Гевюрцтрамінер і вино із нього: цей смак неможливо забути
Гевюрцтрамінер — білосортний виноград. Неймовірно повнотілий, щільний і харизматичний. Мабуть, найбільше з усіх винних сортів. Його ароматичний профіль дуже пікантний, самобутній, складний. Він бадьорить, надихає і заставляє серце битися частіше.
У чому секрет гевюрцтрамінер і яке вино із нього закривається у пляшки? WineTime знає відповідь і поділиться інформацією з вами.
Істория Гевюрцтрамінера
Гевюрцтрамінер вважається близьким родичем саваньон, більше відомого, як трамінер. Трамін — містечко в Італії, на честь якого виноград і отримав свою назву, адже користувався тут величезною популярністю з 10 по 15 століття нашої ери.
Потихеньку трамінер просувався до Ельзасу. У процесі еволюціонував і, врешті решт, набув сучасного вигляду. Але популярним став лише у 1870 році 20 століття, після того як потрапив до Німеччини і отримав назву гевюрцтрамінер.
«Гевюрц», до речі, з німецької перекладається, як «пряний, ароматний».
Цікаво, що коріння гевюрцтрамінер має італійські, походить з Німеччини, а закохав у себе французьких виноробів, які з радістю культивують цей сорт і виготовляють з нього шедеври винного мистецтва.
В інтернет-магазині ВайнТайм ви можете підібрати німецьке, французьке, італійське вино гевюрцтрамінер, яке ідеально підкреслить характер заходу, відобразить ваш настрій, надихне на нові звершення. Головне, подарує вам незабутні хвилини насолоди і гармонії.
Вино ви можете обрати за допомогою онлайн-каталогу самостійно, або замовити консультацію професійного сомельє по телефону.
Особливості
Гевюрцтрамінер — виноград примхливий, вимогливий. Незважаючи на широкі можливості, зв'язатися з ним погодиться не кожний винороб, адже для культивування гевюрцтрамінер потрібні дійсно сталеві нерви. Але ті, хто наважиться вирощувати виноград, отримає видатні результати.
Чому з гевюрцтрамінер так важко?
- Бруньки на лозі з'являються дуже рано, тому є велика ймовірність залишитися без врожаю із-за заморозків.
- Лоза низької продуктивності, винограду дає мало, але найвищої якості.
- Спроби збільшити врожайність закінчуються незрозумілим, безструктурним вином.
- Треба слідкувати за дозріванням плодів і вчасно збирати врожай. Перестиглі ягоди не підходять для виготовлення вина, бо втрачають кислотність. Недостиглі мають гармонійну кислотність, але невиразний, слабкий аромат.
- У повній мірі розкриває свою індивідуальність лише у прохолодному кліматі.
Смак та аромат
Стиглі плоди мають темно-рожевий колір. Незвично, правда? Сорт білий, а колір нетиповий. При цьому колір вина може бути світло-, або темно-золотим, з крапельками міді.
Ягоди гевюрцтрамінер — товстошкірі, мають властивість стрімко накопичувати цукор. Тому вино гевюрцтрамінер, у тому числі сухе, завжди містить трошки більше алкоголю, ніж напій з інших сортів.
Гастрономія
Гевюрцтрамінер ідеально поєднується з фруктами, сиром, блюдами з риби, білого м'яса, гострим перцем та каррі.
Купити вино гевюрцтрамінер з доставкою по Києву та Україні в інтернет-магазині WineTime можно онлайн або по телефону. Не знаєте, як підібрати вино для конкретної мети? Наш професійний сомельє до ваших послуг.
Вдалих покупок!