18.02.2021
Поділитися

Tommaso Bussola, модерн або традиції

Виноробня Томмазо Буссола часто згадується як одна з кращих маєтків в найвідомішому виноробному регіоні Вальполічелла, в італійській провінції Венето.

Здобувши освіту муляра, Томмазо почав працювати в маєтку свого дядька в 1977 році і незабаром почав створювати свої власні експериментальні кюве, використовуючи інноваційні методи ферментації і дозрівання, щоб досягти вражаючих результатів. Він почав індивідуально відбирати виноград для Амароне, застосував зелену обрізку, приділяючи особливу увагу відбору ягід. У той же час він почав використовувати для витримки дубові барріки меншого розміру, як це роблять французи в Бордо і Бургундії. Цей контакт з деревом надає винам м'якість і багатство. Щоб відрізнити ці вина від вин його дядька, на етикетці були додані ініціали «TB». У 1983 році, всього через шість років після початку роботи на виноробні, Томмазо взяв повний контроль над виробництвом, і дядько вирішив піти на пенсію. Сьогодні Томмазо по праву вважається одним з кращих виноробів Венето, який створює одні з найбільш збалансованих вин, від Вальполічелли до свого еталонного Амароне.

 

На виноробні ростуть сорти Рондінелла - 20%, Корвіна Гросса - 25%, Корвіноне - 40%. Вони займають суттєву площу в господарстві Томмазо, який пишається і високо цінує ці сорти, що володіють природно низькою врожайністю. Улюблений сорт Томмазо - досить рідко зустрічається Корвіноне, який на переконання власника надає особливу глибину, міць, багатство, щільність і надзвичайну ароматність його винам. Томмазо називає його "Супер Корвіна". Не так давно Томмазо почав вирощувати маловідомий сорт Терольдего.

В даний час вина Томмазо Буссола широко відомі, вони із завидною постійністю завойовують одну нагороду за одною. Нові вина, які створюються за найсучаснішими технологіями носять лейбл «TB» - Tommaso Bussola. Вони відрізняються від топових вин інших великих виноробів цього регіону, яскравою ароматністю і надзвичайною фруктовістю, демонструють модерністський підхід до виноробства, готуються виключно зі старих лоз. А знаменитий італійський винний довідник Gambero Rosso щорічно визнає їх одними з кращих вин регіону. Але і стандартна лінійка вин з логотипом «BG», вина якої названі в честь дядька - Буссола Джезеппе, гідно представляють традиційні вина регіону Вальполічелла. Ці вина виробляються відповідно до традиційних правил, для них обов'язкова витримка в старих бочках. Вони також володіють відмінною якістю.

Увага до деталей і відданість справі на винограднику проявляються у всьому асортименті їх вин.

 

Bussola Valpolicella Classico ТВ

Країна:Італія.Регіон: Венето.Сорт:Корвіна, Корвіноне, Молінара, Рондінелла. Рік:2018. Алко:13%. Витримка:декілька місяців в стальних резервуарах.Ціна:497грн

Виноград збирають в середині жовтня. Ферментація проходить при кімнатній температурі в нейтральних резервуарах. Далі провождять малолактичну ферментацію, після чого вино фільтрується і розливається в пляшки.

Яскравий аромат чорниці, ожини, вишні, пряних спецій, трав і квітів. Смак фруктовий, з нотами спецій, дуба і трав, м'якими танінами і тривалим післясмаком.

Ідеально доповнить пасти, піцу, страви з домашньої птиці, сирні та м'ясні тарілки.

 

 

Bussola Valpolicella Ripasso Classico Superiore Ca'del Laito ТВ

Країна:Італія.Регіон: Венето.Сорт:Корвіна, Молінара, Рондінелла, Корвіноне. Рік:2016. Алко:14,5%. Витримка:17місяців в дубі, 3 місяця в пляшках.Ціна:797грн

Томмазо придбав цей виноградник Ca 'del Laito в 2002 році.

"Ca'del Laito" Ripasso - складне фруктове червоне вино. Щоб досягти глибини смаку вино піддають повторному бродінню. 90% вин проходять тижневе настоювання на шкірках від легендарного вина Амароне. Потім його знову купажирують з рештою 10% і поміщають на витримку в 700-літрові дубові бочки другого заливу на 17 місяців. Через 3 місяці додаткової витримки в пляшках вино потрапляє в продаж. 

Багатий аромат увяленної сливи, стиглої вишні, ожини, інжиру, прянощів, темного шоколаду, осінніх трав. Смак насичений, повнотілий, з нотами сливи, вишні, сухого інжиру, квітів і спецій, з м'якими танінами і тривалим післясмаком.

Подавати до м'яса, дичини і сирів.

Нагороди: Wine Spectator- 90 балів

 

 

Bussola Valpolicella Classico ТВ

Країна:Італія.Регіон: Венето.Сорт:Корвіна, Корвіноне, Рондінелла. Рік:2014. Алко:14,5%. Витримка:18 міс.Ціна:1497грн

Ферментація відбувається при кімнатній температурі. Повторна ферментація на вичавках, що залишилися від виробництва вина Амароне, здійснюється протягом 1 тижня. 65% вина витримуються в 500-літрових французьких дубових бочках, 35% в нових французьких бочках об'ємом 2,2 гл протягом 18 місяців в дубі.

Насичений аромат спецій і нотки диму, сливи і чорної вишні, трохи квітів і підліску, лакриці, різдвяного пудингу, бальзамічні ноти, какао і ароматичні трави на завершення.

Смак багатий з добре інтегрованими танінами і ароматами темного шоколаду з вишневого лікеру. Володіє прекрасною свіжістю, ідеально збалансований з характерною італійської гіркуватістю в післясмаку.

 

Резюме: всі любителі вина, італійської кухні та італійських традицій чули про такі вина, як Bardolino, Soave, Pinot Grigio або Prosecco. Основна маса вин - це прості, легкі, фруктові червоні і квіткові білі вина, розраховані на вживання великими ковтками, супроводжуючи трапези. Але справжньою гордістю регіону є червоні вина на базі місцевих сортів винограду Корвіна, Молінарі і Рондінелла.

Bussola Valpolicella Classico ТВ - вино із середнім вмістом алкоголю і з недовготривалим контактом з дубом. Bussola Valpolicella Ripasso Classico Superiore Ca'del Laito ТВ - збагачене за рахунок настоювання на вичавках від Амароне, потужне, повнотіле. І Bussola Valpolicella Classico ТВ 2014 - комплексне і більш зріле вино «для особливого випадку». Приємної дегустації!!!

Tommaso Bussola
Tommaso Bussola
Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних