Блакитна агава, з якої виготовляється текіла, відноситься зовсім не до сімейства кактусових, як всі звикли думати, а до сімейства лілійних. Причиною може служити зовнішня схожість агави і кактуса.
За правилами вживання текіли на зовнішню частину кисті руки між вказівним і великим пальцем насипається невелика щіпка солі, і цими ж «солоними» пальцями береться скибочка лайму-лимону. Перед тим, як за одним ковтком випити текілу, необхідно лизнути сіль, потім випити спиртне і закусити скибочкою лайму.
Подейкують, що ця традиція була ще з часів страшної епідемії грипу в ХІХ столітті. Мексиканські лікарі намагалися вилікувати хворих на грип своєрідним способом. Вони прописували пити текілу і неодмінно з сіллю і лаймом. Правда це чи вигадка-тепер уже ніхто не скаже. Але інша версія все ж звучить більш правдоподібно - сіль і лайм змінюють смак і аромат текіли, підкреслюючи її оригінальний смак.
Магазин WINETIME пропонує великий вибір текіли, різної витримки і ціни.