Vinedos в Bodegas Pablo - це сімейна іспанська виноробня, розташована в Альмонасід-де-ла-Сьєрра в провінції Сарагоса, яка є частиною аппеласьона Каріньєни.
Історія виноробні бере початок ще в 18 столітті. Представники сучасного покоління Хосе Пабло Касао і дві його сестри на місці старої збудували нову виноробню, яка оснащена новітнім обладнанням для виробництва вина. Основною метою сім'ї є збереження унікальних ароматів і смаків автохтонних сортів винограду і глибокої поваги до терруару. На виноградниках не використовуються гербіциди або будь-які інші хімічні речовини.
У володінні близько 100 гектарів виноградників, середній вік яких 30 років, хоча деяким сортам понад 100 років!!! Їм вдалося зберегти найстаріші сорти винограду і найстаріші гібриди, які предки так ретельно відбирали з покоління в покоління.
Головний винороб - Хосе Паскуаль Грасія, один з кращих винних експертів в Іспанії!
Гарнача прекрасно себе почуває в жаркому і посушливому кліматі Арагона, і старі лози регіону дають вино, яке є важливою частиною історії і традицій Арагона. Протягом багатьох років Tempranillo, завдяки популярності вин в Ріосі і Пріораті, відволікав увагу від Гарнача. Bodegas Pablo вирішив відновити несправедливість. Готує червоне Гарнача, рожеве і навіть біле вино з Гарнача Бланка!)
Bodegas Pablo розливає свої вина під двома етикетками: Gran Víu - для авторських вин, які демонструють вираз землі, - і Menguante, які зроблені, як і попередні, з тієї ж філософією турботи про землю, винограду і зі стійкими критеріями, дуже близькими до біодинамічного сільського господарства.
Menguante означає «старий місяць», що дає пояснення їх філософії. Bodegas Pablo є одним з найбільш традиційних в Арагоні, де зберігається біодинамічне культивування, а також використовується місцевий виноград Відадільо, який практично вимер в минулому.
Біодінамізм часто вважають близьким до магії і чаклунства. При цьому біодінамісти вірять, що дана філософія дозволяє виробляти вина високої якості, в яких відображається перш за все індивідуальність землі, навіть якщо виробництво не таке, як інші досягають, використовуючи до п'яти або шести типів пестицидів. Коли місяць убуває через меншу біологічну активність в Bodegas Pablo використовують різні органічні матеріали, які беруть участь в біологічному циклі. І це працює! Крім того, проти деяких шкідників використовують абсолютно екологічно чисті методи, наприклад, феромони. Відповідно до біодинамічного виноградарства, осад знімають вночі при старому місяці, так як вважають, що гравітація повного місяця може підняти осад з дна бочки. У таких «магічних» умовах народжуються чудові аутентичні вина.
Vinedos y Bodegas Pablo Menguante Garnacha
Країна: Іспанія. Регіон: Арагон. Сорт: Гарнача. Рік: 2018. Алко: 14,0%. Витримка: 5 місяців в дубі, 3 міс у пляшці. Ціна: 297грн
Збір врожаю 100% вручну з 5 по 15 жовтня. Алкогольна ферментація відбувається в чанах з нержавіючої сталі при контрольованій температурі 25 °C протягом 7 днів. Малолактична ферментація проходить при температурі 18 °C в чанах з нержавіючої сталі протягом 20 днів.
Витримка 5 місяців у французьких дубових бочках, 3 місяці в пляшці перед надходженням у продаж. В ароматі мікс темно-червоних стиглих фруктів і ягід. Смак багатий, насичений, м'ясистий, трохи пряний, з нотами сливи і стійкими танінами. Добре поєднується з піцою, баранячої лопаткою, червоним м'ясом на грилі. Також іспанці рекомендують спробувати з солодкими картопляними делікатесами.
Нагороди: James Suckling – 90 балів
Vinedos y Bodegas Pablo Menguante Roble Tempranillo
Країна: Іспанія. Регіон: Арагон. Сорт: Темпранільо. Рік: 2016. Алко: 14,0%. Витримка: 5 місяців в дубі, 3- у пляшці. Ціна: 297грн
Збір врожаю 100% вручну. Алкогольна ферментація відбувається в чанах з нержавіючої сталі при контрольованій температурі 26 °C протягом 8 днів. Малолактична ферментація проходить при температурі 18 °C у французьких і американських дубових бочках протягом 35 днів. Витримка 5 місяців у французьких дубових бочках, 3 місяці в пляшці перед надходженням у продаж.
Аромат чітко виражений, потужний і складний, з нотами малини і полуниці, а також тонкими натяками на шоколад, ваніль і дим завдяки витримці в дубових бочках. Смак добре збалансований, м'який, з нотами шоколаду, сушених квітів і вершків. Має тривалий вершкове післясмак.
Ідеальне супровід для пікніка, овочів і м'яса на грилі, сирів середньої витримки.
Vinedos y Bodegas Pablo Menguante Vidadillo
Країна: Іспанія. Регіон: Арагон. Сорт: Відадільо. Рік: 2015. Алко: 14,5%. Витримка: 10 місяців дубі, 3 – у пляшці. Ціна: 397грн
Vidadillo є найменш відомим сортом. Один з найдавніших сортів, найбільш стійкий до хвороб і посухи. З нього виходять дуже оригінальні і різноманітні вина. Росте на бідній землі з дрібнозернистим вапняком, що надає цьому вину екзотичну нотку елегантності і концентрації.
Урожай збирають 100% вручну протягом останнього тижня жовтня. Алкогольна ферментація відбувається в чанах з нержавіючої сталі при контрольованій температурі 25 °C протягом 7 днів. Малолактична ферментація проходить при температурі 18 °C в чанах з нержавіючої сталі протягом 30-40 днів. Витримка 10 місяців в нових французьких дубових бочках, 3 місяці в пляшці перед надходженням у продаж.
Екзотичний аромат з відтінками фіалки, лісових фруктів, вершкового масла, «інжирового молока», трохи пряний і мінеральний. Смак сильний, насичений, вершковий і складний.
Нагороди: Відомий іспанський журнал Peñin 2013,2017,2018 – 90 балів
Vinedos y Bodegas Pablo Menguante Garnacha Blanca
Країна: Іспанія. Регіон: Арагон. Сорт: Гарнача бланка. Рік: 2018. Алко: 13,5%. Витримка: немає. Ціна: 392грн
Збір 100% вручну протягом першого тижня вересня. Алкогольна ферментація відбувається в чанах з нержавіючої сталі при контрольованій температурі 16 °C протягом 20 днів. Не витримується в бочках.
В ароматі гармонійне поєднання мінералів і фруктів. Свіжий, фруктовий і мінеральний, інтенсивний з яскраво вираженою кислотністю. Пити самостійно або з салатом, рибою або пастою.
Нагороди: Відомий іспанський журнал Peñin - 2015,2018 – 90 балів
Vinedos y Bodegas Pablo Menguante Garnacha Selection
Країна: Іспанія. Регіон: Арагон. Сорт: Гарнача. Рік: 2016. Алко: 14,5%. Витримка: 8 місяців в дубі, 2 місяця в пляшці. Цена: 397грн
Висота виноградників в поєднанні з жарким кліматом створює місце, де лози і виноград можуть охолоджуватися вечорами, щоб зберегти сильну кислотність у винограді і, в кінцевому підсумку, у вині. І це ідеально для Гарнача!
Збір врожаю 100% вручну. Алкогольна ферментація відбувається в чанах з нержавіючої сталі при контрольованій температурі 26-27 °C протягом 12 днів. Малолактична ферментація проходить при температурі 18 °C в чанах з нержавіючої сталі протягом 25 днів. Витримка 8 місяців в нових французьких дубових бочках, 2 місяці в пляшці.
В ароматі стигла вишня, чорна смородина і темні ягоди з нотами лакриці і ванілі, Смак має фруктовий характер. Повнотілий, м'ясистий, оксамитовий, складний з тонами стиглої ожини і вишні. Має довгу красиву еволюцію, піддається витримці.
Нагороди: James Suckling -90; Відомий іспанський журнал Peñin - 2015,2017 – 90 балів; В 2016 відомий американський журнал Forbes вибрав Menguante Garnacha Selección 2012 як одне з кращих 20 вин за 20 $ в усьому світі!
Vinedos y Bodegas Pablo Gran Viu Seleccion
Країна: Іспанія. Регіон: Арагон. Сорт: 70% Гарнача, 15% Темпранільо, 15% Каріньєна. Рік: 2015. Алко: 14,5%. Выдержка: 14 місяців в дубі, 3 - в пляшці. Ціна: 617грн
Алкогольна ферментація відбувається в чанах з нержавіючої сталі при контрольованій температурі 28 °C протягом 10 днів. Малолактична ферментація проходить при температурі 18 °C в чанах з нержавіючої сталі протягом 30 днів. Витримка14 місяців у французьких і американських дубових бочках, 3 місяці в пляшках перед надходженням у продаж. Немає процесів стабілізації або фільтрації, які могли б змінити його первинні властивості.
Багатий, складний, інтенсивний аромат з нотами спецій (гвоздика, кориця, перець), мінералів, стиглих чорних фруктів, лакриці, цукерок, ванілі, тютюну, какао і дуба. Відтінки диму. Смак насичений і виразний, збалансований і бархатистий із зрілими танінами. Чудовий супровід до барбекю.
Нагороди: Відомий іспанський журнал Peñin - 2013,2015 – 90 балів; James Suckling - 90 балів
Резюме: іспанські вина продовжують дивувати і захоплювати своєю різноманітністю і доступністю. Bodegas Pablo ще один раз це підтверджує. Для обідньої або вечірньої трапези ідеально підійдуть базові Темпранільо і Гарнача. Для новаторів однозначно рекомендуємо відкрити для себе червоне вино з Відадільо або біле з Гарнача бланка. А для особливого випадку побалуйте себе старими лозами Гарнача з Арагона Gran Viu Seleccion. Тим більше, що оцінки світових критиків кажуть самі за себе! Приємних відкриттів і смачних вин!