Глінтвейн може зігріти в холодні зимові вечори завдяки просто чудовому поєднанню вина та спецій. Це ідеальний напій для затишного вечора біля вогнища, прохолодних лижних вихідних або як напій, що зігріває, у святкову ніч. Зібрали для вас класичний та оригінальні рецепти новорічного глінтвейну
Що ж входить до складу глінтвейну? Цей напій містить комбінацію сухого червоного вина, спецій, а іноді інших ароматичних речовин, таких як цедра цитрусових. Ви знайдете різні назви глінтвейну, адже він зустрічається у багатьох культурах. Наприклад, у П'ємонті, Італія, його називають він-брюле. У Скандинавії можна випити кухоль глегга, а в Німеччині його називають глінтвейном. Кожен має свої варіації цього класичного теплого винного напою.
Киньте корицю, гронку та зірочки анісу у велику каструлю.
Додайте вино, скибочки апельсина та коричневий цукор.
На середньо-слабкому вогні варіть хвилин 10-15, не доводячи до кипіння.
Розлийте по кружках і прикрасьте паличками кориці і за бажання додаткової часточкою апельсина.
У великій каструлі змішайте всі інгредієнти. Не доводячи до кипіння, варіть 15 хвилин.
Якщо ви хочете, щоб глінтвейн був більш пікантним, додайте у свій рецепт трохи коньяку або арманьяку. Цей теплий алкоголь надає глибину смаку глінтвейну і додає трохи алкогольного присмаку для тих, хто хоче чогось міцнішого
У великій каструлі змішайте всі інгредієнти. Не доводячи до кипіння, варіть 15 хвилин.
Залишіть наполягати на ніч.
Перелийте вино через сито в іншу каструлю.
Розігрійте на середньому вогні, поки не стане теплим. Подавайте відразу, прикрасивши паличками кориці за бажанням.
Якщо ви цінуєте пряність імбиру, що зігріває, то глінтвейн для вас. У цьому рецепті використовується зацукрований імбир, але ви також можете замінити його такою ж кількістю свіжого очищеного імбиру.
Додайте всі інгредієнти велику каструлю з вином та коричневим цукром.
Варіть, час від часу помішуючи, 10-15 хвилин, не доводячи до кипіння. Готово!
Щоб отримати зовсім інший смаковий профіль, спробуйте цей глінтвейн із яблуками та розмарином.
У великій каструлі змішайте всі інгредієнти.
Не доводячи до кипіння, варіть 10-15 хвилин, щоб цукор розчинився.
Процідіть через сито, прикрасьте часточкою яблука або паличкою кориці.
Ви також можете приготувати глінтвейн у мультиварці. Це чудовий спосіб приготувати глінтвейн для компанії.
Помістіть усі інгредієнти великої мультиварки. Додайте вино, апельсини та коричневий цукор.
Увімкніть мультиварку на мінімум. Накрийте кришкою і дайте нагрітися, варіть протягом години.
Вибираємо свій смак для глінтвейну
Це традиційні смакові пропозиції для глінтвейну, але ви також можете додати смаки, які вам подобаються.
У великій каструлі змішайте яблучний сік, апельсиновий сік та червоне вино.
Додайте апельсини, лимони, гвоздику, корицю та аніс. Нагрівайте на середньому вогні, але не доводьте до кипіння.
Підігрівайте суміш близько 15 хвилин, щоб спеції віддали свої аромати та смак напою наситився.
На смак додайте коричневий цукор для солодощі.
Готовий безалкогольний глінтвейн розлийте чашками або склянками, прикрасьте часточкою апельсина або лимона і подавайте гарячим.
Цей безалкогольний глінтвейн ідеально підходить для всіх, хто хоче насолодитися святковим напоєм без алкоголю. Це чудовий спосіб створити атмосферу свята для всіх гостей!
У каструлі змішайте біле вино з медом або коричневим цукром на вибір. Нагрівайте на середньому вогні, але не доводьте до кипіння.
Додайте нарізані кружечки апельсина та лимона, гвоздику, корицю та зірочки анісу.
Підігрівайте суміш близько 15 хвилин, щоб аромати спецій та фруктів проникли у вино.
На смак додайте більше меду або цукру, якщо потрібно.
Готовий глінтвейн на білому вині розлийте чашками, прибравши спеції, і подавайте гарячим.
Готування глінтвейну - це чудовий спосіб додати особливе відчуття свята та здивувати гостей своїм варіантом цього традиційного напою. Подавайте гарячим та насолоджуйтесь ароматом свята!
P.S Всі вина, міцний алкоголь та прянощі ви, звичайно ж, можете купити в нашому інтернет-магазині та у всіх маркетах WINETIME.