27.02.2020
Поділитися

Титулована Аргентина

Довгий час світ нічого не знав про аргентинські вина, оскільки ця країна була ізольована від світового співтовариства. Однак в останні два десятиліття все змінилося. Сьогодні Аргентина входить в п'ятірку лідерів-виробників вин. Кращим регіоном виноробства є Мендоса.

 

Bodegas Santa Ana — одна з найстаріших виноробень в Аргентині, вона була заснована в 1891 році Доном Луїсом Тірассо, італійським мігрантом, піонером виноробства Аргентини. У 1970-х роках компанія стала лідером на внутрішньому ринку завдяки своєму прагненню до інновацій, високій якості і широкому спектру вин. Сьогодні вина Bodegas Santa Ana експортують в 45 країн світу. Виноградники господарства розташовані в Майпу (департамент провінції Мендоса), в високогірних долинах передгір'я Анд на висоті 850 метрів над рівнем моря. Круті схили гір забезпечують природне зрошення землі талими снігами. Грунти мають велику різноманітність, що дає унікальну можливість підібрати відповідний терруар кожному сорту винограду, а їх в господарстві культивується достатня кількість. Домінуючими сортами є Мальбек, Каберне Совіньон, Шираз, Шардоне, Віонье, Совіньон Блан. Кілька років поспіль вина отримують заслужені високі нагороди на міжнародному конкурсі "Argentina Wine Awards"!

 

Виноробня Маскота (Finca La Mascota, в перекладі означає «амулет, талісман»), що належить компанії Santa Ana, розташована в одному з найбільш відомих і престижних виноробних регіонів Аргентини - Мендоса. Виноградники господарства займають 97 гектарів землі. Середній вік лоз становить 30 років, але є ділянка Каберне Совіньон, якому більше 40 років. Лози отримують свіжий бриз, що спускається з гір Анд, сприяє повільному гармонійному дозріванню винограду. Виноробнею керує майстер-енолог Родольфо "Опі" Садлер, який працює в Санта Ана з 1985 року і став одним з найбільш шанованих виноробів в Аргентині.

 

Вся лінійка вин La Mascota готується з участю дуба.

 

Santa Ana La Mascota Malbec

Країна: Аргентина. Регіон: Мендоса. Сорт: Мальбек. Рік: 2017. Алко: 14%. Витримка:15 місяців в французських і американських дубових діжках. Ціна: 397 грн

Грунти виноградників, розбитих у підніжжя Андских гір, всього в 1000 метрах від річки Мендоса, - глибокі і кам'янисті. Урожай збирається вручну в невеликі пластикові контейнери і після прибуття на виноробню ретельно сортується, відділяється від гребенів і дробиться. Ферментація та мацерація сусла проводиться в сталевих резервуарах при температурі 23-25 ​​°С і триває 25 днів. Потім здійснюється природне яблучно-молочне бродіння. Витримка вина протягом 15 місяців проходить в бочках з французького та американського дуба.

В ароматі вина тони стиглих чорних фруктів, ягідного джему і ванілі доповнюються тонкими лакричними нюансами. Насичений, збалансований, гармонійний смак вина починається з солодкої атаки, а завершується тривалим, приємним післясмаком. Вино ідеально поєднується з м'ясом на грилі і зрілими сирами.

 

Santa Ana La Mascota Chardonnay

КраїнаАргентинаРегіонМендосаСорт: ШардонеРік: 2018. Алко: 13,5%. Витримка: 9 місяців в нових французських і американських діжках. Ціна: 397 грн

Урожай збирається вручну в невеликі пластикові контейнери і після прибуття на виноробню ретельно сортується, відділяється від гребенів і дробиться. Ферментація протягом 20 днів проходить при температурі 15 °С. Для 30% вина здійснюється яблучно-молочне бродіння на осаді. Потім вино купажується і витримується 9 місяців в бочках з французького та американського дуба.

Аромат з тонами персика і ананаса доповнюють легкі, солодкі ноти ванілі. Смак вина комплексний, добре збалансований, багатий, округлий, з м'якою текстурою і тривалим, хрустким післясмаком.

Вино ідеально поєднується з приготованим на грилі курчам, лососем, лобстерами і пастою з легким соусом.

 

Santa Ana La Mascota Shiraz   

Країна: Аргентина. Регіон: Мендоса. Сорт: Шираз. Рік: 2017. Алко: 14%. Витримка:15 місяців в французських і американських дубових діжках. Ціна: 462 грн

Відділення від гребенів та дроблення, відбір винограду, ферментація та мацерація в чанах з нержавіючої сталі протягом як мінімум 25 днів при температурі 23-25 ​​°C. Природна малолактичная ферментація. Витримка 15 місяців.

Аромат пряно-фруктовий з нотками ожини, тютюну та сушених фруктів. Смак насичений, з тонами чорного шоколаду, чорносливу та лакриці, з делікатними пряними нюансами. Подавати до стейку з баранини, свинячим ребрам на грилі, пряним стравам, витриманим сирів.

Вино "Ла Маскота" Шираз - отримало золоту медаль на конкурсі "Citadelles du Vin France, 2012", срібну медаль і звання "Кращий в своєму класі" на "International Wine & Spirits Competition, 2010" в Лондоні.

 

Santa Ana La Mascota Cabernet Sauvignon

Країна: Аргентина. Регіон: Мендоса. Сорт: Каберне Совіньон. Рік: 2016. Алко: 14%. Витримка: 15 місяців в дубі. Ціна: 397 грн

Відділення від гребенів та подрібнення, сортування винограду, ферментація та мацерація в чанах з нержавіючої сталі протягом як мінімум 25 днів при температурі 23-25 ​​°C. Природна малолактична ферментація.

Аромат фруктово-пряний з нотками лакриці, смородини, малинового варення. Смак м'який, збалансований і стійкий. Подавати до пасти з червоним м'ясом або витриманим сирам.

"Ла Маскота" Каберне Совіньон - титуловане вино. Має велику кількість нагородних міжнародних конкурсів.

 

Santa Ana Unanime Gran Vino Tinto

Країна: Аргентина. Регіон: Мендоса. Сорт: 60% каберне совіньон, 25% мальбек, 15% каберне фран. Рік: 2015. Алко: 14%. Витримка: 20місяців в нових французських дубових діжках. Ціна: 732 грн

Вінець творіння виноробні - вино Unanime - «однодушне схвалення». Відділення від гребенів та дроблення, відбір винограду, ферментація та мацерація в чанах з нержавіючої сталі протягом 19 днів при температурі 23-25 ​​° C. Природна малолактіческая ферментація.

Аромат пряний з нотками шоколаду, тютюну, спецій. Смак м'який, збалансований і стійкий. Подавати до запеченого ягняти, до витриманих сирів.

James Suckling, один з найвпливовіших критиків вин і сигар, про це вино сказав: «Я люблю сильний аромат чорниці, лакриці і фіалки, який притягує вас до цього потужному червоному кольору з оксамитовими танінами. Довгий, сухий, пряний післясмак. Відмінне співвідношення ціни та якості ..."

Нагороди:

International Wine Challenge, 2017, 2019: срібло

International Wine Challenge, 2018: срібло, 93 балла

Decanter - 2017: срібло

 

Резюме: Багато експертів вважають, що виноробний потенціал Аргентини величезний і реалізований лише в незначній мірі. При цьому з кожним роком їх вина завойовують все більше високих оцінок серед критиків і знаходять нових шанувальників. Пропонуємо сформувати свою власну думку, продегустувавши лінійку витриманих вин від Santa Ana.

 

 

Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних