Cinquesegni виник в 2008 році через бажання п'яти друзів по-новому поглянути на винну традицію, об'єднавши дві італійських досконалості: вино і мистецтво.
Цей проект натхненний п'ятьма знаками (cinque segni), які кожен із засновників вигравірував на своєму винограднику, обіцяючи разом реалізувати свою мрію.
Поліпшення терруара, захист виноробних традицій і постійне прагнення до якості, з одного боку, і інновації в дизайні, натхненні італійським мистецтвом, з іншого, створили унікальний продукт, що відрізняється особливою ультратонкою керамікою. Етикетка запатентована в основних країнах світу.
1. Грунт - важливий елемент, що з'єднує виноградник і кераміку: обидва продукти створені з одного і того ж матеріалу і мають форму фруктів і мистецтва.
2. Стародавній виноградник і ряди, з яких росте виноград для виробництва цих вин. Виробництво розвивається безпосередньо на півдні Італії і пропонує широкий вибір сортів.
3. Вино - це основа продуктів, суть банкету і радість спілкування, а також рідина, яка допомагає глині змішуватися і формувати себе в руках майстрів, перетворюючись в мистецтво.
4. Творчість дає життя продуктам з унікальним і новаторським дизайном, що поєднується з мудрими традиціями виноробства.
5. Час Ритм пір року і обряди виноградарства і виноробства, очікування дозрівання грон і розливу в пляшки, який поєднується з досвідом і терпінням майстра.
Компанія складається з молодої та динамічної групи, підтримуваної досвідченою командою енологів, які можуть запропонувати високий рівень якості з дотриманням традицій різних областей виробництва.
Інновації в упаковці натхненні древніми традиціями Віетрі-суль-Маре (невеликого селища на узбережжі Амальфі), а також Позітано, керамічне мистецтво якого відоме у всьому світі своїми звивистими формами і пастельними тонами, типовими для Середземномор'я.
Грунт і ручна обробка - це те, що об'єднує вино і керамічне мистецтво.
Крім того, що фермери збирають виноград і обробляють його руками, майстри також формують кераміку своїми руками, а потім об'єднують її з вином, щоб зробити їх нерозривними. Ультратонкая керамічна етикетка була запатентована в усьому світі, і Cinquesegni - єдина виноробня в світі, якій дозволено пропонувати цю ексклюзивну упаковку.
Лінійка вин AMAMI («Люби мене») присвячена справжнім любителям: любителям життя, любителям вина, любителям пристрасті ... виробники хочуть поділитися ідеєю любові до Італії через колекцію вин, що характеризується керамічним вогнищем з яскравими відтінками, типовими для середземноморських традицій.
Їх місія - розділити ЛЮБОВ і ПРИСТРАСТЬ до вина, об'єднуючи традиції виготовлення найвідоміших італійських винних сортів з культовою упаковкою в спеціальній пляшці для унікальних моментів
.
Країна:Італія. Регіон:Сицилія. Сорт: Grillo 80%, Nerello Mascalese 20%. Алко:11,5%. Витримка:60 днів в пляшках на осаді. Ціна:547грн
Розміщення виноградників - Sambuca di Siciliа
Перша ферментація в резервуарі при контрольованих тиску і температурі. Друга ферментація відбувається не менше 60 днів в пляшках при низьких температурах, щоб забезпечити утворення дрібних і стійких бульбашок.
Є відмінним аперитивом, а також гармонійно поєднується з морепродуктами, стравами з риби і закусками.
Amami Pinot Grigio IGP Terre Siciliane
Країна:Італія. Регіон:Сицилія. Сорт:Піно Гріджіо. Рік:2019.Алко:12%. Витримка:немає. Ціна:447грн
Розміщення виноградників - Salaparuta, Sicilia
Виноград піддається м'якому пресуванню. Згодом отримане сусло ферментується при контрольованій температурі в резервуарах з нержавіючої сталі.
Витримка кілька місяців в сталевих резервуарах.
Солом'яно-жовтий колір з золотистими відблисками. Насичений і стійкий аромат, складний, з фруктовими і трав'яними нотками, нотками ванілі і мускатного горіха. Фруктовий і мінеральний смак, середньої щільності, з хорошим балансом. Післясмак довгий, чистий, пряний, але ніжний.
Amami Montepulciano d’Abruzzo DOC
Країна:Італія. Регіон:Абруццо. Сорт:Монтепульчано д’Абруццо. Рік:2019. Алко:13,5%. Витримка:немає. Ціна:447грн
Традиційна фермантація червоного вина при контрольованій температурі від 25 до 27°C.
Глибокий рубіново-червоний колір з фіолетовими відблисками і приємним фруктовим ароматом. Сухий і округлий смак. Післясмак насичений, з м'якими танінами і гарною кислотністю.
Країна:Італія. Регіон:Пулія. Сорт:Примітиво. Рік:2020. Алко:14%. Витримка:немає. Ціна:447грн
Розміщення виноградників - Provincia di Taranto
Ферментація проводиться з використанням традиційної системи «закрита кришка», ретельно контрольованою для вилучення ніжних танінів і сортових характеристик ягід. Під час фази дозрівання в сталевих резервуарах і винних пляшках вони розвиваються, щоб досягти максимально можливого рівня. Мацерація триває 12-15 днів при контрольованій температурі не вище 28°C.
Насичений пурпурний колір, з віком переходить в бурштиновий. Це вино має дуже міцну структуру через підвищений вміст алкоголю і баланс між м'якими танінами і кислотністю.
Amami Nero d’Avola Doc Sicilia
Країна:Італія. Регіон:Сицилія. Сорт:Неро д’Авола . Алко:13%. Рік:2019. Витримка:4 місяця в резервуарі та дубі. Ціна:447грн
Розміщення виноградників – Salaparuta
Темно-червоний колір з фіолетовими відтінками. В ароматі фруктові ноти: від лакриці до ягід. Смак має гарне тіло і м'які округлі таніни.
Зібраний при фенольній зрілості, його залишають на 12-15 днів для мацерації при 26°C з щоденним перекачуванням. Потім частина вина витримується в сталі близько 4 місяців, а частина в барріках. Завершується процес невеликою витримкою в пляшці.