27.11.2019
Поділитися

«Zibbibo і Marsala» - зірки Сицилії!

Сицилія - ​​найпівденніший регіон Італії, найбільший острів Середземномор'я і третій регіон з виробництва вин Італії. Тут народилося Мамертіна (Mamertino) - улюблене вино Цезаря, Фаро (Faro) - улюблене Плінія Старшого.

 На Сицилії культивують 28 автохтонних сортів винограду. Статус DOC Sicilia з'явився в 2011 році і поки єдиним вином зі статусом DOCG є Cerasuolo di Vittoria. Славу регіону принесли не тільки сухі вина. А також десертні з острівних зон - Moscato, Passito di Pantelleria, Malvasia delle Lipari і звичайно кріплені вина з провінції Трапані, де розташовується Marsala DOC. Господарство Pellegrino розташоване в археологічній зоні Марсали і є одним з найбільших виробників Сицилії.

 Зараз компанія складається з трьох виробничих майданчиків:

1) історична виноробня в центрі Марсали, де виробляють легендарні кріплені вина марсала.

2) Cantina di Cardilla відкрилася в 2004 році на околиці Марсали, вона присвячена випуску вин під маркою Duca di Castelmonte.

3) побудована виноробня на острові Пантеллерія в 1992 році, обладнана за останнім словом техніки. Це дозволило відтворити знамените вино Moscatо і Passitо DOC.

 

Cantine Pellegrino Marsala Fine

Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: грілло, інзолія, катаратто. Алко: 17%. Цукор: 55 г/л. Витримка: більше року в дубових діжках. Ціна: 267грн

Марсала - міцне десертне вино родом із Сицилії, що має деяку схожість з мадерою, але відрізняється від неї більшим вмістом цукру. Найбільш важливим сортом винограду є Грілло, який має здатність до природнього окислення, що виділяє марсалу серед інших вин. З сорту винограду грілло виробляються найцінніші сорти марсали!!! Fine значить «добірна» - мінімум один рік витримки.

Проводиться пізній збір винограду, який проходить в кінці вересня. Ферментацію проводять при контрольованих температурах. Зупиняють кріпленням аквавітом (виноградним бренді, витриманим не менше 5 років в дубових бочках). Вино більше року витримується в дубових діжках. Насичений бурштиновий колір, аромат з приємними нотками дуба, спецій, смажених горішків, з сиропними нотами, сухофруктами, легкою хвойністью. Смак практично ідеально відповідає ароматикою - ті ж сухофрукти, виразна ізюмних, трохи шоколаду. Післясмак середньою тривалістю, в післясмаку - горіхи, ваніль і знову ж сухофрукти.

Рекомендується подавати до різних кондитерських виробів, в якості дижестива, чудово підходить для використання в кулінарії та приготування соусів. Свою вартість воно однозначно виправдовує !!! 

Cantine Pellegrino Vino Marsala Superiore Riserva

Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: грілло, інзолія, катаратто. Алко: 18%. Цукор: 160 г/л. Витримка: більше 4років. Ціна: 622грн

"Oro" Marsala Superiore Riserva — солодке, насичене вино з теплим пряно-фруктовим смаком, що пройшло тривалу витримку. Виноград збирають вручну в перший тиждень вересня. Ферментацію проводять при контрольованій температурі в 18-20 ° C. Після кріплення марсала дозріває понад чотирьох років в дубових бочках об'ємом 60 і 80 гл і ще 6 місяців в барріках. Марсала - вино, яке має дуже довгий потенціал зберігання, який може досягати 20 років, а в деяких випадках - значно більше !!!

В ароматі вина відчуваються відтінки ванілі, меду, зацукрованого абрикоса і сушеного інжиру. Смак вина солодкий, гармонійний, м'який, з нотками сухофруктів, пряностей, шоколаду, інжиру, апельсина і абрикоса.

Вино добре поєднується з тістечками, сухофруктами, пряними і зрілими сирами.

Carlo Pellegrino Old John Marsala Sup, Riserva Ambra Semisecco 1998

Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: грілло, інзолія, катаратто. Алко: 18%. Цукор: 72 г/л. Витримка 48 місяців в дубових і 6 місяців в барріках. Ціна: 947грн

У 1773 році багатий ліверпульський купець на ім'я Джон випадково приземлився на узбережжі Марсала і був першим, хто зробив вино марсала, додавши алкоголь в місцеве вино і взяв його з собою до Англії.

Винифікація при 20-22 ° С. Ферментація зупіняється додавання виноградного спирту. Старіння более 48 місяців (в бочках по 80л и 50 гл) и мінімум 6 місяців в барріках. Аромат з приємними нотами абрикосів, чебрецю і чорного перцю.

Смак повний, теплий, з нотами абрикосів і цукатів. Традиційні поєднання - з тістечками з рікоттою і випічкою з кремом.

Carlo Pellegrino Moscato Liquoroso Terre Siciliane

Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: 100% зібіббо (мускат олександрійський). Алко: 16%. Цукор: 144 г/л. Витримка: 6 місяцев в сталі і 2 місяця в пляшці. Ціна: 297грн

Пантеллерія - "донька вітру" - це острів, розташований в 110 км від Сицилії. Саме на Пантеллерії росте відомий у всьому світі виноград дзібіббо (zibibbo від арабського «zabīb» - дзабіб - «родзинки»), завезений на Пантеллерію фінікійцями з Єгипту. Інша назва Дзібіббо - Олександрійський мускат. У 2014 в Парижі, ЮНЕСКО внесло цей сорт в список всесвітньої спадщини способу вирощування винограду дзібіббо деревцем, типового для острова Пантеллерія

Мацерація протягом 10 годин, ферментація при контролі температури. Кріплення виноградним спиртом. 6 місяців витримки в резервуарі і 2 місяці в пляшці. Десертне вино з інтенсивним фруктовим мускатним ароматом. Смак повний і гармонійний. Подавати на дижестив з десертами. Подавати при 10 °-12 °C.


Moscato naturale di Pantelleria

Країна: Італія. Регіон: Сицилія. Сорт: 100% зіббібо. Алко: 11,5%. Цукор: 86 г/л. Витримка: 5 місяців в нейтральному резервуарі. Ціна: 597грн

Moscato di Pantelleria - Мускатне вино Пантеллерії - створюється тільки зі свіжого винограду дзібіббо 100%; містить до 15 ° алкоголю і рекомендується подавати охолодженим до 10-12 градусів з такими стравами, як сири з домішкою трав, що подаються c варенням з винограду або з випічкою, солодощами з мигдалю або з фісташковим морозивом. Moscato di Pantelleria відмінно підходить для подачі з Фуа-гра.  

Мацерація винограду протягом 8 - 10 годин при 6 °С з подальшим м'яким пресуванням і ферментацією при контрольованій температура 16 °С. Далі 5 місяців витримки в резервуарах з нержавіючої сталі. Аромат приємний з інтенсивними нотами персиків, дині і цитрусових. Смак ніжний і збалансований, з нотами жовтих стиглих персиків, дині і грейпфрута.

 

Резюме: Сицилія - ​​одне з небагатьох місць на планеті, де виробляють широку гаму вин: від сухих до десертних і кріплених, від легких до насичених, від бюджетних до преміальних, для новачків і для цінителів. Найдивовижніше, що при досить високому вмісті цукру винороб зміг зберегти яскраву кислотність, що надає вину відчуття свіжості і можливість до довготривалої витримки!

Краща марсала на Сицилії від виробника Pellegrino зігріє Вас в холодні зимові вечори, а чарівний Зіббібо - справжня знахідка для «винних ласунів»!)

Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних