Безумовно, хороше м’ясо подібне хорошому вину. І, як і вино, вимагає уважного вибору.
Чим відрізняється фермерське м’ясо від промислового? Чим відрізняються класичні стейки від альтернативних? Чому локальна їжа смачніша та корисніша?
В екологічно чистій місцевості, вдалині від автомобільних магістралей та шкідливого промислового виробництва, у 2015 році WINETIME відкрили власне господарство TROSTYNKA — ферму з органічними полями навколо.
Працюємо за концепцією farm-to-table: з ферми — одразу до столу. Буквально.
Частина земель віддана під тваринництво: це мальовничі пасовища, тваринницькі майданчики, хліва та загони. Інша — відведена рослинництву.
На фермі TROSTYNKA ми не просто годуємо тварин травою, ми підтримуємо біорізноманіття та природний процес в цілому, дотримуючись всіх стандартів: від вирощування і виробництва до пакування і транспортування продукту.
Тварини живуть на вільному вигулі, у комфортних умовах. Для кожного виду підібраний власний раціон харчування — без жодних стимуляторів росту чи хімікатів.
Преміальні стейки - це стейки, що беруть зі спинної частини, де м’ясо найніжніше. Такі стейки відрізняються:
- високим ступенем мармуровості — вони м'які та соковиті;
- вираженим смаком — їх не потрібно маринувати;
- поперечними волокнами — для зручної нарізки красивих за формою шматків і подальшого їх смаження;
Альтернативні ж стейки - це альтернатива у м’ясній картині світу. Не менш смачні, але більш демократичні.
На відміну від преміальних стейків, які беруть зі спинної частини, альтернативні стейки виготовляють з різних частин.
Так, вони вимагають трішки більше кмітливості та вправності у приготуванні. Вони більш щільні за текстурою, але на виході виходить все такий же відмінний шматок яловичого стейка. З багатим смаком і ароматом.
TROSTYNKA доводить, що виробництво м’яса найвищої якості можливе без антибіотиків і, що важливіше, можливе у нас, в Україні.
На фудкорті WINETIME ми приготуємо для вас улюблений стейк в обраному вами ступені просмаження - rare чи medium well - вибір тільки за вами.
Крім того, у жовтні на вас чекає нове сезонне меню від нашого Шефа - а там і унікальний стейк Карне Асада, і бургери з мармурової яловичини, і салати з філе Міньйон чи восьминогом, і іспанський суп.
А ще, наш сомельє вже підібрав до цих страв ідеальний винний супровід - і випити вино на фудкорті ви можете просто взявши з полиці, його ціна незміниться. Щовівторка у маркеті проходять дегустації — де сомельє та гастрономи легко та цікаво розповідають про вино та гастропоєднання. Там ми вчимось відчувати аромати та смаки, розуміти сортові, теруарні та технологічні особливості вина, фудперінгувати та багато іншого.
Буде незабутньо смачно, як завжди. До зустрічі на фудхолах WINETIME:
Київ
просп. Бажана, 1е
просп. Академіка Палладіна 59б
Черкаси
вул. Грушевського, 110
Чернігів
вул. Київська, 11
Вінниця
вул. Зодчих, 5
Івано-Франківськ
Бельведерська, 27Б
Рівне
вул. Міцкевича, 32