Виноробня Pico Maccario була заснована в 1997 році в Момбаруццо, П'ємонт, з 70 гектарами виноградників в одній ділянці в самому серці апелласьона DOCG Барбера д'Асті.
З самого початку брати Піко і Віталіан Маккаріо вибрали сучасні методи управління своїми виноградниками і виробництва вина, в рівній мірі завдяки своєму особистому смаку і молодому віку їх виноробні. Обидва брати єдині у своїй любові до виноробства, цю пристрасть разом з чудовими земельними ділянками вони успадкували від їх дідусі - Карло. Через кілька років брати створили магічний баланс між виноробством і бізнесом: старший брат Піко присвячує себе виробництву вина, а в руках Віталіано всі комерційні аспекти сімейного бізнесу.
Люблять працювати з червоним сортом винограду Барбера, але так само експериментують з білими Віонье, Совіньон Блан, Кортезе.
Виноробня, з самого початку очолювана братами Піко і Віталіано Маккаріо, є символом сучасності як в управлінні виноградниками, так і у виробництві вин.
Роза завжди була символом виноробні. 4500 трояндових кущів одного й того ж клонованого сорту відзначають початок кожного ряду виноградників і сигналізують про хвороби, що загрожують виноградній лозі. Наявність цих тисяч трояндових кущів створює прекрасні враження від прогулянки між рядами Піко Маккаріо. А тисяча кольорових олівцевих стовпів приносять радість і відображають історію та настрій Піко Маккаріо з повною повагою до традицій.
Вина витримуються в нержавіючої сталі, в великих бочках, тонно або барріках, завжди в пошуках найвищої якості та з повагою до оригінальних властивостей винограду. З цієї причини виноробня Pico Maccario присвячує себе технологічним інноваціям і дослідженням в області виноградників.
МОНФЕРРАТО
В Монферрато Піко Маккаріо належить велика частина з ста гектарів сортів Барбера, Віонье, Кортезе, Совіньон Блан і Москато д'Асті. Завдяки глинистого і середньої текстури грунту вина Піко Маккаріо збалансовані і відрізняються сучасним універсальним стилем, але при цьому зберігають природні властивості винограду і лоз.
ЛАНГЕ
В районі Ланге Піко Маккаріо управляє виноградниками Неббіоло в комуні Нейві, Серралунга д'Альба і Бароло, останнім з престижним окремим виноградником Каннубі, відомим і визнаним найстарішим в Італії (1752 г.), а також одним з найважливіший в світі.
«Наша найбільша любов? Барбера д'Асті і наші "кольорові" пагорби»
Важко знайти компанії, так само віддані сорту Барбера, як Піко Маккаріо. Барбера д'Асті - це дисципліна, якщо не релігія, що йде своїм корінням в сім'ї, що живуть на пагорбах цієї частини Монферрато.
Будинок Pico Maccario не є винятком, і, дійсно, у своїй основній діяльності він максимізує відданість Barbera d'Asti.
Сто гектарів одинарних виноградників (останнє придбання - близько тридцяти гектарів - недавні), переважна більшість яких вирощують з використанням Барбера, - це місце для одного з найбільш інноваційних і креативних виноробств в цьому куточку П'ємонту.
Нарешті, натяк, який не є строго винним: великий двір будинку Pico Maccario прикрашений меблевими інсталяціями, виконаними на замовлення Віталіан Маккаріо. Вони відносяться до двох тваринам, які є символами п’ємонтської культури: равлику і жабі. Можливо, це не просто естетичний і дизайнерський факт, але і натяк на роздуми і усвідомлення. У все більш неспокійному світі, разом з пропозицією випити келих хорошого вина, це дійсно чимало.
Країна:Італія. Регіон:П'ємонт. Сорт:Віоньє. Рік:2020. Алко:12,5%. Витримка:на дріжджах в нейтральному резервуарі 4 міс. Ціна:547
Мацерація на шкірці. Статичне освітлення, ферментація на чистій культурі дріжджів при контролі температури. Витримка в нейтральних резервуарах на дріжджах 4 місяці.
В ароматі переважають квіткові нотки, цитрусових і екзотичних фруктів, лічі та банана. Смак свіжий, стійкий і фруктовий. Прекрасно поєднується з рибою, морепродуктами і білим м'ясом.
Pico Maccario Lavignone Rosato
Країна:Італія. Регіон:П’ємонт. Сорт:Барбера. Рік:2020. Алко:13%. Витримка:немає. Ціна:547
Задоволення від хорошого рожевого вина незаперечно - свіже і хрустке. У Pico Maccario ключем до досягнення цього ефекту є ретельне вирощування винограду та мінімальне втручання виноробні. Брати Маккаріо вважають, що чиста, здорова Барбера завжди повинна мати найгучніший голос в фінальному вині. Для цього в період з кінця вересня по початок листопада збирають урожай при оптимальному ступені зрілості. 12-денна мацерація на шкірці дає м'який рожевий відтінок. Ферментація в резервуарах з нержавіючої сталі. Це вино настільки ж чудове на смак, наскільки і виглядає.
Богато игривыми ароматами земляники, арбуза, клюквы, свежескошенной травы и речного камня. Освежающая, но умеренная кислинка обеспечивает приятное ощущение во рту и бархатистую текстуру. Сухое и сбалансированное послевкусие оставляет ощущение чистоты и свежести во вкусе.
Подходит для широкого спектра блюд, в состав которых входят свежие сезонные ингредиенты, особенно свежие овощи и помидоры. От прохладного салата, фасоли, помидоров черри и зеленого лука до запеченного в соли красного окуня с кокосовым рисом.
Pico Maccario Gavi Del Comune di Gavi
Країна:Італія. Регіон:П’ємонт. Сорт:Кортезе. Рік:2020. Алко:12,5%. Витримка:немає. Ціна:597
Гордість П'ємонту. Gavi del Comune di Gavi DOCG від Піко Маккаріо розповідає давню історію, в якій дворяни оцінили елегантність вин, отриманих з винограду сорту Кортезе. Це 100% виноград Кортезе, що вирощується в зоні DOCG в Гаві.
Після м'якого пресування швидко відокремлюють мезгу. Ферментація при контролі температури в нейтральних резервуарах. Витримка на дріжджах в сталевих ємностях. В результаті виходить ароматне, насичене і гармонійне вино.
Аромат елегантний, квітково-фруктовий з відтінками лимона і м'яти. Смак широкий і свіжий, гармонійний, мінеральний і стійкий. Ідеально підходить для щасливих годин, це ідеальне поєднання з закусками, морепродуктами і рибою.
Pico Maccario Vita Monferrato Bianco
Країна:Італія. Регіон:П’ємонт. Сорт:Совіньон блан. Рік:2019. Алко:14%. Витримка: в бетонних резервуарах 7 місяців і 2 місяці в пляшках. Ціна:847
Молоде, свіже і елегантне, з букетом квітів і екзотичних фруктів, типовим для Совіньон Блан.
Виноград збирають при максимальній зрілості з найкращим балансом між солодкістю і кислотністю. Після м'якого пресування проводять коротку мацерацию на шкірці. Витримка в бетонних резервуарах 7 місяців і 2 місяці в пляшках.
Аромат насыщенный, сортовой, стойкий, но удивительной утонченности, с нотками экзотических цветов и тропических фруктов. Вкус сбалансированный, убедительный, с кислотной ноткой, придающей свежести.
Сочетание: легкие закуски, рыба и белое мясо.
Pico Maccario Lavignone Barbera D’Asti
Країна:Італія. Регіон:П’ємонт. Сорт:Барбера. Рік:2019. Алко:13,5%. Витримка: в чанах з нержавіючої сталі 9 місяців. Ціна:547
Червоне вино "Lavignone" виготовлено з винограду сорту Барбера, вирощеного на виноградниках регіону Асті. Виноград збирають в ступені оптимальної зрілості, м'яко пресують і піддають мацерації протягом 10-12 днів. Вино витримувалося в чанах з нержавіючої сталі протягом 9 місяців і ще декількох місяців в пляшках в підвалах виноробні.
Насичені чарівні аромати вишні, сливи, полуниці, ожини, фіалки, диких трав, вершкові ноти. Смак кошика червоних і чорних фруктів, збалансований післясмак, довгий і приємний. М'які таніни та помірний рівень алкоголю роблять Lavignone ідеальним вином для негайного задоволення. Його можна подавати як кімнатної температури, так і злегка охолодженим до широкого асортименту страв.
Pico Maccario Epico Barbera D’Asti Superiore
Країна:Італія. Регіон:П’ємонт. Сорт:Барбера. Рік:2018. Алко:15%. Витримка: 12-14 місяців в маленьких бочках з французського дуба. Ціна:1700
Це класика, є найкращим і найвищим виразом терруара!
Виноград збирають при оптимальній зрілості. Після легкого пресування, проходить 15-20-денна мацерація. Витримка після ферментації 12-14 місяців в маленьких бочках з французького дуба з подальшим відпочинків в пляшці.
Аромати ягід з чорною шкіркою, підліску та евкаліпта. Концентрований смак включає чорну смородину, гвоздику і мокко, а також солодкі дрібнозернисті таніни.
Вино елегантне, м'яке і переконливе, ідеальне доповнення до соковитих і ароматних п’ємонтських страв.
Pico Maccario Dolcevita Moscato D’Asti
Країна:Італія. Регіон:П’ємонт. Сорт:Мускат. Рік:2020. Алко:5%. Цукор:125г/л. Витримка:немає. Ціна:547
Збір винограду проходить вручну, м'яке пресування і подальше переміщення в автоклав дозволяють зберегти органолептичні властивості вихідного винограду. Вирішальним є настоювання кілька годин на шкірі для вилучення важливих компонентів для аромату і смаку. Вторинна ферментація в нержавіючій сталі при контрольованій низькій температурі.
Це слабоігрістое вино має яскраво-солом'яний колір і характерний мускатний аромат з нотками цукатів, яблук і меду. Смак ніжно-солодкий, м'який і ідеально гармонує між солодкістю і кислотністю.
Ідеальне доповнення до фруктових асорті, пікантних сирів або легких десертів.
Pico Maccario Lavignone Rose Rocato brut
Країна:Італія. Регіон:П’ємонт. Сорт:Барбера. Год:2019. Алко:13%. Витримка:6 міс вторинне бродіння. Ціна:647
Виноград збирають в момент повної зрілості. Коротка мацерація на шкірці і ферментація при контролі температури 15С. Вторинна ферментація під тиском в резервуарах 6 місяців.
Пікантна, апетитна кислотність доповнює яскраві грайливі аромати червоних ягід - все це обрамлене тонкими нотами вологих каменів, солодкої лаванди і сушеної шавлії.
Прекрасно підійде як влітку біля басейну, так і в якості аперитиву перед вечерею. Природно високий рівень кислотності Barbera добре справляється з продуктами з високим вмістом жиру, зберігаючи відчуття свіжості під час їжі.