Мабуть, не знайдеться жодної людини, хто не мріяв би опинитися на червоній килимовій доріжці в оточенні світових зірок. Відчути себе одним з них дуже просто. Для цього потрібно спробувати шампанське, яке подають в Каннах і Оскарі переможцям. Це неперевершений Piper Heidsieck Cuve Brut! Улюблене шампанське Мерилін Монро!
Бренд – Piper-Heidsieck
Країна – Франция
Регіон – Шампань
Факти
Piper-Heidsieck — дім шампанських вин, заснований Флоренсом-Луї Хайдсіком в 1785 році.
Хайдсік прагнув зробити власні шампанські вина, гідні самої королеви. І йому це вдалося! Його шампанське опинилося на святковому столі у самої королеви Марії-Антуанетти у Версалі!
У 1800 році до його справи долучився племінник Крістіан, а в 1815 році - Анрі-Гійом Пайпер.
У 1828 році, після смерті Хайдсіка, справу очолив Крістіан. А Пайпер в цей час як продавець їздив по всьому світу, пропонуючи чудове шампанське.
За допомогою таланту Анрі-Гійома Пайпера шипуче вино стало поставлятися на столи чотирнадцяти королівських і імператорських дворів не тільки в Європі, але і в Китаї. З цього моменту імена Пайпер і Хайдіск стало єдиним цілим, і з'явилася нова назва заводу шампанських вин Piper Heidsieck.
Починаючи з 1993 року шампанський дім Пайпер-Хайдсік - офіційний постачальник Каннського фестивалю.
У 1988 році, після вступу в компанію «Remy-Cointreau», шампанське вийшло на новий рівень своєї досконалості. Найкращий тому доказ - численні нагороди та медалі в міжнародних конкурсах («Mundus Vini», International Wine & Spirits Challenge, «Mondial de Bruxeles» і ін.)
Найпопулярнішими марками вин «Piper-Heidsieck» вважаються Cuvée Sublime (Кюве Сублім), Кюве Брют і Rose Brut Sauvage (Розе Саваж).
Девіз будинку: Dash of Seduction, що можна перевести, як «риси спокушання», «спокусливий штрих», «порив пристрасті» ...
Сорти винограду – Піно Нуар 60%, Піно Меньє 25%, Шардоне 15%
Особливості виробництва. Пайпер-Хайдсік Брют поєднує в собі 60 різних ділянок винограду, що прекрасно представляє різноманітність регіонів Шампані. Близько 50 з них збираються, обробляються і спостерігаються окремо, щоб зберегти унікальний смак кожного врожаю. У купаж входять 10-20% резервних вин, в залежності від року.
Опис. Блідо золоте в кольорі, делікатний перляж (ігристі властивості), загартований часом. Відчуття свіжості в ароматі, яке не зникає з часом. Чисті і концентровані ноти білих фруктів, такі як яблука, груші і виноградні ягоди, прикрашені нюансами смаженого мигдалю і солодкими ароматами зацукрованих фіалок. Елегантне і витончене. У смаку освіжаючі нотки цитрусових - грейпфрута, сицилійського лимона, мандарина і флюїди весняних квітів.
Нагороди
Wine Spectator - 92; Wine Enthusiast - 90; Robert Parker - 90
Piper-Heidsieck Rose Brut Sauvage
Сорти винограду– Піно Нуар 50%, Піно Менье 30%, Шардоне 20%
Особливості виробництва. Своїм спокусливим кольором воно зобов'язане значній частці «піно нуар», який вініфіцірують як червоне вино і потім додають в бленд. Це розе буде відрізнятися від багатьох шампанських більш потужним тілом і силою. Трирічна витримка в підвалах - і чарівне шампанське готове.
Опис. Букет вина складається з запашних ароматів свіжих червоних фруктів, особливо вишні Морель, в поєднанні з корицею і інжиром, нотами мандарина і грейпфрута. Розкішний смак з нотами червоних слив, клементина, королька, тонкий відтінок фісташок.
Це одне з кращих вин Шампані, яке воліла сама Мерилін Монро. У 1953 році Монро сказала свою знамениту фразу: «На ніч я неодмінно душусь" Шанель № 5 ", а ранок починаю з келиха шампанського" Piper-Heidsieck "».
Нагороди
Wine Spectator - 92; Wine Advocate – 90
Piper-Heidsieck Brut Vintage 2012
Сорти винограду – 48% Піно нуар, 52% Шардоне
Особливості виробництва. Велика частина ассамбляжа зібрана з виноградників 1er Cru і Grand Cru. Піно Нуар з Монтань де Рейм, а Шардоне - з Кот де Блан і Монтань де Рейм.
Витримка на осаді - 6-8 років, потім ще відпочиває в підвалах 6-8 місяців після дегоржажа (зняття дріжджового осаду).
Опис. Аромат персика і зелені, з квітковими нотами вишні і квітки глоду, з відтінками екзотичних фруктів.
Щільне і структуроване шампанське, виражене смаками зацукрованої апельсинової цедри, а також прикрашене нотками копченого чаю і смаженого мигдалю. Дивно довгий післясмак і свіжість з терпкістю чорного перцю і солодкістю сливи. Збалансований і елегантний напій.
Нагороди
Wine Spectator 93, Wine Advocate 2017 - 94/100, International Wine Challenge 2017 – Gold