Бренд - Chateau Monluс
Переклад - Шато Монлюк
Країна - Франція, Гасконь, комуна Сент-Пюї
Факти - Нинішній Chateau Monluc, розташований в центрі Гасконі, побудований на місці, яке постійно населяли з початку кам'яного віку, приблизно з 9500 до н.е.
В даний час замок є штаб-квартирою великого виноробного маєтку, де виготовляється знаменитий коктейль PUSH-RAPIERE, арманьяк, флок де Гасконь (містель), тихі і ігристі вина, лікери - все це в древніх підвалах замку.
Історія регіону -У маленькій комуні (селі) Гасконі Saint-Puy (Сент-Пюї), розташованої на пагорбі, є замок, якому понад десяти століть.
З часів неолітичної ери, декілька тисяч років назад, людина вже вирішила оселитися на цьому пагорбі, вкритому дубами. Виявлені кам'яні сокири та наконечники стріл є свідченням їх появи.
Через більш десяти століть римляни почали вирощувати виноградні лози, які з ростом комунікацій принесли нове процвітання регіону.
До 14-го століття вино з Гасконі було вже добре відоме в усій Європі завдяки комерційним зусиллям голландських купців.
При цьому, голландським човнам не дозволяли йти далі, ніж Бордо, аж до весни, наступної за врожаєм попередніх років, коли їм було дозволено повернутися вгору по річці Гаронна, щоб завантажити вина Haut-pays (гасконський вина). Тому було вже занадто пізно для більшої кількості вин в цей час, так як, навіть коли вони добре зберігалися, вони не могли дочекатися прибуття голландських торговців. У голландців з'явилася ідея перегнати частину цих вин, щоб змішати спирт з рештою винами. Отримана суміш гарантувала ідеальну консервацію вин.
З тих пір вони почали переганяти вино, щоб зробити міцний алкоголь. У 15 столітті це була нетрадиційна практика, так як до того часу міцний алкоголь був тільки у лікарів, парфумерів і алхіміків.
Йшли століття, слава Арманьяку і Гасконі росла потроху. У той же час середньовічні села, такі як Сен-Пюї, розташовані високо на вершинах пагорбів далеко від доріг і річок, почали втрачати свій вплив.
Сьогодні творчий геній Гасконі живий і продовжує передаватися з покоління в покоління.
Виробники вина ще в кінці минулого століття продавали свої вина в регіон Шампань. Але потім вирішили, що якість винограду, вирощеного на доброму грунті схилів Гасконі, ідеально підходить для виробництва ігристих вин класичним методом.
Комуна Сен-Пюї знаходиться в Тенерезе, одному з районів для виробництва арманьяку, і дистиляція як і раніше відіграє важливу роль в житті виноробів.
Monluc Brut Traditionnel біле брют
Зображений Rapière походить від «рапіра», довгого легкого меча (мушкетерів всі пам'ятають?))))
Для початку виробляються базові білі вина. Основними сортами винограду є Гро-мансі і Уні Блан. Створене кюве (купаж вин з різних ділянок землі) разом з тиражним лікером (дріжджі, цукор) заливаються в пляшки для вторинної ферментації. Рік витримки на осаді. Ремюаж проводиться в спеціальних циліндрах-корзинах, у винаході власника Monluc Рене Лассус, яке дозволяє поступово зводити осад на горлечко пляшки. Після заморожування шийки пляшки видаляється осад, доливається дозувальний лікер і пляшка закупорюється.
Дуже фруктове сухе ігристе вино, отримане вторинним бродінням в пляшках. Має легкий характер з дрібними і стійкими бульбашками.
Підходить для аперитиву, самостійно або в коктейлях.