Процес виробництва віскі має схожість у всіх країнах світу. Цей напій отримують у процесі перегонки та надалі витримки у дубових бочках. Багатьох цікавить, чим відрізняється скотч від віскі. Обидва напої мають велику популярність, тому ознайомтеся з детальною інформацією, щоб зрозуміти їх основні відмінності та особливості.
З огляду на історію то у виробництві віскі використовувалася сировина, яка була доступною і зростала без проблем у певній місцевості. Якщо зважати на США, то у виробництві використовувалася кукурудза. Тоді виходило таке віскі, як бурбон. Що стосується Канади, то у виробництві віскі використовувалося жито. Відповідно популярністю користувався житній віскі.
Скотч — це шотландський віскі, який отримують методом перегонки ячмінної браги та витримують у бочках не менше трьох років. Таким називається віскі, що виробляються виключно на території Шотландії. Дистилят переганяють та використовують різні рецепти. Зерна зазвичай пророщують на підлогах гуральні. Класичний напій роблять із витримкою не менше трьох років, у бочках, де дозрівав бурбон. Це відповідь для тих, хто не знає, що означає скотч віскі.
Для отримання американського віскі дистилят переганяють із сусла, яке здебільшого складається з кукурудзи. У зернову суміш також можуть додавати інші культури. Наприклад: пшеницю, ячмінь чи жито. Бурбон витримується виключно у нових бочках, які попередньо випалюють усередині. У процесі дозрівання деревина впливає смак готового напою, тому у ньому істотно відчуваються дерев'яні нотки.
Бурбоном можна називати тільки ті віскі, які виробляється в США. Крім того, найпопулярніші бренди базуються в штаті Кентуккі і випускають характерні напої, які відрізняються солодкуватим смаком.
У Канаді виробляє житній віскі, але він також користується популярністю в Америці. Його виробляють також як і інші види віскі та витримують у дубових бочках, які попередньо обживали. Класичний напій має ніжний фруктовий смак і його цінують багато гурманів.
У виробництві скотчу пред'являються дуже суворі вимоги. Якщо на це дивитися з юридичної точки зору, останні зміни були внесені в 2009 році. Згідно з правилами, контролюється не лише технологія, а й упаковка, а також маркування. Такі жорсткі вимоги виникли після того, як деякі заводи отримали право на назву шотландського віскі за межами країни. Але при цьому має дотримуватися одна основна умова — дистиляти можуть проводитись виключно на винокурнях Шотландії.
З огляду на цю інформацію можна зрозуміти, чим відрізняється скотч від віскі та бурбона. Спирт можна розводити чистою водою, але в готовий віскі категорично заборонено додавати барвники та інші консерванти. Усі пляшки мають маркування. Особливе правило — на етикетці вказується вік, місце розливу та продуктивність спиртів. Можна також додавати інформацію про інші важливі нюанси.
Скотч віскі бурбон різниця полягає не тільки в країні виробництва та сировини. У процесі дозрівання також є деякі відмінності. Використовуються бочки з-під бурбона для дозрівання шотландських дистилятів. Це необхідно для того, щоб напій отримував м'який, насичений смак. Термін витримки американського віскі становить щонайменше 2 років. Якісний та хороший скотч може наполягати до 10 років. Деревина впливає поява виражених деревних нот і надає напою інтенсивніший смак. Бурбон, у свою чергу, наполягають виключно в нових бочках, тому у нього не настільки багатогранний букет відтінків. Загалом смак м'якший. Цікаво розуміти як роблять скотч віскі.
Відмінності у смаку впливають на способи та традиції вживання кожного напою. Витриманий скотч можна оцінити лише при дегустації цього напою у чистому вигляді. Смакова палітра зустрічається зовсім різною. Часто це бувають димні відтінки, нотки чорносливу, слив та горіхів.
Якщо ви не знаєте скотч віскі із чим пити, обов'язково потрібно враховувати характеристики кожного напою. Бурбон найкраще розбавляти льодом, водою чи содовою. Скотч виключно рекомендується пити у чистому вигляді. Шотландці вважають, що у їхній країні не такий теплий клімат, щоб змішувати віскі з іншими напоями. Зазвичай його п'ють лише з льодом.
Скотч віскі градуси має 40-43%. Зважаючи на те, що це міцний напій, його переважно випивають у другій половині дня або ввечері. Гурмани радять створювати розслаблюючу атмосферу, щоб повністю насолодитися його смаком та ефектом. Підходить для компанії друзів, душевних та теплих розмов.
Коли ви розумієте, як пити скотч віскі правильно, можете повноцінно насолодитися цим напоєм. Крім того, важливо дотримуватися етикету та правила подачі.
Між скотч і віскі різниця безумовно є, але багато хто воліє розбавляти ці напої колою. Найголовніше у разі правильно визначити пропорції. Вони повинні бути правильними, тому що важливо не приглушити смак віскі та не зробити напій надто слабоалкогольним та солодким.
Якщо вас цікавить скотч віскі із чим п'ють гурмани, то однозначно у чистому вигляді. Вони категорично проти такого змішування, оскільки вважають, що кола істотно псує чудовий смак та аромат даного напою. Незважаючи на це, культура споживання віскі з колою є популярною у всьому світі. Такий мікс має свої переваги. Наприклад, не всі можуть сприймати чистий смак віскі, оскільки добре відчуваються спирти. Особливо, якщо не охолодити його до потрібної температури.
Відомо, чому віскі називають скотч. Його виробляють лише на території Шотландії, тому напій має особливі характеристики та правила споживання. Якщо ви хочете його змішати з колою, то робіть це в рівних пропорціях та додатково додайте кілька кубиків льоду. Більшість споживачів вважають за краще змішувати напої, враховуючи такі пропорції та власні переваги.
Кола має бути охолодженою та відкритою. Перед додаванням до віскі важливо, щоб газування не зіпсувало коктейль і мало достатню кількість газів. Тому найкраще використовувати маленькі пляшечки, які можна постійно зберігати у холодильнику.
Шотландський віскі є одним із найпопулярніших напоїв. Незважаючи на те, що його переважно вживають у чистому вигляді, багато хто використовують для поєднання з іншими напоями.
Купажований віскі є одним із найпоширеніших. Його виробляють із суміші солодових та зернових дистилятів. Смак не настільки насичений як у односолодових сортів, але все ж його споживають як у чистому вигляді, так і для приготування різних коктейлів.
Скотч та віскі відмінність мають також у дегустації. Шотландці пропонують ознайомитися зі скотчем шанобливо і не поспішаючи. Крім цього в Шотландії існує правило п'яти «S»: побачити, вдихнути, розпробувати, проковтнути, пліснути. В останньому варіанті потрібно трохи додати води, щоб відчути нові нотки смаку та аромату.
Крім того, враховуйте, що шотландський віскі не подають занадто холодним. Оптимальна температура подачі від 18 до 23°C. Зниження температури є необхідним, щоб його аромат був настільки вираженим і спирти відчувалися менше. Така особливість підходить для споживання купажованих віскі, які мають невелику вартість.
На скотч віскі ціна у цьому магазині різна. Все залежить від бренду напоїв. Тут ви можете замовити популярні види віскі бурбон скотч. Наприклад: Jim Beam, Wild Turkey, Jack Daniel's, Chivas Regal, Johnnie Walker, Jameson та багато інших. Ми пропонуємо купувати тільки високоякісні та оригінальні напої. Користувачі можуть не сумніватися в їхній якості, оскільки ми реалізуємо лише оригінальну продукцію та співпрацюємо з офіційними дистриб'юторами.
Ви можете купити скотч віскі з доставкою по Україні. Ми пропонуємо зручні способи оплати. Про нашу компанію можна почитати багато позитивних відгуків від постійних та задоволених покупців. Ми цінуємо свою репутацію, тому пропонуємо робити покупки у нас, щоб насолодитися оригінальними напоями. Наші консультанти завжди допоможуть підібрати якісний алкоголь.