19.07.2021
Поділитися

Історія брендів: Bruno Murciano

Бруно Мурсіано народився в 1979 році в Кодете-де-лас-Фуентес, місті Валенсії, відомому як серце королівства Бобаль (червоний сорт винограду). Він провів своє дитинство, навчаючись і набираючись досвіду разом зі своєю сім'єю в місцевому ресторані, де він знайомиться з місцевими виноградарями. Він завжди був близький до всього, що пов'язано з гастрономією та світом вина.

 

Здобувши освіту як фахівець з готельного бізнесу і туризму в Коста-де-Азар в Кастельйоні, він продовжує навчання у Франції.  Отримує диплом сомельє в Академії Тулузи, де починає свою міжнародну кар'єру в якості сомельє. Працював в престижних ресторанах і готелях Франції та Англії, а потім став шеф-сомельє в знаменитому лондонському готелі Ritz.

 

За свої двадцять років міжнародного досвіду роботи в якості сомельє Бруно отримав нагороди як віце-чемпіон Jeune Sommelier de France, Golden Nose UK, кращий сомельє Іспанії 2008 року і Міжнародна срібна медаль в 2009 році, отримавши визнання колег по всьому світу.

 

 

У 2010 році Бруно здійснив одну свою велику мрію: він купив чудовий виноградник в своєму рідному місті під назвою «Лас Брунас».

Разом зі своїм братом Хосе Луїсом, професійним енологом, і з беззаперечною допомогою його сім'ї і друзів він створює сови перші вина. Так народилася «Мрія Бруно».

 

Філософія виноробні заснована на дотриманні екологічних і біодинамічних принципів, виробляючи унікальні вина з дуже низькою врожайністю (один кілограм винограду на лозу). Виноградники є найстарішими в цій місцевості, їм від 70 до 100 років. Вся робота виконується вручну, при оранні не використовуються машини, в якості добрив використовуються органічні речовини, отримане з рослинних залишків виноробні, таким чином відновлюється ґрунт. На органічних виноградниках зазвичай залишається рослинний покрив між сортами, що дозволяє контролювати силу лоз, захищати ґрунти від ерозії і зберігати рівновагу.

 

Виноробня знаходиться на внутрішньому плато Валенсії, в Утіель-Рекен, на висоті 700-800 метрів над рівнем моря. Компанія проявляє інтерес до місцевих сортів винограду, тому вибрали для себе Бобаль. Тип грунтів, на якій вирощують виноградник, і вік лоз грають ключову роль і компанія виробляє три типи вин з трьох районів маєтку.

 

Збір врожаю проводиться вручну, виноград проходить сортування. Видалення стебел проводиться без дроблення. Повільна мацерація (більш тривалий контакт з шкіркою винограду і суслом) проводиться для того, щоб вино набуло ароматичну складність і індивідуальність кожного сорту винограду. Використовується частина гребенів винограду в процесах і продовжується ферментація при контрольованих температурах.

 

Назва сорту Бобаль є похідною від латинського «bovale» (бик), і виноград так назвали через схожість виноградного грона з головою бика.

Вино має красивий квітковий ягідний аромат, в якому виразно чутні аромати полуниці, малини, червоної смородини. Вважається, що максимально розкриваються аромати тільки у вин, вироблених з винограду регіону Утіель Рекена - там, де є близькість гір і коротке сухе літо. Саме ця місцевість визначає терруар. Аромати вина з Утіель-Рекени доповнені квітковими мотивами (фіалка, троянда) і шоколаднованільними нотами. Ягідний аромат Бобаля відмінно гармонує з смаковими характеристиками, домінуючими нотами в яких є все ті ж полуниця, малина і червона смородина. Витримані вина розкриваються максимально і пахнуть шоколадом, сушеними ягодами і сухофруктами. Бобаль відмінно підходить для тривалої витримки і зберігання - його огрядність і потужні таніни розкривають свої кращі характеристики протягом довгого часу, поступово.

 

 

Pieles Doradas

Біле сухе вино. Сорти винограду: 80% Мерсегера, 20% Макабео, Мальвазія і Москатель

Алкоголь 13%; Кількість цукру 1 г/л; Кислотність 4,8 г/л

Збір врожаю проводиться вручну в невеликі ящики по 10 кг в період з середини серпня до початку вересня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 ° C. Виноград очищається від кісточок і дробиться, після чого настає 15-денна мацерація в контакті з шкіркою, далі стартує ферментація з використанням місцевих дріжджів в резервуарах з нержавіючої сталі з контролем температури. 50% винограду надходить в бочки з французького дуба об'ємом 500 л для ферментації і 9 місяців витримки на осаді і батонажа. Витримка: 50% нержавіюча сталь, 50% бочки з французького дуба. Вино злегка профільтровано і не освітлене.

Привабливий аромат з інтенсивними нотами кісточкових фруктів, таких як стиглі абрикоси, з відтінком солодкої ванілі і білих квітів. Смак сухий з хрусткими жовтими фруктами і кремовою текстурою, з освіжаючою цитрусовою кислотністю. Дуже добре підходить до холодних салатів, суші, рибі, пасті з морепродуктами, страв з рису, барбекю і страв, приготованих на грилі, підійде навіть гостра їжа.

 

 

Parajes del Cabriel

Червоне сухе вино. Виноград: 100% Бобаль

Алкоголь 14,5%; Кількість цукру 1 г/л; Кислотність 4,8 г/л

Виноград з 85-літніх лоз Бобаля, вирощених на піщано-вапнякових грунтах, які ростуть на крутих схилах в природному парку річки Кабріель, в середньому на висоті 1000 м над рівнем моря. Виробляється 12 000 пляшок.

Збір врожаю проводиться вручну в невеликі ящики по 10 кг в період з середини вересня до початку жовтня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 °C. Виноград очищається від кісточок і дробиться, після відбувається 15-денна мацерація при контакті з шкіркою, далі стартує ферментація з використанням місцевих дріжджів в резервуарах з нержавіючої сталі з контролем температури. 50% винограду надходить в бочки з французького дуба об'ємом 500 л для ферментації і 9 місяців витримки. Витримка: 50% нержавіюча сталь, 50% бочки з французького дуба. Вино пройшло легку фільтрацію і не піддавалося освітленню.

Привабливий аромат з інтенсивним нотами ягід, таких як вишня і чорниця, доповнений нотками чорної лакриці і фіалки. Сухий і свіжий смак з хрусткими червоними ягодами і шовковистою текстурою танінів з освіжаючим балансом кислотності.

Температура подачі 13-15 ° C. Ідеально поєднується з холодними стейк-салатами, хамоном, пастою і карпаччо з телятини.

 

 

 

Las Blancas

Біле сухе вино. Сорти винограду: 60% Марісанчо, 10% Мерсегера, 10% Макабео, 10% Мальвазія, 10% Москатель

Алкоголь 13%; Кількість цукру 1 г/л; Кислотність 5,9 г/л

Виноград з 80-літніх лоз, вирощених на піщано-вапнякових грунтах, на крутих схилах в природному парку річки Харт-Кабріель, в середньому на висоті 1000 м над рівнем моря. Обсяг виробництва 12 000 пляшок.

Збір врожаю проводиться вручну в невеликі ящики по 10 кг в період з середини вересня до початку жовтня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 ° C. Виноград очищається від гребенів і дробиться, після чого настає 3-денна мацерація на шкірці, далі, ферментація з використанням місцевих дріжджів в резервуарах з нержавіючої сталі з контролем температури. Витримка 6 місяців в бочках з французького дуба об'ємом 500 л. Злегка відфільтровано і не освітлені.

Привабливий аромат з інтенсивними нотами кісточкових фруктів, таких як стиглі абрикоси, з відтінком білих квітів. У смаку сухе, з хрусткими жовтими фруктами і кремовою текстурою з освіжаючою цитрусової кислотністю.

Температура подачі 8-10 ° C. Дуже добре поєднується з севиче, суші, креветками і з паельєю з морепродуктів.

Нагороди - 90 балів по Паркеру.

 

 

Las Tintas

Червоне сухе вино. Сорти винограду: Крухідера, Гарнача, Моравія, Роял і Тінторера

Алкоголь 14,5%

Виноград з окремого виноградника «Ла Серратілья», вирощений на песчано вапнякових грунтах, з крутих схилів в природному парку річки Кабріель, в середньому на висоті 1000 м над рівнем моря. Обсяг виробництва 6 500 пляшок.

Збір врожаю проводиться вручну в невеликі ящики по 10 кг в період з середини вересня до початку жовтня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 °C. Виноград очищається від кісточок і дробиться, після чого настає 30-денна мацерація на шкірці, після, ферментації з використанням місцевих дріжджів в резервуарах з нержавіючої сталі з контролем температури. Витримка 12 місяців в бочках з французького дуба об'ємом 500 л. Злегка відфільтровано і не освітлене.

Привабливий аромат з нотами хрустких ягід, таких як вишня і чорниця, з відтінками чорної лакриці і фіалки. Освіжаюче і легке в смаку з нотами червоних ягід і шовковистою текстурою танінів з освіжаючою збалансованою кислотністю. М'яке і питке вино. Температура подачі 13-15 °C.

Ідеально підходить до білого м'яса,  риби включаючи тріску і тунця, та ідеально супроводжує тарілку з антипасто.

 

 

Cambio de Tercio

Червоне сухе вино. Виноград: 100% Бобаль

Алкоголь 14,5%

Виноград з 85-літніх лоз Бобала, вирощених на піщано-вапнякових грунтах, які ростуть на крутих схилах в природному парку річки Кабріель, в середньому на висоті 1000 м над рівнем моря. Обсяг виробництва 6 000 пляшок.

Збір врожаю проводиться вручну в невеликих ящиках по 10 кг в період з середини серпня до початку вересня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 °C. Виноград очищається від кісточок і подрібнюється, після чого настає 3-х денна мацерація на шкірці (через короткий час мацерації колір вина досить світлий, нетиповий для стандартних густозабарвлених  Бобалей), далі, ферментація з використанням місцевих дріжджів в резервуарах з нержавіючої сталі з контролем температури. Витримка 6 місяців в бочках з французького дуба об'ємом 500 л. Витримка на осаді і батонаж. Злегка відфільтровано і не освітлене.

Привабливий аромат з інтенсивним ароматом хрустких ягід, таких як вишня та чорниця, доповнений нотками чорної лакриці і фіалки. Сухе і легке свіже небо з хрусткими червоними ягодами і шовковистою текстурою танінів з освіжаючим балансом кислотності. Температура подачі 13-15 °C.

Ідеально поєднується з холодними стейк-салатами, хамоном, пастою та карпаччо з телятини.

 

 

L 'Alegria

Червоне сухе вино. Виноград: 100% Бобаль

Алкоголь 14%; Кислотність 5,7 г/л

Виробляється виключно з виноградників Лас-Брунас, вік яких становить 80-85 років і вирощується на висоті 900 метрів. Обсяг виробництва 12 000 пляшок.

Збір врожаю проводиться вручну в невеликі ящики по 10 кг в період з середини вересня до початку жовтня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 °C. Виноград очищається від кісточок і дробиться, після чого настає 30-денна мацерація на шкірці, після, ферментації з використанням місцевих дріжджів в резервуарах з нержавіючої сталі з контролем температури. Витримка 12 місяців в бочках з французького дуба об'ємом 500 л. Злегка відфільтровано і не освітлене. Дуже інтенсивний і ароматний зразок. Пряність переважає над фруктовими, демонструючи корицю і мускатний горіх. Він гедоністичний і широкий, з концентрованими солодкими фруктами в смаку. Звертає на себе увагу свіжість і кислотність, так як вони врівноважують вино і подовжують післясмак. Температура подачі 13-15 °C.

Ідеально підходить до рагу з кролика, стейкам з альтернативних висівок і до страв з грибами.

У 2019 відбулася дегустація більше 70-ти зразків сорту Бобаль з Іспанії і в підсумку в список ТОП-12 Бобаль країни потрапило 2 вина від Bruno Murciano: L'Alegria і El Sueño

Оцінка Дженсіс Робінсон - L'Alegria 2016 – 17 балів з 20 можливих.

 

 

El Sueño

Червоне сухе вино. Виноград: 100% Бобаль

 Алкоголь 14,5%

Виробляється виключно з виноградників Лас-Брунас, вік яких становить 100 років і вирощується на висоті 900 метрів. Обсяг виробництва 2 500 пляшок. Збір врожаю проводиться вручну в невеликі ящики по 10 кг в період з середини вересня до початку жовтня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 °C. Виноград очищається від кісточок і подрібнюється, після чого настає 30-денна мацерація на шкірці, після, ферментація з використанням місцевих дріжджів в резервуарах з нержавіючої сталі з контролем температури. Витримка 12 місяців в бочках з французького дуба об'ємом 500 л. Злегка відфільтровано і не освітлене.

Має чорнильний, дуже насичений колір. Дуже інтенсивний, складний аромат. Висока концентрація темних ягід, але при цьому він зберігає чудову форму. Яскравий і щільний, і при цьому свіжий. Прекрасно балансує кислотність і елегантний аромат трав'яної гариги (вічнозелений чагарник з пряним ароматом, характерним для трав, які ростуть на карбонатних грунтах) на задньому небі.

Температура подачі 13-15 °C. Ідеально підходить до качиної грудки, баранини на грилі, витриманим сирам і до тартар з яловичини.

Нагороди:- 90 балів – Паркер

Дженсіс Робінсон - El Sueno 2016 - 18/20

 

 

La Bruna

Червоне сухе вино. Виноград: 100% Бобаль.

Алкоголь 14,5%

650 пляшок на один урожай виробляються виключно на крихітній ділянці площею 0,5 га, невеликому «Паго» на винограднику «Лас-Брунас», який місцеві жителі каудете-де-лас-Фуентес (Валенсія) вважають своїм вином Гран Крю!

Столітні виноградники Бобаля ростуть на піщаних грунтах на висоті 950 м.

Збір врожаю проводиться вручну в невеликі ящики по 10 кг в період з середини вересня до початку жовтня, після чого 2 дні холодної мацерації при 2 °C. Виноград не очищається від гребенів. Після дроблення настає мацерація на шкірці протягом 60 днів, і паралельно проходить ферментація з використанням місцевих дріжджів в 4-5-річних 600-літрових французьких бочках. Витримка 36 місяців в 600-літрових бочках з французького дуба. Злегка відфільтровано і не освітлене.

Привабливий аромат з дуже складним комплексом темних ягід, доповнений відтінком чорної лакриці і тютюну. Смак з шовковистою текстурою танінів збалансованою кислотністю. Вино для медитації!

Температура подачі 16-18 °C. Вино дуже самостійне, але також прекрасно підійде до всього, що містить трюфелі.

 

Нагороди - 90 балів по Паркеру

Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних