З точки зору елегантності та витонченості Рислінг - головний виноград Німеччини. Виноградники вздовж Рейну мають ідеальні умови для вирощування. З його відмітним ароматичним профілем, тонкою структурою і гострої кислотністю Рислінг є не тільки кращими німецькими винами, але і має всесвітнє визнання.
Breuer був одним з німецьких піонерів з виробництва високоякісних сухих вин в 1980-х роках. Ця тенденція зародилася в Рейнгау (регіон Німеччини) і означала, що виробництво сухих вин стало їх основним продуктом. У 1984 році Breuer був одним з тих, хто виступив з ініціативою заснувати в Рейнгау асоціацію виробників вина Charta. Чарту також використовували в якості позначення для (більш-менш) сухих вин Рейнгау хорошої якості. Ввівши класифікацію виноградників, яка була частково у французькому стилі, чарта пізніше перетворилася в позначення Рейнгау Erstes Gewächs для сухих вин з кращих місць регіону. Таким чином, Бернхард Бройер був безперечно одним з попередників сучасної ери високоякісних сухих німецьких вин, тенденція, яка почалася в 1980-х і злетіла в 1990-х.
Всього під площею виноградників 33 га, на один з них компанія має монополію (Nonnenberg = 5,6га). Бройер вважає цей виноградник своїм другим кращим після Берг Шлоссберг в Рюдесхайм. Більшість винних критиків сходяться на думці, що це один з кращих сухих Рислінгів з Рейнгау. Тому, мабуть, було дуже дивно, коли Нонненберг не пройшов тест як виноградник, класифікований Erstes Gewächs, на підставі обраних «фізичних» параметрів. Результатом відсутності Нонненберга, незважаючи на виробництво чудових вин, стало те, що Бройер покинув VDP (організація виноробів вищої якості) і вирішив не використовувати позначення Erstes Gewächs ні для одного з вин.
Georg Breuer для своїх сухих вин використовує власну шкалу якості. Вона складається з чотирьох рівнів I-IV і побудована по бургундської класифікації:
I - Grand Cru – це 4 кращих вина виробника з окремих виноградників
II - Premier Cru - вино Terra Montosa (з двох виноградників)
III - субрегіональні вина, позначені назвою селища: Rüdesheim и Rauenthal.
IV - регіональні вина і це два вина з Рейнгау: сухе Sauvage і Charm, що позначається halbtrocken, що означає злегка сухе.
Римські цифри, згадані вище, можна знайти на задній етикетці вин Бройера, як правило, внизу і дрібним шрифтом.
Після раптової смерті батька в 2004 році управління виноробнею прийняла Тереза Бройер (разом з довгостроковим консультантом Германом Шморанцом і майстром погреба Маркусом Люнденом). Головні кити філософії Бройер - екологічні і натуральні методи виноградарства, ручна робота і обмежена врожайність.
Тереза вперше почала керувати координацією виробництва і маркетингу в компанії Georg Breuer під час навчання в Університеті енології і виноробства в Гайзенгайм. Вона також скористалася можливістю працювати стажером на виноробні Grosse (один з кращих виробників Рислінг в Австралії) в долині Клер під час збору врожаю 2006 року. Щоб залишатися вірною традиції виноробні, вона зосереджена на сухих Рислінгах з унікального терруара долини Рейнгау.
Вина мають безліч нагород, щорічно входять в топ 100 кращих вин Німеччини!!!
Країна: Німеччина. Регіон: Рейнгау. Сорт: Рислінг. Рік: 2018. Алко: 12%. Витримка: немає. Ціна: 667 грн
Сухий Рислінг, «рівень IV»
Пишний освіжаючий аромат з солодкими нотами абрикоса, персиків, свіжої випічки, цитрусових, включаючи трохи цедри. Смак строгий, сухий з цитрусовими, яблуками, персиками, мінералами, хорошою кислотністю і мінеральним післясмаком. Молодий, але добре смакує саме зараз.
Країна: Німеччина. Регіон: Рейнгау. Сорт: Рислінг. Рік: 2018. Алко: 11,5%. Витримка: немає. Ціна: 667 грн
Напівсухий Рислінг, «рівень IV»
2018 рік був фантастичним роком для рослинності на виноградниках Рейнгау. Виноградників пощастило, так як не було зимових морозів. М'яка температура навесні викликала раннє розпускання бруньок. Наступним було одне з найспекотніших років в історії виноробні. Сухість запобігла появі грибкових захворювань на лозі. Кількість врожаю було високою, а якість чудовою.
Вино зі свіжими ароматами лимона, маракуї і персика, соковитих жовтих фруктів, жива кислотність.
Це вино - ідеальний аперитив. Також добре поєднується з лососем, азіатською кухнею, смаженою куркою і молодими сирами. Пити зараз, прекрасно саме своєю молодістю.
Країна: Німеччина. Регіон: Рейнгау. Сорт: Рислінг. Рік: 2018. Алко: 11,5%. Ціна: 767 грн
Рівень III
Тонкі аромати червоних яблук, персиків, груш і свіжих трав. Смак прямий і прохолодний, обрамлений мінеральними відтінками. Сильна кислотна структура з тонким пряним присмаком. Низька врожайність - 45 гл/га.
Добре поєднується з лососем, паштетом з копченої качки, гострими слівочними сирами. Можна пити зараз і до 2023 року.
Країна: Німеччина. Регіон: Рейнгау. Сорт: Рислінг. Рік: 2015. Алко: 11,5%. Ціна: 767 грн
Рівень III
Село Рауенталь отримує вигоду зі складу грунту філлітів і суглинку, які надають винам кислотність і добре структуроване тіло.
Спокусливі аромати груш і сушених трав. Прекрасна вершковість, незважаючи на інтенсивну кислотність. Досить мінеральне. Має злегка пряний післясмак.
Країна: Німеччина. Регіон: Рейнгау. Сорт: Рислінг. Рік: 2014,2016. Алко: 11,5%. Ціна: 1247 грн
Рівень II
Це «друге вино» Бройера з винограду, зібраного на крю-виноградниках в Ройентале і Рюдесхайм з урожайністю 35 гл / га.
Назва Terra Montosa з латині перекладається як «крута земля» через дуже круті схили Рюдесхайм, на яких знаходяться виноградники. Перша офіційна згадка про Terra Montosa датується 1074 роком. Перший вінтаж цього вина від Бройера - 1990 рік.
Має аромат стиглого жовтого яблука, цитрусових, включаючи цедру, відтінки ароматичної олії або есенції цитрусових, мінералів, трохи спецій; досить потужний. Смак з сильною концентрацією і домінуванням цитрусових, зокрема лимона і цедри, високою кислотністю, помітною мінеральністю і деякими спеціями, нюансами жовтих слив і джему з айви.
Добре поєднується з лососем на грилі, річковою фореллю, пряними вершковими сирами. Пити зараз, але має потенціал до 2028 року.
Резюме: Кажуть, що якщо Ви не пробували Рислінг з Рейнгау, значить Ви про цей сорт не знаєте нічого! Броер як ніхто інший допоможе розібратися в даному питанні.
Почніть з регіональних вин, а саме Charm і Sauvage. «Charm» (з франц. «чарівний») - напівсухий клон сухого «Sauvage» (c франц. «дикий»).
Далі відчуйте різницю вин з селищ Rüdesheim і Rauenthal. Рюдесхайм приносить сильну мінеральність і аромати кісточкових фруктів з крутих, сланцевих і кварцових ґрунтів. Рауенталь приносить тонкі цитрусові аромати з глинисто-гравійного, глибокого філлітового сланцевого грунту.
А якщо ж Ви за більш зрілі і потенційні вина, то Terra Montosa - прекрасне для цього рішення!