01.08.2023
Поділитися

Топ 5 найкращих італійських «Просекко»

Вино, Просекко, Італія – три слова, за якими завжди слідує свято. Про нього сьогодні й поговоримо.

Просекко - це вид італійського ігристого вина, що виробляється в регіоні Венето, зазвичай із сорту винограду Глера. Вона може бути сухою (Brut), напівсухою (Extra Dry) або солодкою (Dry).

Звичайно, різниця в солодощі між сухим (Brut), напівсухим (Extra Dry) і солодким (Dry) просік може трохи плутати, оскільки терміни, що використовуються для позначення солодощі, не завжди відповідають інтуїтивним уявленням про солодощі у винах.

 

Які бувають види Просекко?

Ось які бувають види Просекко:

Сухе (Brut):

Це найсухіший вид просік. Це вино, де вміст цукру відносно низький, менше 12 г/л.

Смак зазвичай більш сухий, з вираженою кислотністю, свіжіший і мінеральніший.

Напівсухе (Extra Dry):

Незважаючи на назву "Extra Dry", це вино вже ближче до напівсухого за мірками інших вин. Вміст цукру становить від 12 до 17 г/л.

Воно часто сприймається як трохи солодкуватий, з більш збалансованим профілем смаку, де деяка насолода пом'якшує кислотність.

Солодке (Dry):

Термін "Dry" у разі просічки може бути вводить в оману, так як це вино з найбільшим вмістом цукру серед позначень просекко. Воно містить від 17 до 32 г/л цукру.

Незважаючи на позначення "Dry", це вино відчуватиметься солодким на смак, з більш вираженою солодкістю та менш вираженою кислотністю в порівнянні з Brut та Extra Dry.

Ціни на просекко можуть змінюватись в залежності від виробника та рівня якості, проте воно доступне в різних цінових категоріях, що робить його привабливим для широкого кола споживачів. Купити просекко можна як у нашому онлайн-магазині, так і у всіх маркетах WINETIME.

Італійське просекко вже кілька років очолює топи найпопулярніших напоїв,  завдяки своїй доступності та чудовій якості. Відгуки про просекко часто відзначають його свіжий смак, фруктові аромати та виняткову придатність для різних подій та вечерь.

Вибір просекко з Італії може бути трохи складним через широкий спектр пропозицій. Але ми тут саме для цього. Далі – ловіть топ наших рекомендацій для поціновувачів та новачків:

Ruggeri - вино просекко смаком із жаркої Італії

Ruggeri - вино просекко смаком зі спекотної Італії

Виноробня Ruggeri - сімейна компанія з більш ніж півстолітньою історією, що спеціалізується на виробництві високоякісного Prosecco.

Їх виноградники розташовані у Валдобб'ядені, в обрамленні засніжених вершин і зелених пагорбів, створюючи враження відокремленого раю для всіх виноробів. Саме в цьому унікальному терруарі, сімейна компанія Ruggeri з любов'ю до природи та традицій, виробляє одні з найкращих просік Італії.

Ruggeri відомий своїми високими стандартами якості та традиційним методом виробництва – тобто методом Charmat.

Особливості: Їх просекко має яскраві цитрусові та фруктові аромати, доповнені квітковими нотами. Компанія прагне створення вин з елегантністю та вишуканістю.

Почніть знайомство з просіком Giustino B:

Насолода: Сухе (Brut)

Сорт: Глер

Зміст алкоголю: 11,5%

Колір: Світло-солом'яний із зеленуватими відблисками

Кількість бульбашок у келиху: Велика кількість дрібних бульбашок

Метод зброджування: Метод Charmat

Аромат: Яскравий аромат зелених яблук, цитрусових та делікатні квіткові ноти

Відмінний смак: Свіжість та мінеральність, збалансований смак із фруктовими нотами та ніжною кислинкою.

Гастропейринг:  чудовий аперитив, до риби гриль, морепродуктів, м'яких сирів та вегетаріанських страв.

 

Valsa Nuovo Perlino - вино просекко прямо із сонячної Італії

Виноробня Valsa Nuovo Perlino - сімейна компанія, що працює в перлині Венето – головному регіоні з виробництва просекко.

Їхня вина є вправним проявом сімейної пристрасті та відданості традиціям, втілюючи в собі не лише найвищу якість, а й унікальну історію цього казкового куточку Італії.

Метод виробництва: Вони також використовують метод Charmat для створення свойого просекко, прагнучи зберегти свіжість та інтенсивні аромати.

Наш фаворит - Valsa Nuovo Perlino - Filipetti Prosecco Extra Dry:

Насолода: Напівсухе (Extra Dry)

Зміст алкоголю: 11%

Колір: Світло-жовтий із золотистими відблисками

Кількість бульбашок у келиху: Дрібні, рівномірні бульбашки, ніжна піна

Метод зброджування: Метод Шарма

Аромат: Фруктові відтінки зелених яблук та цитрусів, диня, соковиті груші та жасмин.

Відмінний смак: Освіжаюча кислинка, легка мінеральність і довгий хрумкий фініш.

Гастропейринг: карпаччо, лосось на грилі, паста песто та м'які, овечі сири.

 

Bisol - просікко народжене яскравим сонцем Італії

Bisol - просекко народжене яскравим сонцем Італії

Виноробня Bisol - сімейна виноробня з більш ніж сторічною історією, розташована на вікових пагорбах Конельяно, яка спеціалізується на виробництві просекко вищої якості.

Bisol використовує традиційні методи виробництва з акцентом на повагу до природи та терруару. Їхні вина відрізняються складним букетом ароматів, що включає фруктові, квіткові та мінеральні ноти. Це просік з виразним характером і глибоким смаком.

Наша рекомендація – ігристе італійське просекко Bisol Crede. «Креде» — це діалектне слово, що означає глину, яка є визначальною особливістю місцевості Вальдобб'ядене, на якій вирощують виноград для цього Просекко Суперіоре.

Ці стародавні схили – колись морське дно – утворилися, коли земля повільно згиналася вгору, розташовуючи шари ґрунту майже вертикально. Особливості:

Насолода: Напівсухе (Extra Dry)

Зміст алкоголю: 11,5%

Колір: Блідо-солом'яний із золотистими відтінками

Кількість бульбашок у келиху: Дрібні, живі бульбашки

Метод зброджування: Метод Шарма

Аромат: Фруктові ноти яблук, груш, персиків та цитрусових; нюанси кольорів та мінералів

Відмінний смак: Багатство фруктових смаків, з натяками на цитрус, пряні та мінеральні відтінки, збалансована кислинка

Гастропейринг: севиче, курка у вершковому соусі, легкі салати та антипасти

 

Dal Bello - просекко вино походить із казкової Італії

Виноробня Dal Bello - це компанія з багатою історією, яка займається виробництвом просекко, дотримуючись традицій та інновацій.

Віторіо Белло заснував Даль Белло ще у 50-х роках минулого століття, на пагорбах одного з найкрасивіших італійських сіл Азоло, у провінції Тревізо, на висоті 200м над рівнем моря.

Для Prosecco Treviso, з яким ми рекомендуємо познайомитись у першу чергу, виноград сорту Глера збирається у перші 10 днів вересня, після чого він проходить вторинну ферментацію за методом Шарма, витримується 30 днів у пляшці та voilà – тепер ви можете насолоджуватися ідеальним сухим ігристим Dal Bello Asolo Prosecco Superiore Millesimato!

Насолода: Сухе (Dry)

Зміст алкоголю: 11%

Колір: Блідо-солом'яний із золотистими відблисками

Кількість бульбашок у келиху: Рівномірні, середнього розміру бульбашки, делікатна піна

Метод зброджування: Метод Шарма

Аромат: Насичені аромати яблук, абрикосової кісточки, легкі квіткові відтінки акації та жасмину. Довгий, фруктовий фініш.

Гастропейринг: ідеальний як аперитив, легкі закуски, паста з креветками і пармезаном, страви з риби.

 

Masottina - яскраве вино просікко з регіону Венето Італії

Masottina - яскраве вино просекко з регіону Венето Італії

Виноробня Masottina - сімейна компанія, яка бере свій початок у 1946 році.

Італійська виноробня Masottina височить на вершині одного з пагорбів, відомого як «Перлина Венето». На 280 га виноградників, уже три покоління поспіль, сім'я Даль Б'янко виробляє виняткові ігристі, що підкорюють світ.

Наша рекомендація та любов - Masottina Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry

Насолода: Напівсухе (Extra Dry)

Зміст алкоголю: 11,5%

Колір: Світло-солом'яний із зеленими відблисками

Кількість бульбашок у келиху: Дрібні, активні бульбашки

Метод зброджування: Метод Шарма

Аромат: Освіжаючі нотки зелених яблук, сливи та персика прикрашені ніжними квітковими нюансами. Витончений, фруктовий фініш.

Кожна з цих виноробень має свої унікальні особливості та підхід до виробництва просекко, що робить їх вина цікавими для любителів цього італійського ігристого напою.

Ціна просекко не завжди показник, тому не поспішайте купувати дорогі відомі бренди, якщо не розумієте, в чому їхня особливість: вино може просто вам не підійти. Відгуки можуть бути різними,

Якщо ви ніколи не виходили за межі чогось знайомого, але готові рухатися у бік чогось незвичайного та революційного – заходьте до нашого інтернет-магазину, ми проконсультуємо, допоможемо розібратися і станемо вашими гідами на цьому ігристому шляху. Тут ви зможете купити просекко на будь-який смак та для будь-якого призначення.

Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних