Борошно, для випікання

1

Борошно для випікання вигідно

Напевно, найперше, що людина навчилася готувати, – це пекти хліб. Основа будь-якого пекарського продукту – це, звичайно, мука. Білий порошок, який отримується в результаті перетирання зерна, і сьогодні є основним харчовим продуктом, здатним нагодувати цілі країни і навіть континенти.

Борошно як харчовий продукт

Для того щоб вийшло найкраще цільнозернове борошно, беруть сировину лише найвищої якості. Як правило, для борошна використовують злакові культури, більшу частку яких складає пшениця.

Головний показник такого продукту, як борошно пшеничне, це кількість клейковини, яка міститься в ньому. Чим вище вміст клейковини (її ще називають пшеничним білком або глютеном), тим краще в'язкі властивості борошна. Такий склад дозволяє тісту краще тримати форму і сприяє більш ощадливій витраті борошна на одиницю продукції.

Левова частка продукції з борошна – це випічка, тому показник клейкості нею має велике значення. Крім того, високий вміст білка в борошні говорить про те, що для її виробництва використовувалася пшениця вищого ґатунку, а значить і продукція в результаті виходить відмінної якості.

Що входить до складу борошна

Крім білка, у гарному борошні для випікання багато вуглеводів, мікроелементів та вітамінів. Великий відсоток мінеральних речовин у ній займає фосфор, магній та калій.

Вуглеводи – це основне джерело енергії для організму. Без них неможливо було б довго та плідно працювати. Крім того, вони сприяють інтенсивній розумовій діяльності. Всі існуючі види борошна – це цілий склад вуглеводів, які допомагають задовольняти голод на тривалий час.

Незважаючи на сучасні тенденції в харчуванні, які говорять про те, що кількість борошняного потрібно скорочувати, все ж це більшою мірою відноситься до цукру і добавок, якими такі багаті випічка та десерти з тіста.

Крім того, зараз не проблема купити борошно для випічки багате на клітковину та грубі волокна, корисні для травлення зі зниженим вмістом глютена (рисове борошно) або взагалі без нього (кукурудзяне борошно). 

Класифікація борошна

Для точного визначення призначення борошна потрібно хоча б приблизно знати його класифікацію.

Так, борошно для випічки поділяється в залежності від якості на такі сорти:

  • вищий;
  • перший;
  • другий;
  • обдирний;
  • житній сіяний;

Відрізнити сорти борошна один від одного просто – за кольором: вищий сорт буде білий, а обдирний сірий. Проміжні сорти матимуть перехідний колір від білого до сірого.

Діляється борошно і за цільовим призначенням:

  • хлібопекарська;
  • загальне призначення;

Перша – це борошно для випікання хліба та інших подібних продуктів, друге – на макарони та інші борошняні вироби.

Залежно від сировини, що використовується, борошно ділять на продукт:

  • основного типу (пшенична, житня);
  • другорядного (ячмінна, кукурудзяна);
  • спецпризначення (гречане борошно, вівсяне, горохове);
  • набухаюча (для всіх видів заварної продукції);

Діляється борошно та залежно від помелу на:

  • грубого;
  • напівгрубого;
  • гладкого;

Вибір, яке борошно купити для випічки, безпосередньо залежить від того, що саме ви готуватимете: для млинців і пісочного тіста краще підійде борошно гладкого помелу, а грубого – для макаронів та пельменів.

Який би не мав борошно для випічки склад, це все одно продукт високої поживності та джерело вітамінів та мікроелементів.

Як можна купити різне борошно

При нинішньому розмаїтті, що пропонується, можна приготувати чимало смачних і корисних страв із застосуванням борошна. З появою домашніх хлібопічок рецептура звичайного хліба розширилася настільки, що хліб почали робити, використовуючи борошно різних сортів та злаків. Нерідко для посилення корисної складової застосовується борошно суміші для випікання хлібобулочних виробів. Хліб із суміші злаків виходить незвичайний, смачний та збагачений різними видами мікроелементів та волокон. Для того щоб знайти рецепт приготування подібної продукції, достатньо зайти на сайт інтернет-магазину Wine Time в розділ борошно для випікання відгуки. Там багато хто діляться власними спостереженнями і навіть рецептами із застосуванням борошна різних типів.

Наш магазин має широкий асортимент продуктів бакалії, як борошно для випічки, крупи, ціна, опис та борошно фото якої представлено відразу на сайті, що полегшує та прискорює вибір. Серед запропонованої різноманітності є й зовсім екзотичні типи, наприклад, кокосове борошно. Це речовина з тонким цікавим смаком і дією: вона відмінно засвоюється, сприяє схуднення та надає страві витонченого смаку та аромату. Має знижений вміст клейковини, тому потребує додаткового загущення.

Крім того, що наш магазин – це ідеальне місце, де купити борошно різних типів та сортів можна легко та швидко, ми пропонуємо різні види оплати та доставки наших продуктів. У нас є борошно, ціна та якість якого вас приємно здивує, а замовлення, покупка та доставка залишать лише приємні враження.