04.02.2024
Поділитися

Тихе вино – у чому секрет унікального смаку

У світі виноробства існує таке поняття, як “тихі вина”. Вживається воно досить часто, але мало хто розуміє про що насправді йде мова. То що таке тихе вино? Під цим терміном мають на увазі напої, які демонструють вишуканість та м'якість смаку. Вина цієї категорії не піддаються бродінню у пляшці, на відміну від шипучих та ігристих вин. 

Тихі вина

Тихі вина” виробляють із різних сортів винограду. Кожен із них це унікальний відтінок та аромат. Напій готовий задовольнити найвишуканіші смаки цінителів виноробства.

При виробництві “тихого вина” Фахівці особливу увагу приділяють процесу витримки. Іноді він може досягати кількох років. Цей процес наповнює вино гармонією, м'якістю та особливою складністю смаку. 

“Тихе вино” користується особливою популярністю завдяки своєму чудовому смаку. Це символ витонченості та вишуканості винної культури. Головна перевага - його можна поєднувати з різними стравами, тим самим підкреслюючи його тонкий смак.

Таке вино – це не просто напій. Це справжній витвір мистецтва, який радує своєю витонченістю, м'якістю та широкою різноманітністю смаків. Які бувають тихі вина?

Rioja Vega – витончена мелодія Іспанії

Rioja Vega – витончена мелодія Іспанії

Історія вишуканого напою розпочалася у знаменитому виноробному регіоні Ріоха в Іспанії. З цим чудовим напоєм пов'язана багата традиція, що дбайливо передається поколіннями виноробів. У 1882 році Феліпе Угальде відкрив свій перший виноробний льох. Його стартовий капітал був значним. Він мав власний маєток, де і почав виробництво доступних, але при цьому якісних вин.

У 1921 році торгова марка Rioja Vega була зареєстрована в офіційній книзі брендів. З цього моменту і почалася довга та процвітаюча торгова історія. На сьогоднішній день вино тихе, ціна якого цілком прийнятна, від цього виробника мають великий попит не тільки в Іспанії, а й в інших країнах світу.

Одним із важливих аспектів можна по праву назвати вміст цукру в напої. Це ідеальний баланс між насолодою та кислотністю. Завдяки цьому вино має унікальний профіль смаку. 

Міцність напою коливається в межах від 12,5% до 13,5%. Цей показник піддається ретельному контролю, що гарантує унікальну гармонію смаків, а також забезпечує теплий та приємний післясмак. Вміст алкоголю у Rioja Vega відіграє вирішальну роль у створенні його характеру.

Ретельний контроль цього показника дозволяє досягти гармонії  А колір вина і зовсім можна сміливо назвати візитною карткою “. Від блідого рожевого до насиченого червоно-бордового вино радує витонченим смаком.

Для зброджування вина використовуються традиційні технології, які протягом багатьох років передається з покоління до покоління. Аромат напою демонструє багатство та різноманітність смаків. Це нотки стиглих фруктів, деревини та трав, завдяки яким створюється комплексний дме, що зачаровує з першого ковтка. 

Вино має збалансований смак, який одночасно демонструє насолоду та кислотність. Rioja Vega Reserva - відмінне рішення для поціновувачів виноробного мистецтва. 

Felix Solis Avantis - пристрасть до виноробства

Felix Solis Avantis - пристрасть до виноробства

Історія Felix Solis Avantis зародилася в Іспанії 1975 року. Засновником стала родина Фелікса Соліса. Протягом непростого шляху вони не втомлювалися прагнути до створення вина, яке могло б поєднувати в собі найстародавніші традиції та водночас інноваційні методи виноробства. 

Вино тихе купити від цього виробника, це означає відчути на собі широке розмаїття стилів. Але при цьому воно має ідеальний баланс між кислотністю і насолодою. Вміст цукру варіюється в залежності від конкретного сорту вина. Це дозволяє покупцю підібрати для себе ідеальний варіант.

На сьогоднішній день Felix Solis Avantis пропонує споживачам різні рівні вмісту алкоголю. Можна знайти як легкі та освіжаючі напої, так і більш насичені та міцні вина.

Привертає увагу красивий насичений колір. За кольором можна легко визначити, який сорт використовувався при виробництві. Традиційні та сучасні техніки зброджування в сукупності надають напоям багатства смаку та глибини аромату.

Вино Felix Solis Vina Albali Reserva демонструє легкі фруктові ноти, які відразу ж асоціюються із теплими сонячними полями та вишуканими нюансами іспанської природи. Його смак – це гармонія, елегантність та глибина. 

Rías Baixas - вино з унікальним смаком

Rías Baixas - вино з унікальним смаком

Солодке та сухе тихе вино виробляється у чудовому регіоні північно-західної частини Іспанії. Виробник може пишатися величезною кількістю виноградників. Назва "Rías Baixas" походить від іспанського слова "ría", що означає затоку, і "baixas" - низьке положення. Регіон славиться м'яким атлантичним кліматом та звивистими бухтами, що позитивно впливає на вирощування різних сортів винограду.

Ключову роль у створенні напою відіграє цукор. Завдяки йому формується характерний смак. Вміст натурального інгридієнта наповнює напій солодким відтінком, який демонструє неймовірну свіжість.

Міцність тихого вина не перевищує 13,5%, що робить його легким для вживання. Це відмінний варіант для тих, хто хоче відчути справжній смак “тихого” вина. Колір напою теж варто залишати поза увагою. Світло-жовтий або золотистий відтінок підкреслює його яскравість та жвавість.

Завдяки спеціальної методики зброджування, у напою формується приголомшливий аромат. Червоне тихе вино проходить процес сталевої ферментації, що надає йому яскравого фруктового характеру. 

На відміну від інших вин Rías Baixas демонструє високий вміст цукру, збалансований вміст алкоголю та характерні фруктові відтінки. 

Dr. Heidemanns-Bergweiler - уникальность во все ее проявлениях

Dr. Heidemanns-Bergweiler – унікальність у всіх її проявах

Вікова історія зробила це вино справді унікальним. Витончений метод виробництва наповнює напій видатним смаком. 

Рожеве тихе вино з німецькими виноробними традиціями. Технологія виробництва налагоджена до дрібниць. А ретельно підібраний вміст цукру надає право називати напій вишуканим. Це щось середнє між солодким та кислим. Такий профіль не залишає байдужими навіть найвишуканіших поціновувачів винного напою. 

За вмістом алкоголю ведеться ретельний контроль, що дозволяє виробнику досягти гармонійного та неповторного смаку. Колір теж привертає увагу – від золотисто-жовтого до насиченого бурштинового відтінку. За кольором можна легко визначити зрілість та комплексність смакових відтінків. 

Виноробня Dr. Heidemanns-Bergweiler використовує як традиційні, так і сучасні техніки зброджування. І це відчуваються вже з першим ковтком. Аромат вина Dr.Heidemanns-Bergweiler Riesling Spatlese демонструє легкі квіткові та фруктові аромати. 

Комплексне поєднання фруктів, спецій та тонких відтінків дуба наповнює напій вражаючим смаковим профілем.

Moccagatta – багата історія неповторного смаку

Moccagatta – багата історія неповторного смаку

Компанія Moccagatta була заснована у другій половині ХIX. Тоді виноградники перейшли у володіння Джованні Мінуто, який давно вже займався мистецтвом виноробства. У перші роки виноград вирощували виключно для подальшого продажу. А ось у 1913 році Луїджі, син Джованні, вперше вирішив виготовити вино з власного багатого врожаю. сьогодні напій є досить популярним, а все завдяки ретельно відібраним інгредієнтам та унікальному методу приготування, який передавався з покоління до покоління.

Ретельно відібраний цукор робить кус не просто солодким, а особливим. За рахунок того, що вміст алкоголю чітко регулюється, виробник демонструє ідеальний баланс між міцністю та м'якістю. Глибокий карамельний або бурштиновий відтінок робить біле тихе вино привабливим. 

Метод зброджування по праву можна назвати складним, але цікавим процесом. Він складається з ферментації та витримки в умовах, які були спеціально створені для досягнення унікальних смакових нот. легкі ноти кольорів та глибокі відтінки прянощів роблять аромат напою незабутнім. 

Від своїх конкурентів вино відрізняється унікальним поєднанням солодощі, тепла та глибоких відтінків, які залишають після себе неповторне та незабутнє враження.

Maison Bouey - букет вишуканого аромату

Maison Bouey - букет вишуканого аромату

Виноробний будинок був створений у 1821 році, у самому серці Бордо. Клімат та ґрунт сприятливо впливають на кінцевий смак напою. виноробне вдалося пройти через безліч поколінь. Кожне з них внесло та доповнило виробництво своїм технологіям, що дозволяє сьогодні готувати одне з найсмачніших вин у світі. 

Для приготування винного напою використовується виноград з особливим вмістом цукру, що дозволяє досягти максимально тонкого смаку. Важливо відзначити той факт, що вся методика виробництва налагоджена таким чином, щоб максимально зберегти природні властивості головного компонента. 

Колір напою від блідо-рожевого до насиченого червоного і залежить він від кольору вибраного винограду. А ось тонкий аромат вина Maison Bouey Chateau Pontet Caillou демонструє яскраві квіткові ноти та глибокі пряні спеції, роблячи смак тихого вина неповторним. 

Метод зброджування натуральний, що дозволяє робити смак складним і глибоким, висловлюючи весь характер винограду. Що стосується відмінних характеристик, то це вишукана насолода і глибока танінова структура.

Cantina Paltrinieri - пристрасть вишуканого вина

Cantina Paltrinieri - пристрасть вишуканого вина

Для створення смачного та ароматного напою використовуються сорти винограду з високим вмістом цукру, вирощених на родючих італійських ґрунтах. У результаті напій виходить солодким та гармонійним.

Виробник суворо стежить за вмістом алкоголю. Це дозволяє йому досягти ідеального балансу між ароматами, смаком та алкогольною структурою. За довгі роки винороби нарешті спромоглися налагодити рецептуру, щоб ефективно зберігати природні характеристики напою.

Кожне вино - це витвір мистецтва, а вказує на це його колір. Залежно від виду напою відтінок може бути яскраво-рожевим або насичено червоним. 

На окрему увагу заслуговує і метод зброджування. Бродіння відбувається у великих резервуарах під тиском. Таким чином виноград зберігає свою свіжість та плодові ноти.

Один із експертів назвав аромат вина Cantina Paltrinieri “справжньою симфонією запахів”, а все завдяки тому, що в ньому ідеально поєднуються фруктові відтінки винограду, квітів та легкі дотики мінералів. Смак зміг поєднати в собі гармонію натуральної солодощі та свіжості, залишаючи після себе досить приємний післясмак. 

Vintae - вишуканість у кожному ковтку

Vintae - вишуканість у кожному ковтку

Вино з дуже багатою історією змогло завоювати популярність у всьому світі. Використовувані в процесі виробництва сорти винограду роблять особливим напій.

Вміст цукру безпосередньо залежить від кліматичних умов. Завдяки тому, що виноробний будинок вирощує його в період максимальної теплоти та сонячної погоди, смак напою демонструє багатство та насолоду.

Зміст алкоголю коливається в межах 12,5%-13,5%, а колір прямо залежить від вибраного сорту винограду. Вино проходить тривалу ферментацію у дубових бочках, що надає кінцевому напою додаткових смакових нюансів. Не важливо з чим пити тихе вино, його смак ідеально підкреслить будь-яку страву.

Аромат вина Vintae La Jefa демонструє тонкі квіткові, трав'яні та фруктові ноти, роблячи смак унікальним та незабутнім. 

Domaine Zind Humbrecht – прояв глибокого смаку

Domaine Zind Humbrecht – прояв глибокого смаку

Виноробний будинок був заснований 1959 року, в Енсіс Хайме, Ельзас, Франція. Сімейна традиція та пристрасть до виноробства зробили Domaine Zind Humbrecht видатним представником  цього регіону. Засновниками виноробного будинку стали Леон Зінд та Марія Тереза Гумбрехт. Завдяки спільним зусиллям їм вдалося створити унікальний напій.

Продукція демонструє різноманітність цукрів. Можна знайти як сухі, і солодкі напої. А ось вміст алкоголю трохи вищий за середній. Це робить вино багатим і структурованим.

Колір коливається від блідих відтінків для легких білих вин до глибоких золотистих або бурштинових відтінків для солодких вин, колір вина є уособленням структури та характеру.

Виробник вибирає природні методи зброджування. Це допомагає наголосити на унікальності. Насичений аромат фруктів та квітів не залишить байдужим і вас. Експерти оцінюють смак цього напою як глибокий і складний.

E.Guigal - символ визначної якості

E.Guigal - символ визначної якості

Історія створення бере свій початок у 1946 році, а творцем її став Етьєн Гійгаль, який не лише придбав виноробне майно, а й зміг налагодити унікальне виробництво. зараз цей напій популярний у всьому світі.

Унікальність вин полягає у тому, що фахівцям вдається створювати незвичайні комбінації місцевих сортів винограду. так як головний інгредієнт збирається в зрілому стані, напій має приємну насолоду і багатий смак. Винороби уважно стежать за процесом бродіння. Це дозволяє досягти оптимального балансу алкоголю. При цьому смак вина E.Guigal Saint-Joseph Blanc залишається тонким та вишуканим.

Перед тим, як вибрати тихе вино, слід пам'ятати, що кольору напою можна визначити сорт винограду, що використовується, і вік напою. Винороби ретельно стежать за кожним етапом виробництва, забезпечуючи продукту бездоганну якість.

Найкраще тихе вино ви можете придбати у нашому магазині. Доступні ціни приємно здивують кожного клієнта. У каталозі ви знайдете продукцію від виробника Felix Solis Avantis, Dr. Heidemanns-Bergweiler, Maison Bouey, Vintae, E.Guigal та ін.

-20%
Felix Solis Vina Albali Reserva фото
Felix Solis Avantis
-20%
Maison Bouey Lettres de France Red Dry фото
Maison Bouey
Dr. Heidemanns-Bergweiler
-20%
Maison Bouey Chateau Pontet Caillou фото
Maison Bouey
Vintae
-20%
Care Tinto Roble Garnacha Syrah фото
Bodegas Care
Marques De Caceres
Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних