28.12.2023
Поділитися

Новорічний глінтвейн: ТОП рецептів та секрети приготування з різними сортами вин

Глінтвейн може зігріти в холодні зимові вечори завдяки просто чудовому поєднанню вина та спецій. Це ідеальний напій для затишного вечора біля вогнища, прохолодних лижних вихідних або як напій, що зігріває, у святкову ніч. Зібрали для вас класичний та оригінальні рецепти новорічного глінтвейну

Рецепт традиційного різдвяного глінтвейну

Рецепт традиційного різдвяного глінтвейну

Що ж входить до складу глінтвейну? Цей напій містить комбінацію сухого червоного вина, спецій, а іноді інших ароматичних речовин, таких як цедра цитрусових. Ви знайдете різні назви глінтвейну, адже він зустрічається у багатьох культурах. Наприклад, у П'ємонті, Італія, його називають він-брюле. У Скандинавії можна випити кухоль глегга, а в Німеччині його називають глінтвейном. Кожен має свої варіації цього класичного теплого винного напою.

Інгредієнти для традиційного різдвяного глінтвейну

  • 6 гвоздик
  • 2 палички кориці плюс ще 1 для прикраси
  • 2 зірочки анісу
  • Пляшка червоного сухого вина (насичений шираз CFW Kings of Prohibition Shiraz підійде ідеально)
  • 1 апельсин, нарізаний
  • 2 столові ложки коричневого цукру або до смаку

Інструкція для традиційного різдвяного глінтвейну:

Киньте корицю, гронку та зірочки анісу у велику каструлю.

Додайте вино, скибочки апельсина та коричневий цукор.

На середньо-слабкому вогні варіть хвилин 10-15, не доводячи до кипіння.

Розлийте по кружках і прикрасьте паличками кориці і за бажання додаткової часточкою апельсина.

Рецепт глінтвейну Нордичний Глегг

Рецепт глінтвейну "Нордичний Глегг"

Інгредієнти для глінтвейну "Нордичний Глегг":

  • 1 пляшка червоного портвейну Dow's Fine Tawny Port
  • 1/2 пляшки бренді Godet Saint Louis VSOP
  • 15 цілих гвоздик
  • 10 паличок кориці
  • 1/2 склянки родзинок
  • 1 чашка тертого мигдалю
  • 1 ч. л. насіння кардамону
  • 2 склянки цукру
  • цедра 1 апельсину

Інструкція для глінтвейну "Нордичний Глегг":

У великій каструлі змішайте всі інгредієнти. Не доводячи до кипіння, варіть 15 хвилин.

Рецепт глінтвейну з арманьяком

Рецепт глінтвейну з арманьяком

Якщо ви хочете, щоб глінтвейн був більш пікантним, додайте у свій рецепт трохи коньяку або арманьяку. Цей теплий алкоголь надає глибину смаку глінтвейну і додає трохи алкогольного присмаку для тих, хто хоче чогось міцнішого

Інгредієнти для глінтвейну з арманьяком:

  • 1 пляшка сухого червоного вина Peter Mertes Kafer South Africa Pinotage
  • 1/2 склянки арманьяку Armagnac Sempe VS або за смаком
  • 2 шматочки апельсинової кірки завдовжки 2,5 см
  • 2 палички кориці плюс ще для прикраси
  • 1/2 чайної ложки свіжонатертого мускатного горіха
  • 3 стручка кардамону
  • 2 столові ложки чистого кленового сиропу Maple Joy або до смаку

 Інструкція для глінтвейну з арманьяком:

У великій каструлі змішайте всі інгредієнти. Не доводячи до кипіння, варіть 15 хвилин.

Залишіть наполягати на ніч.

Перелийте вино через сито в іншу каструлю.

Розігрійте на середньому вогні, поки не стане теплим. Подавайте відразу, прикрасивши паличками кориці за бажанням.

Рецепт новорічного імбирного глінтвейну з Гарначею

Рецепт новорічного імбирного глінтвейну з Гарначею

Якщо ви цінуєте пряність імбиру, що зігріває, то глінтвейн для вас. У цьому рецепті використовується зацукрований імбир, але ви також можете замінити його такою ж кількістю свіжого очищеного імбиру.

Інгредієнти для новорічного імбирного глінтвейну з Гарначею:

  • 2 столові ложки зацукрованого імбиру, нарізаного
  • 2 палички кориці
  • 2 зірочки анісу
  • 4 горошини перцю
  • Пляшка червоного сухого вина Care Tinto Roble Garnacha Syrah
  • 1/4 склянки темно-коричневого цукру

Інструкція для новорічного імбирного глінтвейну з Гарначею:

Додайте всі інгредієнти велику каструлю з вином та коричневим цукром.

Варіть, час від часу помішуючи, 10-15 хвилин, не доводячи до кипіння. Готово!

Рецепт глінтвейну з яблуком та розмарином

Рецепт глінтвейну з яблуком та розмарином

Щоб отримати зовсім інший смаковий профіль, спробуйте цей глінтвейн із яблуками та розмарином.

Інгредієнти для глінтвейну з яблуком та розмарином:

  • Пляшка червоного сухого вина Колоніст Каберне Вітримане
  • 1/4 склянки кальвадосу Slaur Sardet Maitre Pierre
  • 1/4 склянки сушених яблук
  • 2 гілочки свіжого розмарину
  • 1 паличка кориці
  • 2 столові ложки коричневого цукру

Інструкція для глінтвейну з яблуком та розмарином:

У великій каструлі змішайте всі інгредієнти.

Не доводячи до кипіння, варіть 10-15 хвилин, щоб цукор розчинився.

Процідіть через сито, прикрасьте часточкою яблука або паличкою кориці.

Рецепт глінтвейну в мультиварці

Рецепт глінтвейну в мультиварці

Ви також можете приготувати глінтвейн у мультиварці. Це чудовий спосіб приготувати глінтвейн для компанії.

Інгредієнти для глінтвейну в мультиварці:

  • 3 палички кориці
  • 6 гвоздик
  • 3 стручка кардамону
  • 6 штук запашного перцю
  • 2 шматочки зацукрованого імбиру, нарізаного
  • 2 пляшки червоного сухого вина Nexus One
  • 2 апельсини, нарізані
  • 1/2 склянки темно-коричневого цукру

Інструкція для глінтвейну в мультиварці:

Помістіть усі інгредієнти великої мультиварки. Додайте вино, апельсини та коричневий цукор.

Увімкніть мультиварку на мінімум. Накрийте кришкою і дайте нагрітися, варіть протягом години.

Вибираємо свій смак для глінтвейну

Це традиційні смакові пропозиції для глінтвейну, але ви також можете додати смаки, які вам подобаються.

Рецепт "безалкогольного глінтвейну"

Інгредієнти для "безалкогольного глінтвейну":

  • 1 пляшка безалкогольного червоного вина Zimmermann-Graeff & Muller Michel Schneider Cabernet Sauvignon
  • 500 мл яблучного соку
  • 250 мл апельсинового соку
  • 1 апельсин (нарізаний на кружечки)
  • 1 лимон (нарізаний на кружечки)
  • 4-5 гвоздик
  • 2 палички кориці
  • 2 зірочки анісу
  • 2 столові ложки коричневого цукру (за смаком)
  • Ділька апельсина або лимона для прикраси

Інструкція для "безалкогольного глінтвейну":

У великій каструлі змішайте яблучний сік, апельсиновий сік та червоне вино.

Додайте апельсини, лимони, гвоздику, корицю та аніс. Нагрівайте на середньому вогні, але не доводьте до кипіння.

Підігрівайте суміш близько 15 хвилин, щоб спеції віддали свої аромати та смак напою наситився.

На смак додайте коричневий цукор для солодощі.

Готовий безалкогольний глінтвейн розлийте чашками або склянками, прикрасьте часточкою апельсина або лимона і подавайте гарячим.

Цей безалкогольний глінтвейн ідеально підходить для всіх, хто хоче насолодитися святковим напоєм без алкоголю. Це чудовий спосіб створити атмосферу свята для всіх гостей!

Рецепт глінтвейну на білому вині

Рецепт глінтвейну на білому вині"

Інгредієнти для глінтвейну на білому вині:

  • 1 пляшка білого вина (Riesling, Sauvignon Blanc или Pinot Grigio) Наш вибір - Peter Nicolay Riesling
  • 2 столові ложки меду або коричневого цукру (за смаком)
  • 1 апельсин (нарізаний на кружечки)
  • 1 лимон (нарізаний на кружечки)
  • 4-5 гвоздик
  • 2 палички кориці
  • 2 зірочки анісу

Інструкція для глінтвейну на білому вині:

У каструлі змішайте біле вино з медом або коричневим цукром на вибір. Нагрівайте на середньому вогні, але не доводьте до кипіння.

Додайте нарізані кружечки апельсина та лимона, гвоздику, корицю та зірочки анісу.

Підігрівайте суміш близько 15 хвилин, щоб аромати спецій та фруктів проникли у вино.

На смак додайте більше меду або цукру, якщо потрібно.

Готовий глінтвейн на білому вині розлийте чашками, прибравши спеції, і подавайте гарячим.

Додаткові спеції для глінтвейну

Ось деякі вдалі варіанти спецій та прянощів для глінтвейну:

  • 1 стручок ванілі
  • До 8 горошин перцю
  • До 5 стручків кардамону
  • До 1/2 чайної ложки свіжонатертого мускатного горіха
  • До 8 ягід ялівцю
  • 2 гілочки чебрецю та розмарину
  • Сушена журавлина
  • До 1/2 склянки коричневого або рубінового портвейну
  • До 1/4 склянки апельсинового лікеру, наприклад Cointreau
  • До 1/4 склянки лікеру Giffard Amaretto
  • До 3 паличок кориці
  • До 1/4 склянки сухофруктів, наприклад, сушених яблук або вишні.
  • Свіжий або зацукрований імбир

Готування глінтвейну - це чудовий спосіб додати особливе відчуття свята та здивувати гостей своїм варіантом цього традиційного напою. Подавайте гарячим та насолоджуйтесь ароматом свята!

P.S Всі вина, міцний алкоголь та прянощі ви, звичайно ж, можете купити в нашому інтернет-магазині та у всіх маркетах WINETIME.

-20%
Cavino Ionos Imiglykos Red фото
Sempe
-20%
Care Tinto Roble Garnacha Syrah фото
Bodegas Care
Slaur Sardet
Dr. Heidemanns-Bergweiler
Giffard
Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних