Бренд – Papari Valley
Країна – Грузія
Факти – Виноробня і виноградники «Papari Valley» знаходиться на Папріс Міндвребі в селі Ахашені, район Гурджаані, Кахеті.
Тут перетинаються різні зони найменувань: Ахашені, Мукузани і Гурджаані.
Незважаючи на те, що Papari Valley може використовувати назви трьох найменувань, вони віддають перевагу власним назвам.
Територія долини Папарі включає хребет Сів-Гомборі з боку лісу. Його основна частина представляє північно-східний, південно-західний, східний напрями нахилу плато з хвилеподібною поверхнею.
Там хороша експозиція і ця мікрозона визначається унікальним ґрунтом, який складається з 6 шарів на 4 метри, де переважають алювіально-вуглецеві компоненти.
Виноградник знаходиться на рівні 450-500 метрів над морем, він розташований на схилі гори і має хвилястий рельєф. Через це його називають Долиною Папарі («папарі» по -грузинськи означає грива коня). Ось чому кінь зображений на логотипі, який намалював член сім'ї Сандро.
Papari Valley робить натуральні вина, які є одними з найкращих у Грузії. За кілька років вони досягли культового статусу у своїй країні, а їхня «3 тераси Ркацителі» отримала 94 бали в британському журналі Decanter.
Вина Papari Valley готує Нукрі Курдадзе. Нукрі – фізик, який все життя виробляє вино. Тільки десять років тому він вирішив стати професійним виноробом.
Він купив два гектари виноградників у провінції Кахеті, у долині Папарі у 2004 році. Площа виноградників збільшувалася з 2004 по 2010 рік. Деякі рослини були марними, тому їх замінили на нові. Перше дослідне вино було створено в 2007 році. Комерційний випуск розпочався з урожаю 2014 року.
Деякі з куплених виноградників були створені ще за радянських часів, де основний акцент робився на кількості, а не на якості, тому виробники вина намагалися отримати якомога більше вина з 1 га. Для цього використовувалися сильнодіючі препарати; тому змінити природу деяких рослин було практично неможливо, або це займе занадто багато часу.
Тому Papari Valley прийняли рішення щодо оновлення виноградників. Вони залишили тільки міцні та здорові рослини. Але значна частина була знищена і були посаджені нові спеціально підібрані лози.
Старим виноградникам знадобилося кілька років, щоб змінити виноградники з НЕ на біо.
Сьогодні загальна площа виноградників становить 9,3 га, з них 85% Сапераві та 15% Ркацителі.
Вік виноградників - 12 і 25 років.
Nukri робить натуральні вина. З органічного винограду і з якомога меншою кількістю втручань. Вина бродять на диких дріжджах, і Нукрі не очищається, він не фільтрує і нічого не додає.
У підвалі у Нукрі всього 21 квеврі на трьох різних рівнях. На верхньому рівні виноград бродить. Потім за допомогою сили тяжіння сусло переноситься до квеврі на нижніх рівнях для дозрівання. Інновація, яка приносить свої плоди. Червоні вина Сапераві мають величезну концентрацію, а оранжеві вина з долини Папарі надзвичайно елегантні.
Експорт в Японію, США, Нідерланди, Францію, Німеччину, Великобританію, Норвегію, Чехію.
Це виключно сімейний бізнес, тільки члени родини піклуються про виноградники, створюють вино та керують погребом!
Виробництво здійснюється за критеріями біотехнологій. Виноградник знаходиться під наглядом CAUCASCERT Ltd (код оператора: CC-AB-104) і функціонує відповідно до стандарту Зеленого Кавказу з 12.12.2014. CAUCASCERT Ltd акредитоване незалежним органом з акредитації, що підписав IAF MLA, DAkkS (Deutsche Akkreditierungsstelle) у Німеччині.