19.07.2021
Поділитися

Історія брендів: Bruno Murciano

Бруно Мурсіано народився в 1979 році в Кодете-де-лас-Фуентес, місті Валенсії, відомому як серце королівства Бобаль (червоний сорт винограду). Він провів своє дитинство, навчаючись і набираючись досвіду разом зі своєю сім'єю в місцевому ресторані, де він знайомиться з місцевими виноградарями. Він завжди був близький до всього, що пов'язано з гастрономією та світом вина.

 

Здобувши освіту як фахівець з готельного бізнесу і туризму в Коста-де-Азар в Кастельйоні, він продовжує навчання у Франції.  Отримує диплом сомельє в Академії Тулузи, де починає свою міжнародну кар'єру в якості сомельє. Працював в престижних ресторанах і готелях Франції та Англії, а потім став шеф-сомельє в знаменитому лондонському готелі Ritz.

 

За свої двадцять років міжнародного досвіду роботи в якості сомельє Бруно отримав нагороди як віце-чемпіон Jeune Sommelier de France, Golden Nose UK, кращий сомельє Іспанії 2008 року і Міжнародна срібна медаль в 2009 році, отримавши визнання колег по всьому світу.

 

 

У 2010 році Бруно здійснив одну свою велику мрію: він купив чудовий виноградник в своєму рідному місті під назвою «Лас Брунас».

Разом зі своїм братом Хосе Луїсом, професійним енологом, і з беззаперечною допомогою його сім'ї і друзів він створює сови перші вина. Так народилася «Мрія Бруно».

 

Філософія виноробні заснована на дотриманні екологічних і біодинамічних принципів, виробляючи унікальні вина з дуже низькою врожайністю (один кілограм винограду на лозу). Виноградники є найстарішими в цій місцевості, їм від 70 до 100 років. Вся робота виконується вручну, при оранні не використовуються машини, в якості добрив використовуються органічні речовини, отримане з рослинних залишків виноробні, таким чином відновлюється ґрунт. На органічних виноградниках зазвичай залишається рослинний покрив між сортами, що дозволяє контролювати силу лоз, захищати ґрунти від ерозії і зберігати рівновагу.

 

Виноробня знаходиться на внутрішньому плато Валенсії, в Утіель-Рекен, на висоті 700-800 метрів над рівнем моря. Компанія проявляє інтерес до місцевих сортів винограду, тому вибрали для себе Бобаль. Тип грунтів, на якій вирощують виноградник, і вік лоз грають ключову роль і компанія виробляє три типи вин з трьох районів маєтку.

 

Збір врожаю проводиться вручну, виноград проходить сортування. Видалення стебел проводиться без дроблення. Повільна мацерація (більш тривалий контакт з шкіркою винограду і суслом) проводиться для того, щоб вино набуло ароматичну складність і індивідуальність кожного сорту винограду. Використовується частина гребенів винограду в процесах і продовжується ферментація при контрольованих температурах.

 

Назва сорту Бобаль є похідною від латинського «bovale» (бик), і виноград так назвали через схожість виноградного грона з головою бика.

Вино має красивий квітковий ягідний аромат, в якому виразно чутні аромати полуниці, малини, червоної смородини. Вважається, що максимально розкриваються аромати тільки у вин, вироблених з винограду регіону Утіель Рекена - там, де є близькість гір і коротке сухе літо. Саме ця місцевість визначає терруар. Аромати вина з Утіель-Рекени доповнені квітковими мотивами (фіалка, троянда) і шоколаднованільними нотами. Ягідний аромат Бобаля відмінно гармонує з смаковими характеристиками, домінуючими нотами в яких є все ті ж полуниця, малина і червона смородина. Витримані вина розкриваються максимально і пахнуть шоколадом, сушеними ягодами і сухофруктами. Бобаль відмінно підходить для тривалої витримки і зберігання - його огрядність і потужні таніни розкривають свої кращі характеристики протягом довгого часу, поступово.

 

 

Pieles Doradas

Біле сухе вино. Сорти винограду: 80% Мерсегера, 20% Макабео, Мальвазія і Москатель

Алкоголь 13%; Кількість цукру 1 г/л; Кислотність 4,8 г/л

Збір врожаю проводиться вручну в невеликі ящики по 10 кг в період з середини серпня до початку вересня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 ° C. Виноград очищається від кісточок і дробиться, після чого настає 15-денна мацерація в контакті з шкіркою, далі стартує ферментація з використанням місцевих дріжджів в резервуарах з нержавіючої сталі з контролем температури. 50% винограду надходить в бочки з французького дуба об'ємом 500 л для ферментації і 9 місяців витримки на осаді і батонажа. Витримка: 50% нержавіюча сталь, 50% бочки з французького дуба. Вино злегка профільтровано і не освітлене.

Привабливий аромат з інтенсивними нотами кісточкових фруктів, таких як стиглі абрикоси, з відтінком солодкої ванілі і білих квітів. Смак сухий з хрусткими жовтими фруктами і кремовою текстурою, з освіжаючою цитрусовою кислотністю. Дуже добре підходить до холодних салатів, суші, рибі, пасті з морепродуктами, страв з рису, барбекю і страв, приготованих на грилі, підійде навіть гостра їжа.

 

 

Parajes del Cabriel

Червоне сухе вино. Виноград: 100% Бобаль

Алкоголь 14,5%; Кількість цукру 1 г/л; Кислотність 4,8 г/л

Виноград з 85-літніх лоз Бобаля, вирощених на піщано-вапнякових грунтах, які ростуть на крутих схилах в природному парку річки Кабріель, в середньому на висоті 1000 м над рівнем моря. Виробляється 12 000 пляшок.

Збір врожаю проводиться вручну в невеликі ящики по 10 кг в період з середини вересня до початку жовтня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 °C. Виноград очищається від кісточок і дробиться, після відбувається 15-денна мацерація при контакті з шкіркою, далі стартує ферментація з використанням місцевих дріжджів в резервуарах з нержавіючої сталі з контролем температури. 50% винограду надходить в бочки з французького дуба об'ємом 500 л для ферментації і 9 місяців витримки. Витримка: 50% нержавіюча сталь, 50% бочки з французького дуба. Вино пройшло легку фільтрацію і не піддавалося освітленню.

Привабливий аромат з інтенсивним нотами ягід, таких як вишня і чорниця, доповнений нотками чорної лакриці і фіалки. Сухий і свіжий смак з хрусткими червоними ягодами і шовковистою текстурою танінів з освіжаючим балансом кислотності.

Температура подачі 13-15 ° C. Ідеально поєднується з холодними стейк-салатами, хамоном, пастою і карпаччо з телятини.

 

 

 

Las Blancas

Біле сухе вино. Сорти винограду: 60% Марісанчо, 10% Мерсегера, 10% Макабео, 10% Мальвазія, 10% Москатель

Алкоголь 13%; Кількість цукру 1 г/л; Кислотність 5,9 г/л

Виноград з 80-літніх лоз, вирощених на піщано-вапнякових грунтах, на крутих схилах в природному парку річки Харт-Кабріель, в середньому на висоті 1000 м над рівнем моря. Обсяг виробництва 12 000 пляшок.

Збір врожаю проводиться вручну в невеликі ящики по 10 кг в період з середини вересня до початку жовтня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 ° C. Виноград очищається від гребенів і дробиться, після чого настає 3-денна мацерація на шкірці, далі, ферментація з використанням місцевих дріжджів в резервуарах з нержавіючої сталі з контролем температури. Витримка 6 місяців в бочках з французького дуба об'ємом 500 л. Злегка відфільтровано і не освітлені.

Привабливий аромат з інтенсивними нотами кісточкових фруктів, таких як стиглі абрикоси, з відтінком білих квітів. У смаку сухе, з хрусткими жовтими фруктами і кремовою текстурою з освіжаючою цитрусової кислотністю.

Температура подачі 8-10 ° C. Дуже добре поєднується з севиче, суші, креветками і з паельєю з морепродуктів.

Нагороди - 90 балів по Паркеру.

 

 

Las Tintas

Червоне сухе вино. Сорти винограду: Крухідера, Гарнача, Моравія, Роял і Тінторера

Алкоголь 14,5%

Виноград з окремого виноградника «Ла Серратілья», вирощений на песчано вапнякових грунтах, з крутих схилів в природному парку річки Кабріель, в середньому на висоті 1000 м над рівнем моря. Обсяг виробництва 6 500 пляшок.

Збір врожаю проводиться вручну в невеликі ящики по 10 кг в період з середини вересня до початку жовтня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 °C. Виноград очищається від кісточок і дробиться, після чого настає 30-денна мацерація на шкірці, після, ферментації з використанням місцевих дріжджів в резервуарах з нержавіючої сталі з контролем температури. Витримка 12 місяців в бочках з французького дуба об'ємом 500 л. Злегка відфільтровано і не освітлене.

Привабливий аромат з нотами хрустких ягід, таких як вишня і чорниця, з відтінками чорної лакриці і фіалки. Освіжаюче і легке в смаку з нотами червоних ягід і шовковистою текстурою танінів з освіжаючою збалансованою кислотністю. М'яке і питке вино. Температура подачі 13-15 °C.

Ідеально підходить до білого м'яса,  риби включаючи тріску і тунця, та ідеально супроводжує тарілку з антипасто.

 

 

Cambio de Tercio

Червоне сухе вино. Виноград: 100% Бобаль

Алкоголь 14,5%

Виноград з 85-літніх лоз Бобала, вирощених на піщано-вапнякових грунтах, які ростуть на крутих схилах в природному парку річки Кабріель, в середньому на висоті 1000 м над рівнем моря. Обсяг виробництва 6 000 пляшок.

Збір врожаю проводиться вручну в невеликих ящиках по 10 кг в період з середини серпня до початку вересня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 °C. Виноград очищається від кісточок і подрібнюється, після чого настає 3-х денна мацерація на шкірці (через короткий час мацерації колір вина досить світлий, нетиповий для стандартних густозабарвлених  Бобалей), далі, ферментація з використанням місцевих дріжджів в резервуарах з нержавіючої сталі з контролем температури. Витримка 6 місяців в бочках з французького дуба об'ємом 500 л. Витримка на осаді і батонаж. Злегка відфільтровано і не освітлене.

Привабливий аромат з інтенсивним ароматом хрустких ягід, таких як вишня та чорниця, доповнений нотками чорної лакриці і фіалки. Сухе і легке свіже небо з хрусткими червоними ягодами і шовковистою текстурою танінів з освіжаючим балансом кислотності. Температура подачі 13-15 °C.

Ідеально поєднується з холодними стейк-салатами, хамоном, пастою та карпаччо з телятини.

 

 

L 'Alegria

Червоне сухе вино. Виноград: 100% Бобаль

Алкоголь 14%; Кислотність 5,7 г/л

Виробляється виключно з виноградників Лас-Брунас, вік яких становить 80-85 років і вирощується на висоті 900 метрів. Обсяг виробництва 12 000 пляшок.

Збір врожаю проводиться вручну в невеликі ящики по 10 кг в період з середини вересня до початку жовтня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 °C. Виноград очищається від кісточок і дробиться, після чого настає 30-денна мацерація на шкірці, після, ферментації з використанням місцевих дріжджів в резервуарах з нержавіючої сталі з контролем температури. Витримка 12 місяців в бочках з французького дуба об'ємом 500 л. Злегка відфільтровано і не освітлене. Дуже інтенсивний і ароматний зразок. Пряність переважає над фруктовими, демонструючи корицю і мускатний горіх. Він гедоністичний і широкий, з концентрованими солодкими фруктами в смаку. Звертає на себе увагу свіжість і кислотність, так як вони врівноважують вино і подовжують післясмак. Температура подачі 13-15 °C.

Ідеально підходить до рагу з кролика, стейкам з альтернативних висівок і до страв з грибами.

У 2019 відбулася дегустація більше 70-ти зразків сорту Бобаль з Іспанії і в підсумку в список ТОП-12 Бобаль країни потрапило 2 вина від Bruno Murciano: L'Alegria і El Sueño

Оцінка Дженсіс Робінсон - L'Alegria 2016 – 17 балів з 20 можливих.

 

 

El Sueño

Червоне сухе вино. Виноград: 100% Бобаль

 Алкоголь 14,5%

Виробляється виключно з виноградників Лас-Брунас, вік яких становить 100 років і вирощується на висоті 900 метрів. Обсяг виробництва 2 500 пляшок. Збір врожаю проводиться вручну в невеликі ящики по 10 кг в період з середини вересня до початку жовтня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 °C. Виноград очищається від кісточок і подрібнюється, після чого настає 30-денна мацерація на шкірці, після, ферментація з використанням місцевих дріжджів в резервуарах з нержавіючої сталі з контролем температури. Витримка 12 місяців в бочках з французького дуба об'ємом 500 л. Злегка відфільтровано і не освітлене.

Має чорнильний, дуже насичений колір. Дуже інтенсивний, складний аромат. Висока концентрація темних ягід, але при цьому він зберігає чудову форму. Яскравий і щільний, і при цьому свіжий. Прекрасно балансує кислотність і елегантний аромат трав'яної гариги (вічнозелений чагарник з пряним ароматом, характерним для трав, які ростуть на карбонатних грунтах) на задньому небі.

Температура подачі 13-15 °C. Ідеально підходить до качиної грудки, баранини на грилі, витриманим сирам і до тартар з яловичини.

Нагороди:- 90 балів – Паркер

Дженсіс Робінсон - El Sueno 2016 - 18/20

 

 

La Bruna

Червоне сухе вино. Виноград: 100% Бобаль.

Алкоголь 14,5%

650 пляшок на один урожай виробляються виключно на крихітній ділянці площею 0,5 га, невеликому «Паго» на винограднику «Лас-Брунас», який місцеві жителі каудете-де-лас-Фуентес (Валенсія) вважають своїм вином Гран Крю!

Столітні виноградники Бобаля ростуть на піщаних грунтах на висоті 950 м.

Збір врожаю проводиться вручну в невеликі ящики по 10 кг в період з середини вересня до початку жовтня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 °C. Виноград не очищається від гребенів. Після дроблення настає мацерація на шкірці протягом 60 днів, і паралельно проходить ферментація з використанням місцевих дріжджів в 4-5-річних 600-літрових французьких бочках. Витримка 36 місяців в 600-літрових бочках з французького дуба. Злегка відфільтровано і не освітлене.

Привабливий аромат з дуже складним комплексом темних ягід, доповнений відтінком чорної лакриці і тютюну. Смак з шовковистою текстурою танінів збалансованою кислотністю. Вино для медитації!

Температура подачі 16-18 °C. Вино дуже самостійне, але також прекрасно підійде до всього, що містить трюфелі.

 

Нагороди - 90 балів по Паркеру

Новий
Bruno Murciano Pieles Doradas фото
Bruno Murciano
Новий
Bruno Murciano Las Blancas фото
Bruno Murciano
Новий
Bruno Murciano Las Tintas фото
Bruno Murciano
Новий
Bruno Murciano L'Alegria фото
Bruno Murciano
Новий
Bruno Murciano El Sueno фото
Bruno Murciano
Новий
Bruno Murciano La Bruna фото
Bruno Murciano
Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних