Історія всесвітньо відомого іспанського ігристого вина Кава (Cava) почалася 1872 року. Напій утворив Жузеп Рабантос, який був власником великих виноградників. Після того, як філоксера знищила всі рослини, замість червоного винограду посадили білі сорти. Рабантос довго працював над створенням вишуканого білого ігристого вина, яке у наш час стало гідною альтернативою класичному шампанському. Вино Кава Іспанія має багату історію та унікальне виробничі технології. Нині воно створюється у Каталонії, в районах Ал-Панадес та Баш-Панадес. Сама назва напою також пішла від каталонського слова, у перекладі “погріб”. Кава ігристе вино дуже швидко набуло популярності не тільки на території Іспанії, а й у всіх країнах світу, оскільки втілює в собі першокласну якість, адекватну вартість та різноманітні стилі.
Іспанське ігристе вино з Кави має особливу технологію виготовлення, яка і робить його унікальним алкоголем із неповторними характеристиками. Багато процесів відрізняються залежно від регіону, як і секретні методи кожного виробника, але основний принцип залишається незмінним.
Відомо, що під час виробництва Cava використовується традиційний шампанський метод, тобто перед другим бродінням напій вже розливається по пляшках, після чого дозріває до тієї кондиції, в якій вирушає до покупців.
Далі готовий алкоголь готується до продажу та поставляється покупцям.
Кава - яке кольорове вино? Цей алкогольний напій доступний у різних відтінках. Кінцевий результат залежить від сорту винограду, який використовувався в процесі виробництва, а також виробничих технологій.
Напівсолодке вино Кава зазвичай доступне саме в рожевому кольорі.
Концентрація цукру у вині Cava - це дуже важлива деталь, яка впливає на кінцевий стиль та смак напою.
Кава вино відгуки в більшості випадків залишають про Semi Seco, так як цей напій смакує більшості споживачів.
Тривалість витримки - це також дуже важливий фактор, який впливає на смак та аромат вина.
Справжні цінителі напою можуть дозволити собі дорожчий варіант - Cava de Paraje Calificado. Для його виготовлення використовують лозу із витримкою понад 10 років. Витримка безпосередньо у пляшці 36 місяців і більше.
Біле ігристе вино Кава випускається на умовах захищеного позначення походження (Denominación de Origen Cava), тобто може вироблятися тільки в конкретних іспанських регіонах відповідно до певних стандартів - тільки в такому випадку отримали напій може називатися Кава.
Ми рекомендуємо спробувати різні варіації цього напою, щоб зрозуміти, що означає вино Кава і вибрати для себе найкращий варіант.