Бренд - Akashi (в перекладі з японського «доказ»)
Країна – Японія
Піонер у виробництві односолодового віскі в Японії!
Лімітоване виробництво в рік!
Факти - Заснований в 1888 році на березі моря Сету в місті Акаші.
Винокурня Eigashima належить компанії Eigashima, є однією з найстаріших виробників саке (+1679).
У 1919 році Eigashima був першим японським лікеро-горілчаним заводом, який отримав ліцензію на виготовлення віскі. До 1984 року споживання віскі було виключно місцевим.
Побудована на шотландський манер, володіє партіями віскі, витриманими більше 30 років в маленьких бочках.
Компанія відома також виробництвом саке, косю. Також почали вирощувати виноград і виготовляти власне вино.
Раніше західна частина Акаші називалася «Нада» або «відкрите море». "Нада" з прекрасною джерельною водою і процвітаючими полями є відмінним місцем для пивоваріння. Це місце добре відоме в усій Японії.
1888 - була заснована компанія Eigashima Brewery Ltd з вкладеним капіталом в 30 000 ієн, що для того часу було величезною сумою. Його першими брендами були «Nihon Damashii», потім в 1895 році «Yuri Masamune» і «Kamitaka» роком пізніше.
1919- будівництво винокурні було завершено, і в результаті були випущені на ринок марки Shirotama Shochu, Shirotama Mikan, White Oak Whisky (Eigashima) і бренді Sharman.
1963- побудована виноробня в Яманасі, де виробляють вина Sharman.
1981- були відкриті пивоварні та представлена популярна Fukujyu Tensui. Через 3 роки будівництво нинішнього головного заводу з виробництва віскі було завершено.
1984 - випущено перший віскі.
Почавши з вишуканого виробника саке, а потім перейшовши до косю, вина, віскі та бренді, а також іншим напоям в західному стилі, компанія Eigashima завжди знаходиться в авангарді розвитку, використовуючи новітні інструменти і методи.
У винокурні незвичайний режим роботи, так як виготовляють віскі тільки 1 місяць на рік. Для виробництва імпортують добірний ячмінь з Шотландії і використовують природну джерельну воду. Виготовляють віскі односолодовий та бленд.
Віскі Akashi залишаються вірними філософії винокурні Eigashima. Кожен вираз розкриває майстерність цілого покоління місцевих майстрів, завдяки їхньому смаку, таланту і точності.
Після другої перегонки віскі безбарвний.
• Через деякий час зберігання в дубових бочках він отримує свій бурштиновий колір і характерні аромати. Віскі зберігається мінімум від 3 до 8 років.
• Чим довше він зберігається, тим краще розвивається аромат. Віскі витримують в основному в бочках з-під бурбона, хересу, білого і червоного вина (також власні вина), саке ...
• «Частка ангелів» становить близько 7% в рік.
Усі віскі витримують в дубових бочках об'ємом менше 600 літрів, як мінімум 3 роки.
• Солодовий віскі переганяється в перегінних кубах з сусла з солодового ячменю. Зерновий віскі переганяється в безперервних кубах з сусла з солодового ячменю і несолодових злаків.
Головне творіння винокурні Eigashima. Цей віскі містить 30% солодового ячменю і витримується 3 роки в бочках з американського дуба.
Аромат димно-мигдальний, смак - персик та ірис.
Пити в чистому вигляді, з льодом або в складі коктейлю.
Багатий і добре збалансований купаж Akashi Blend виграв золоту медаль на International spirits ChallengeSmoky в 2016 році.
Спеціальний випуск японського купажного віскі. Зроблений на 45% з ячмінного солоду, Meïsei витримується 3 роки в бочках з американського дуба.
Багатий аромат дуба і зацукрованих цитрусових, округлий і солодкий смак з нотами дуба, пряної ванілі і солодких спецій.
Пити в чистому вигляді або з льодом.
Видатний односолодовий віскі виробляють в обмежених кількостях, виключно з шотландського солодового ячменю і витримуєть 3 роки в бочках з-під бурбона.
Односолодовий віскі Akashi має йодні ноти, які виходять безпосередньо з Осакської затоки, ванілі і димного солоду. Аромат шкіри і червоних стиглих яблук.
Без холодної фільтрації, без фарбування. Пити в чистому вигляді.
Akashi Single Malt Red Wine Cask
Односолодовий віскі витримується більше 3 років в бочках з-під коньяку і 10 місяців в бочках для червоного вина, взятих з виноградника Акаши в регіоні Яманасі.
Аромат дерева, ванілі, червоних фруктів. Смак інтенсивний з м'якими танінами, червоними фруктами і сухофруктами.
Akashi Single Malt White Wine Casк
Витримка більше 3 років в бочках для коньяку і 10 місяців в бочках з-під білого вина з виноградника Акаші в регіоні Яманасі.
Аромат з нотами білих фруктів і цитрусових. Смак округлий і вишуканий з домінантою цитруса і дерева.
Akashi Single Malt Sherry Cask
Односолодовий віскі, витриманий 5 років в бочках з-під хересу.
Насичений, багатий і шовковистий післясмак бочки демонструє нотки ванілі, сухофруктів і мигдалю. Без холодної фільтрації, не забарвлене.
Завоювало срібну медаль на конкурсі віскі і спиртних напоїв в Токіо 2020 року.
Akashi Single Malt Sake Casк
Фінішна витримка в бочках з-під саке Акаші 3 роки, що додає смаку солодові і древесні нотки.
Akashi Red
Є ідеальне поєднання різних злаків для створення виключного купажу. Витриманий до 3 років в американській бочці з-під бурбона.
Akashi Red містить 15% солодового віскі і 85% кукурудзяного спирту. Пити в чистому вигляді, з льодом або в складі коктейлю. Аромат зеленого яблука і злаків. Смак гладкий та древесний - жовті фрукти і фруктовий сад.
Коктейль Akashi Sherry
40мл - Akashi Blend
15мл - Brandy
30мл - журавлинного соку
Налийте бленд віскі Акаші, бренді та журавлинний сік в шейкер. Додайте кубики льоду. Енергійно струсіть. Подайте в склянці для коктейлів.
Коктейль Jinjā Teа
40 мл - Akashi Blend
30 мл - зелений м'ятний чай
20 мл - лимонний сік
10 мл - імбирний сироп
У склянку для лонг-дринку, наповненого льодом, налийте всі інгредієнти, починаючи з бленда Акаші.
Розмішайте і додайте кілька листочків м'яти.
Коротко про головне про Akashi:
▪ Елітний японський крафтовий бренд віскі.
▪ Історично перша винокурня, яка отримала ліцензію на віскі.
▪ Заснована в 1888 році.
▪ Повний асортимент односолодових віскі та купажів з різними типами витримки (саке, червоне, біле вино ...)
▪ Постійне оновлення продуктів.
▪ З моменту запуску було продано більше мільйона пляшок - 270 тисяч в 2018 році.