Нарешті весна показала себе у всій красі. Все цвіте і пахне, природа наповнюється яскравими фарбами. Як же не насолодитися даною красою? Після важких трудових буднів наступають вони: вихідні. М'ясо замаринували, салати нарізані, настрій відмінний і лише необхідна одна деталь для повноти картини - пляшка соковитого, ароматного червоного вина. І тут, як завжди, питання: «що ж вибрати?». І знову ми допоможемо в цьому питанні, історично так склалося, що в багатьох країнах світу, м'ясо на вугіллі, «шашлик», «барбекю», «хоровац», «кебаб» прийнято супроводжувати саме сухим червоним вином.
Ми підібрали п'ятірку прекрасних вин, продегустували їх і ось наш вердикт:
Країна: США. Сорти: каберне совіньон. Рік: 2017. Алко: 13.5%. Витримка: немає. Ціна: 257 грн.
Соковиті чорні ягоди в ароматі, вони ж і в післясмаку. Приємна танінність, хороший баланс вина роблять його привабливим для любителів приємних, повсякденних вин. Прекрасна пара до м'ясних закусок, шашлику з курки та свинини.
Bodegas Care Crianza Tempranillo Merlot
Країна: Іспанія. Регіон: Арагон. Сорти: Темпранільо, мерло. Рік: 2013. Алко: 13.5%. Витримка: 12 міс в дубових бочках і 6 міс в пляшці. Ціна: 297 грн.
Іспанські вина завжди мають характер в смаку і ароматі. Це вино типовий «іспанець». Добре все: хороший букет з в'ялених фруктів і ягід, ноти кави і шоколаду, в смаку інтенсивність всіх елементів, хороша танінність, тривалий післясмак копчених ягід і фруктів з фінальними нотами гіркого шоколаду. Прекрасна пара - яловичина на грилі.
Covinca Vina Oria Gran Reserva
Країна: Іспанія. Регіон: Арагон. Сорти: Темпранільо, Гарнача. Рік: 2011. Алко: 13.5%. Витримка: 25 міс в дубових бочках і 36 міс в пляшці. Ціна: 247 грн.
Це те вино, де якість в рази перевищує ціну. З причини віку, не самий інтенсивний аромат, хоча ноти дуба приємно переплітаються з сухофруктами, інтенсивна терпкість і післясмак обпаленої деревини якби натякають на шашлик зі свинини або молодого баранчика.
Країна: Іспанія. Регіон: Мурсія. Сорти: монастрель. Рік: 2015. Алко: 14%. Витримка: 3 міс в дубових бочка. Ціна: 297 грн.
Досить рідкісні вина з сорту монастрель на українському ринку вина, але ми можемо пишатися, що дане вино є на наших полицях. Інтенсивне, з гамою фруктів в ароматі: червона перезріла слива, червона черешня, сливове варення. Також чорний перець і гвоздика. Смак насичений і потужний, дика терпкість. Терміново потрібен стейк хорошої прожарки або шашлик з баранини.
Farnese Zolla Primitivo di Manduria
Країна: Італія. Регіон: Пулія. Сорти: примітиву. Рік до: 2015. Алко: 14%. Витримка: 6 міс в дубових бочка. Ціна: 387 грн.
Феєрія ароматів прянощів і різних ягідно-фруктових джемів. Післясмак лісових стиглих ягід в диму. Оксамитове, соковите, чарівне. Ідеально під дичину на вугіллі з пряними травами і гострими спеціями.
Резюме: Було складно, але ми впоралися. Вина дуже гідні і різноманітні. Дуже хотілося смакових поєднань з м'ясними стравами. Вибрати найкраще було не просто. Але все ж ось вони: Farnese Zolla Primitivo di Manduria і Finca Bacara Crazy Grapes. Рекомендую запастися великою кількістю м'яса, взяти усі вище зазначені вина і насолодитися феєрією смаків.
Ми зробили свій вибір, а що скажете ви?