Багато людей у повсякденному житті хоча б одного разу зустрічали термін “бакалія”. Що ж під ним мають на увазі? Бакалія - це категорія продовольчих товарів, до якої включені продукти з тривалим терміном зберігання, що не потребують створення для цього особливих умов.
Історично термін "бакалія" прийшов до нас від арабського слова "бакаль", тобто торговець. За часів середньовіччя бакалійні магазини були єдиним місцем, де люди могли придбати сухі товари, спеції, чай, каву та інші продукти, які можуть зберігатися на полицях тривалий час без погіршення якості.
Зараз ця категорія суттєво розширилася, тому в сучасному світі до бакалії відносять крупи, макарони, консерви, олію, спеції, борошно та багато інших продуктів. Продукти бакалії можна знайти в супермаркетах та різних спеціалізованих бакалійних магазинах.
Багато хто плутається в поняттях гастрономія та бакалія, Коли мова заходить про вибір продуктів харчування. Насправді ці дві категорії відрізняються характеристиками, умовами зберігання і своєю роллю в кулінарії в цілому. Пропонуємо розібратися в цьому детальніше.
Термін "гастрономія" багато хто міг чути не тільки в розмовах про кулінарію, а й про продукти, які потребують особливих умов зберігання - часто вони є делікатесами. Це і є головна відмінність бакалії та гастрономії - товари, що входять до бакалії, можуть зберігатися без спеціальних умов і мають великий термін придатності, а от гастрономічні продукти відносяться до швидкопсувних і зберігаються тільки в особливих умовах, зокрема, при низькій температурі.
Серед найпоширеніших прикладів гастрономії можна назвати сир, різні м'ясні делікатеси, свіжу рибу та м'ясо, а також свіжу випічку.
Для більшого розуміння, ніж відрізняється продукція бакалею від гастрономії, пропонуємо розглянути їх ключові відмінності.
Термін зберігання: велика перевага бакалей полягає в тривалому терміні придатності, в той час як гастрономія відноситься до швидкопсувних продуктів з коротким терміном зберігання.
Умови зберігання: зберігання бакалійних товарів допускається у звичайній кімнатній температурі, а для гастрономічних продуктів необхідно використовувати холодильник або інші пристрої для створення спеціальних умов.
Склад та роль у харчуванні: список продуктів складається з базових інгредієнтів для приготування їжі, а гастрономія передбачає вже готові до вживання продукти та різні делікатеси.
Відповідно, борошно у своєму первісному вигляді – це те, що відноситься до бакалеї. Вона є базовим продуктом із тривалим терміном зберігання, для якого не потрібно створювати спеціальні умови та достатньо підтримувати звичайну кімнатну температуру. Після того, як з борошна створюється хліб або інша випічка, продукт стає частиною гастрономічної категорії. Свіжі булочки, тістечка та хліб відносяться до швидкопсувних продуктів, які потрібно зберігати в холодильнику або в інших умовах, здатних запобігти їх швидкому псуванню. Особливість випічки полягає у невеликому терміні зберігання, і на відміну від борошна їй потрібні особливі умови, щоб зберегти свою свіжість та смакові якості.
Категорія бакалії включає безліч позицій, які в поєднанні з іншими продуктами перетворюються на гастрономію.
Бакалея - це які продукти? Ця категорія включає великий асортимент продуктів, які використовуються в повсякденному приготуванні їжі. Ключова особливість цих товарів - це їхня здатність зберігатися протягом тривалого часу, зберігаючи твої смакові якості та поживну цінність незмінними.
Кожна група товару бакалії дуже велика і захоплює велику кількість продуктів.
Для того, щоб остаточно закріпити поняття бакалею, що входить до цієї категорії, розглянемо конкретні приклади.
Це може бути консервоване томатне пюре в банку, фігурні макарони або рис. Все до тієї ж бакалії буде ставитися оливкова олія у пляшці, мікс сухофруктів у пакеті або баночка ароматного меду. Кожен із цих продуктів є у вільному доступі на полицях усіх супермаркетів, оскільки вони вже давно стали невід'ємною частиною раціону у повсякденному житті більшості людей. Бакалія відгуки дозволяють вибирати якісні продукти за доступними цінами, відштовхуючись від досвіду інших покупців.
Нерідко постачальники бакалії співпрацюють із інтернет-магазинами. Такий формат зручніший як для виробників, так і для споживачів. На сайтах є спеціальні розділи та бакалія каталог, що дозволяє швидко зорієнтуватися в асортименті та знайти всі необхідні продукти. Принцип роботи інтернет-магазинів передбачає швидку доставку додому, що дуже зручно для економії часу. Серед товарів у бакалійних відділах представлено величезну кількість варіантів: від основних продуктів, на кшталт макаронів і консервів, до спеціальних делікатесів, таких як екзотичні спеції або органічні продукти. Наприклад, у розділі каталогу з бакалією можна знайти різні види олії, макаронні вироби для незвичайних рецептів або сухофрукти, що забезпечують здорове перекушування.
Бакалія онлайн - це чудовий варіант для сучасної людини. Оформлення замовлення бакалійних товарів через інтернет-магазин відкриває численні переваги.
При цьому бакалія ціни в інтернет-магазинах часто є набагато вигіднішими, ніж у звичайних супермаркетах
Бакалія є невід'ємною частиною нашого повсякденного життя, адже до цієї категорії включені основні продукти, з додаванням яких готуються практично всі страви. Бакалійні товари мають тривалий термін зберігання та дуже зручні у використанні. Гастрономія ж - це категорія специфічних продуктів, що швидко псуються, для яких необхідно створювати особливі умови зберігання. Купувати бакалею онлайн дуже вигідно, адже такий спосіб дозволяє заощадити час та зусилля, надаючи споживачам велику різноманітність продуктів із швидкою доставкою додому.