Сицилія улюблена всіма мандрівниками, туристами і винолюбами. І багато хто знає її як батьківщину кріплених вин Марсала, десертних вин з острівних зон - Moscato, Passito di Pantelleria, Malvasia delle Lipari, червоного сухого Cerasuolo di Vittoria (поки єдиного володаря вищої категорії якості DOCG).
І це все вірно! Але сьогодні не про них!
У розпал літньої спеки, пікніків і відпусток, мабуть, кожен другий почекає з насиченими винами і зробить вибір на користь легкого, питкого білого. Так ось, виробнику Carlo Pellegrino є що нам запропонувати!
Це один з найбільш шанованих виробників Сицилії, більше 135 років досвіду на винограднику і на виноробні. Вирощують виноград в чотирьох господарствах, кожне з яких має певну спеціалізацію, використовують методи органічного землеробства в гармонії з навколишнім середовищем.
Трапані - це лінійка вин з найзахіднішої частини Сицилії, де можна милуватися неймовірною мозаїкою квітів і ароматів. Кришталево-блакитний колір моря, яскраво-зелений колір виноградників, золотисто-коричневий колір пляжів. Де численні заповідники запрошують вас послухати тишу, щоб відкрити для себе саму потаємну сутність цієї землі.
Унікальні місця незайманої природи, в оточенні історичної території,
Тут насправді інтенсивне світло, сухий і посушливий клімат, свіжі грунту, вітри з півдня і сильний температурний діапазон створюють ідеальні умови для виробництва якісних вин. Пеллегріно визначив території, найбільш підходящі для вирощування винограду і, із зони в зону, найбільш підходящі сорти, щоб звеличувати і висловлювати найкраще з терруара, пропонувати любителям вина їх справжню сутність Сицилії.
Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: Інзолія. Рік: 2018. Алко: 12%. Витримка: 2 місяця в нейтральному резервуарі. Ціна: 227грн
Ручний збір у вересні. Традиційна ферментація для білих вин з контролем температури. Витримка протягом 2 місяців в нейтральному резервуарі. Аромат витончений з відтінками груші, яблук, легкими нотами персика, мигдалю, квітів апельсина, дині. Смак з хорошою свіжістю, нотами цитрусових і відтінками стиглих фруктів в післясмаку. Ідеально в поєднанні з рибою, мідіями і молюсками.
Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: Грілло. Рік: 2019. Алко:12%. Витримка: 4 місяця в нейтральному резервуарі. Ціна: 227грн
Урожай збирають з 2 тижні серпня. Ферментація при низькій температурі. Витримка 4 місяці в нержавіючій сталі. Аромат з нотами цитрусових, білих квітів, жасмину і фруктовими відтінками. Смак свіжий, збалансований, з нотами цитрусових і ванілі.
Поєднується зі стравами з ракоподібних та молюсків, з рибою на грилі.
Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: Катаратто. Рік: 2018. Алко: 13%. Витримка: 2 месяця в нейтральному резервуарі. Ціна: 227грн
Збір врожаю в другій половині вересня. Традиційна ферментація при контролі температури. Витримка протягом 2 місяців в сталі. Аромат з нотами лимона, квітів апельсина, груші та фундука. Смак м'який, збалансований, з нотами цитрусів і білих квітів. Добре поєднується зі смаженою рибою, стравами на основі молюсків і білого м'яса.
Carlo Pellegrino Cent’Are Grillo
Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: Грілло. Рік: 2018. Алко: 12,5%. Витримка: 4 місяця в нейтральному резервуарі. Ціна: 247грн
Урожай збирають з 2 тижня серпня. Ферментація при низькій температурі. Витримка 4 місяці в резервуарі з нержавіючої сталі. Аромат інтенсивний, квітковий і фруктовий з відтінками персиків, лимонів, з нотами квітів апельсина і жасмину. Смак сухий, добре структурований. Поєднується зі стравами з ракоподібних та молюсків, з рибою на грилі.
Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: Мальвазія, Грілло. Рік: 2018. Алко: 11,5%. Цукор: 8 г/л. Витримка: 2 місяця в нейтральному резервуарі і в пляшці. Ціна: 317грн
Традиційний ранній урожай, починаючи з перших днів серпня рано вранці. М'яке пресування і ферментація при контролі температури. Витримка в погребі і в пляшці 2 місяці. Напівсухе вино. Аромат елегантний і квітковий, з приємними відтінками квітів жасмину і апельсина в супроводі свіжих ароматів лимона і м'яти. Смак свіжий, гармонійний і цитрусовий, з відтінками грейпфрута. Подавати з м'якими сирами, нежирними рибними стравами та як аперитив.
Резюме: При виборі білих вин в жарку погоду необхідно пам'ятати, що найважливішим є наявність природної кислотності для втамування спраги і додання вину відчуття свіжості, невисокий вміст алкоголю і цукру, молоді вінтажі і перевірений бренд. Ми перевірили і сміливо Вам рекомендуємо вина Carlo Pellegrino !!! Пийте в чистому вигляді добре охолодженими або поступіть як італійці, додавши трохи льоду і вживаючи замість водиJ Приємною дегустації!