоналом у цій галузі. Саріас має велику кількість клієнтів по всьому світу. Запорукою успіху її роботи є принцип, виходячи з якого вино може передати темперамент людини.

Христина Візант - ще одна спеціалістка в даній галузі. Спочатку її роботу було засновано саме на створенні вин. Але пізніше жінка знайшла своє справжнє покликання – сомельє. Унікальна здатність сприймати та розрізняти смак та запах стала справжнім трампліном у її кар'єрі. 

Але чому так мало жінок у професії сомельє? Незважаючи на це, жінки продовжують зустрічатися з певними проблемами як сомельє. Йдеться про гендерні стереотипи, які стають перепоною на шляху досягнення мети. Адже навіть зараз багато хто вважає місце жінок у світі вина належить насправді чоловікам. Але такий стереотип не відповідає дійсності.

Жінки та коктейльне мистецтво

Коктейльне мистецтво

Індустрія коктейльного мистецтва стрімко розвивається. Це означає, що згодом у ньому жінки також починають брати участь у виконанні основних завдань. Наразі відомі такі представниці як Марія Брізард, Джой Спрінгс, Лорен Мотель, Меган Дарроу. Всі вони змогли продемонструвати неперевершений талант. 

Марія Брізард

Вона заслужила своєї популярності завдяки оригінальним коктейлям, які розробила власноруч. Справжньою перлиною в її колекції рецептів є "Brizard's Elixir". Коктейль складається з абсенту, вермута, горького лікера и горілки.

Рецепт Brizard's Elixir

Точний рецепт такий:

  • вермут - 30 мл;
  • абсент - 30 мл;
  • горілка - 30 мл;
  • гіркий лікер - 15 мл;
  • лід;
  • шматочки лимона або апельсина як прикраса. 

Спочатку слід підготувати саму склянку для коктейлю і помістити в нього кілька шматочків льоду. У шейкері необхідно перемішати усі інгредієнти у заданих пропорціях. Після цього в шейкері потрібно кілька хвилин трясти отриману суміш зі шматочками льоду. Фінальним етапом є перелив коктейлю в ємність та декларація композиції цитрусовими. Смак коктейлю можна назвати досить складним. Адже в ньому поєднується велика кількість нам ще незнайомих нот, які створюють єдине ціле.

Джой Спрінгс

Джой Спрінгс виступає знаменитою засновницею "Dead Rabbit". У Нью-Йорку, де і відкрито цей бар, жінку знають як основоположника високого коктейльного мистецтва. Найбільш знаковим її винаходом став "Spring Blossom" - синоніми до весняної свіжості та вічної юності.

Рецепт Spring Blossom

Коктейль складається з:

  • ром - 60 мл;
  • сік лимона - 30 мл;
  • вишневий сироп - 20 мл;
  • вершковий лікер - 15 мл;
  • лід;
  • вишні, шкірка лимона як декор. 

У склянку потрібно покласти кілька кубиків льоду. В окремій тарі всі інгредієнти поєднуються. Отриману рідину з'єднують з льодом і поміщаємо в шейкер, де трясе кілька хвилин для повного охолодження. Після цього потрібно процідити рідину через сито та відокремити його від тих шматочків льоду. Коктейль переливається у склянку та декорується. 

Лорен Мотель

Мотель є гордою володаркою титулу "World's Best Female Bartender". Вона набула своєї популярності завдяки модифікації традиційних рецептів коктейлів своїми цікавими ідеями. Внаслідок чого у неї виходять неординарні коктейлі. Її неповторним рецептом є "Motel's Mystery". Напій здатний подарувати просто незабутній смак, який залишається в пам'яті після першої дегустації.

Рецепт Motel's Mystery

Основні інгредієнти коктейлю:

  • текіла - 45 мл;
  • сік лимона - 30 мл;
  • медовий сироп - 20 мл;
  • сік гранату - 15 мл;
  • лід;
  • сіль;
  • лимонна шкірка. 

У ємність із майбутнім коктейлем потрібно покласти кілька шматочків льоду. У цей час одночасно в шейкері поєднуються всі необхідні інгредієнти в одну рідину. До неї потім додає кілька шматочків льоду. Це потрібно для того, щоб охолодити напій поступово. Шейкер варто трясти протягом 15 хвилин, щоб ефект від охолодження та перемішування всіх інгредієнтів був найкращим. За допомогою сита слід фільтрувати отриману суміш від зайвого льоду. Готовий коктейль виливається в заздалегідь підготовлену ємність. Рецепт передбачає додавання солі до краю склянки, якщо це вписується в рамки ваших смакових уподобань. Для цього необхідно трохи намочити краї ємності, а потім посипати їх сіллю. Краще робити цей етап на самому початку, адже тоді ви можете просто занурити вологу склянку в сіль, що набагато простіше. Потім до композиції додаються фінальні штрихи: шкірка лимона як декор дає насичені аромати, що поєднуються із загальним тлом коктейлю в неординарному тандемі. Цей коктейль здатний вразити кожного своєю багатогранністю, адже в ньому ви відчуєте незвичайні смаки цитрусових та медових ноток.

Меган Дарроу

Дарроу виступає всім відомого база "The Atomic Lounge", який знаходиться в Алабамі. Фахівець має характерний нестандартний підхід до приготування. Саме це зробило її настільки популярною серед усіх шанувальників коктейльного мистецтва. Унікальною розробкою Меган Дарроу виступає рецепт “Atomic Fusion”.

Рецепт Atomic Fusion

До складу коктейлю входить:

  • горілка 60 мл;
  • кокосове молоко 30 мл;
  • сік гранату 30 мл;
  • сік лимона 30 мл;
  • малиновий сироп 10 мл;
  • лід. 

За стандартною схемою потрібно наповнити ємність, де буде коктейль, льодом. Усі інгредієнти поєднуються між собою. До них потрібно додати кубики льоду та перемішувати в шейкері протягом 15 хвилин для повного охолодження. Після цього суміш відокремлюється від зайвого льоду за допомогою спеціального сита. Отримана рідина переливається у склянку з льодом. Можна прикрасити всю композицію кількома ягодами малини. Цей коктейль поєднує в собі легкий присмак молока кокосу і більш різких нот, таких як гранат, лимон і малина. Кислинка та насолода - що може бути краще? Подібна гра контрастів значно розширює досвід знайомства зі смаками та прокачує наші рецептори. 

Гастрономія та жінки

Гастрономія та жінки

Зараз жінки все більше й більше займають найзначніші позиції у галузі гастрономії. Вони досягають там високих результатів і показують приклад справжньої наполегливої роботи. Представниці прекрасної статі використовують усі: сильний характер, розум, винахідливість та професійність. Багато хто помилково вважає, що жінки можуть лише надихати, але це зовсім не так. Дівчата виступають незалежними та сильними, які здатні приміряти на себе будь-яку професію та успішно реалізуватися в ній – саме про це Міжнародний жіночий день!

Всі інгредієнти та пристрої для коктейлів, які були описані раніше, можна придбати в нашому магазині за низькою ціною.

Destileria Santa Lucia
Cognac Ferrand
Новий
Cognac Ferrand Plantation 3 Etoiles фото
Cognac Ferrand
Giffard & Cie
Luxardo
Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних