13.04.2021
Поділитися

Історія брендів: Akashi

Бренд - Akashi (в перекладі з японського «доказ»)

Країна – Японія

 

Піонер у виробництві односолодового віскі в Японії!

Лімітоване виробництво в рік!

 

Факти - Заснований в 1888 році на березі моря Сету в місті Акаші.

Винокурня Eigashima належить компанії Eigashima, є однією з найстаріших виробників саке (+1679).

 

У 1919 році Eigashima був першим японським лікеро-горілчаним заводом, який отримав ліцензію на виготовлення віскі. До 1984 року споживання віскі було виключно місцевим.

Побудована на шотландський манер, володіє партіями віскі, витриманими більше 30 років в маленьких бочках.

Компанія відома також виробництвом саке, косю. Також почали вирощувати виноград і виготовляти власне вино.

Раніше західна частина Акаші називалася «Нада» або «відкрите море». "Нада" з прекрасною джерельною водою і процвітаючими полями є відмінним місцем для пивоваріння. Це місце добре відоме в усій Японії.

 

1888 - була заснована компанія Eigashima Brewery Ltd з вкладеним капіталом в 30 000 ієн, що для того часу було величезною сумою. Його першими брендами були «Nihon Damashii», потім в 1895 році «Yuri Masamune» і «Kamitaka» роком пізніше.

 

1919- будівництво винокурні було завершено, і в результаті були випущені на ринок марки Shirotama Shochu, Shirotama Mikan, White Oak Whisky (Eigashima) і бренді Sharman.

 

1963- побудована виноробня в Яманасі, де виробляють вина Sharman.

 

1981- були відкриті пивоварні та представлена популярна Fukujyu Tensui. Через 3 роки будівництво нинішнього головного заводу з виробництва віскі було завершено.

 

1984 - випущено перший віскі.

 

Почавши з вишуканого виробника саке, а потім перейшовши до косю, вина, віскі та бренді, а також іншим напоям в західному стилі, компанія Eigashima завжди знаходиться в авангарді розвитку, використовуючи новітні інструменти і методи.

У винокурні незвичайний режим роботи, так як виготовляють віскі тільки 1 місяць на рік. Для виробництва імпортують добірний ячмінь з Шотландії і використовують природну джерельну воду. Виготовляють віскі односолодовий та бленд.

 

Віскі Akashi залишаються вірними філософії винокурні Eigashima. Кожен вираз розкриває майстерність цілого покоління місцевих майстрів, завдяки їхньому смаку, таланту і точності.

Після другої перегонки віскі безбарвний.

• Через деякий час зберігання в дубових бочках він отримує свій бурштиновий колір і характерні аромати. Віскі зберігається мінімум від 3 до 8 років.

• Чим довше він зберігається, тим краще розвивається аромат. Віскі витримують в основному в бочках з-під бурбона, хересу, білого і червоного вина (також власні вина), саке ...

• «Частка ангелів» становить близько 7% в рік.

Усі віскі витримують в дубових бочках об'ємом менше 600 літрів, як мінімум 3 роки.

• Солодовий віскі переганяється в перегінних кубах з сусла з солодового ячменю. Зерновий віскі переганяється в безперервних кубах з сусла з солодового ячменю і несолодових злаків.

 

Akashi Blend

Головне творіння винокурні Eigashima. Цей віскі містить 30% солодового ячменю і витримується 3 роки в бочках з американського дуба.

Аромат димно-мигдальний, смак - персик та ірис.

Пити в чистому вигляді, з льодом або в складі коктейлю.

Багатий і добре збалансований купаж Akashi Blend виграв золоту медаль на International spirits ChallengeSmoky в 2016 році.

 

Akashi Meïsei

Спеціальний випуск японського купажного віскі. Зроблений на 45% з ячмінного солоду, Meïsei витримується 3 роки в бочках з американського дуба.

Багатий аромат дуба і зацукрованих цитрусових, округлий і солодкий смак з нотами дуба, пряної ванілі і солодких спецій.

Пити в чистому вигляді або з льодом.

 

Akashi Single Malt

Видатний односолодовий віскі виробляють в обмежених кількостях, виключно з шотландського солодового ячменю і витримуєть 3 роки в бочках з-під бурбона.

Односолодовий віскі Akashi має йодні ноти, які виходять безпосередньо з Осакської затоки, ванілі і димного солоду. Аромат шкіри і червоних стиглих яблук.

Без холодної фільтрації, без фарбування. Пити в чистому вигляді.

 

Akashi Single Malt Red Wine Cask

Односолодовий віскі витримується більше 3 років в бочках з-під коньяку і 10 місяців в бочках для червоного вина, взятих з виноградника Акаши в регіоні Яманасі.

Аромат дерева, ванілі, червоних фруктів. Смак інтенсивний з м'якими танінами, червоними фруктами і сухофруктами.

 

Akashi Single Malt White Wine Casк

Витримка більше 3 років в бочках для коньяку і 10 місяців в бочках з-під білого вина з виноградника Акаші в регіоні Яманасі.

Аромат з нотами білих фруктів і цитрусових. Смак округлий і вишуканий з домінантою цитруса і дерева.

 

Akashi Single Malt Sherry Cask

Односолодовий віскі, витриманий 5 років в бочках з-під хересу.

Насичений, багатий і шовковистий післясмак бочки демонструє нотки ванілі, сухофруктів і мигдалю. Без холодної фільтрації, не забарвлене.

Завоювало срібну медаль на конкурсі віскі і спиртних напоїв в Токіо 2020 року.

 

Akashi Single Malt Sake Casк

Фінішна витримка в бочках з-під саке Акаші 3 роки, що додає смаку солодові і древесні нотки.

 

Akashi Red

Є ідеальне поєднання різних злаків для створення виключного купажу. Витриманий до 3 років в американській бочці з-під бурбона.

Akashi Red містить 15% солодового віскі і 85% кукурудзяного спирту. Пити в чистому вигляді, з льодом або в складі коктейлю. Аромат зеленого яблука і злаків. Смак гладкий та древесний - жовті фрукти і фруктовий сад.

 

Коктейль Akashi Sherry

40мл - Akashi Blend

15мл - Brandy

30мл - журавлинного соку

Налийте бленд віскі Акаші, бренді та журавлинний сік в шейкер. Додайте кубики льоду. Енергійно струсіть. Подайте в склянці для коктейлів.

 

Коктейль Jinjā Teа

40 мл - Akashi Blend

30 мл - зелений м'ятний чай

20 мл - лимонний сік

10 мл - імбирний сироп

У склянку для лонг-дринку, наповненого льодом, налийте всі інгредієнти, починаючи з бленда Акаші.

Розмішайте і додайте кілька листочків м'яти.

 

Коротко про головне про Akashi:

▪ Елітний японський крафтовий бренд віскі.

▪ Історично перша винокурня, яка отримала ліцензію на віскі.

▪ Заснована в 1888 році.

▪ Повний асортимент односолодових віскі та купажів з різними типами витримки (саке, червоне, біле вино ...)

▪ Постійне оновлення продуктів.

▪ З моменту запуску було продано більше мільйона пляшок - 270 тисяч в 2018 році.

Новий
Akashi Blended фото
Akashi
Новий
Akashi Meisei фото
Akashi
-41%
Новий
Akashi Single Malt 4 ans Red Wine Cask фото
Akashi
-41%
Новий
Akashi Single Malt 4 ans White Wine Cask фото
Akashi
-43%
Новий
Akashi Single Malt 5 ans Sherry Cask фото
Akashi
Новий
Akashi Single Malt фото
Akashi
Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних