05.03.2020
Поділитися

Can Bas - «будинок містера Баса»

Факти – Сімейна компанія PERE VENTURA FAMILY WINE ESTATES виробляє і продає власні тихі і ігристі вина cava, які відомі в усьому світі своєю високою якістю і престижем.

 

В даний час компанія володіє виноробнями в чотирьох винних аппеласьонах, розташованих в Каталонії на північному сході Іспанії.

 

Принципи роботи:

- Використання палива, води і електрики зводиться до мінімуму, наскільки це можливо

- Максимально оптимізовано використання енергії, щоб скоротити викиди газів і CO2

- Віноград збирають вручну в холодну пору доби, щоб скоротити використання охолодження під час доставки винограду на виноробню 

- Максимально використовують природне денне світло для освітлення робочих місць в офісах

- Практикують органічне землеробство і комплексну боротьбу з шкідниками та хворобами

- Будують більшість виноробень під землею, що гарантує витримку вина при правильній температурі природним чином, і це також допомагає уникнути візуального забруднення ландшафту

- Проводять строгий і ретельний контроль на всіх етапах виробництва вина

- Мають сертифікати якості за найвищими показниками: I.F.S., B.RC., I.S.O.22000.

 

Володіє 3-ма компаніями:

 1) PERE VENTURA (PVFWE) був створений в 1992 році в Сант Садурні д'Аноя (Барселона) - DO Cava. Це одна з найбільш ексклюзивних компаній в виноробному секторі, синонім елегантності, стилю і престижу.

 2) Вина MERVM PRIORATI виробляються в Пріораті з 2013 року з винограду з власних виноградників виноробні, які займають 123 га (303 акра) землі. Завдяки оновленому духу, заснованого на подоланні перешкод, уваги і турботи про землю, а також на досконалій технології, ця виноробня тепер виробляє вина найвищої якості.

 3) PVFWE придбала CAN BAS в 2011 році. Початкова мета була заснована на збереженні і поширенні історичної спадщини одного з найважливіших виноградників у виноробному регіоні Пенедес. Це пов'язано з бажанням захистити і зберегти цю спадщину для майбутніх поколінь. 

 

CAN BAS прихильник землі, свого народу і своєї спадщини. Це власність, ділянка землі, історія, культурний центр, результат мрій, зусиль, знань, досвіду і важкої роботи.

 

Назва Can Bas має відношення до виноробного господарства 1668 року. У Каталонії прийнято називати заміські будинки - як великі, так і маленькі - по імені власника. Слово «Can» означає «будинок». Can Bas - «будинок містера Баса». Хоча маєток і виробництво існує з часів середньовіччя, саме Пер-Бас в 1668 році дав йому ім'я, яке виноробня носить донині.

 

На честь стародавнього і середньовічного походження виноробного маєтку марка Can Bas має і особливий логотипом. Це грецький хрест, обрамлений ромбовидною фігурою з вигнутими, схожими на сувої краями, що дуже незвично для даного регіону. Цей хрест вінчає дзвіницю Sant Joan Salerm, романської церкви в маєтку Can Bas, яка була свідком створення будинку і виноградників. Хрест є символом дому та свідченням його історії і еволюції. Хрест є точкою, де земля, погода, люди, виноградники і вино об'єднуються.

 

Нарешті, як данину середземноморським корінням фірмовий колір бренду Can Bas - синій. Темно-синій, теплий, мирний, яскравий; символ довіри і щирості.

 

Тут, в Кан Бас, лози безперервно вирощувалися більше тисячі років. Документ, датований кінцем 10-го століття, доводить, що виноградники, прилеглі до церкви Сан-Хуан-Салермо - в маєтку Кан-Бас - були продані між середньовічної каталонської знаті. Однак є свідчення того, що в римські і навіть іберійські часи вирощування виноградної лози в цьому маєтку налічує ще багато століть. В Can Bas сьогодні 60,5 гектарів виноградників. Є вікові лози, які виробляють дуже мало винограду, і при цьому мають чудову якість; молоді лози, які привносять легкість і свіжість в вина; зрілі 30-річні лози, які надають винам зрілий характер. З огляду на різноманітність в розташуванні лоз, відмінності в грунті, висоті, топографії і діапазоні мікроклімату, тут можливо вирощувати як місцеві, так і іноземні сорти винограду, білі і червоні, і адаптувати кожен сорт в умовах терруара, які для них найбільш сприятливі. 

 

В Can Bas не зацікавлені повторювати одне і те ж вино рік за роком. Кожна пляшка відображає характер маєтку, а також погодні та екологічні умови року.

 

В Can Bas знають, що вино починається на винограднику і саме винороб вирішує, як його слід обробляти в залежності від особливостей кожної ділянки, умов навколишнього середовища, потреб кожного сорту винограду і характеристик кожного врожаю.

 

 Для них виноробня священна. В Кан Бас виноробня відкриває свої двері з осені. Зібраний виноград повинен доставлятися цілим і неушкодженим в невеликих ящиках, щоб не пошкодити грона. У денний час співробітники відбирають виноград один за іншим на тріажному столі вручну. Якщо виробляють біле вино, виноград швидко пресується, і отриманий в результаті продукт повинен так само швидко надходити в бродильні чани або бочки. У разі червоного, виноград просто давиться під власною вагою і, після ферментації, м'яко пресується.

 

В Can Bas хочуть, щоб в вино увійшли всі фруктові, ароматичні якості. Після бродіння знову панують мир і спокій. Вино вимагає відпочинку і ідеальних умов для розвитку, будь то в чанах з нержавіючої сталі або в бочках з французького дуба. Старіння вин Can Bas не відповідає адміністративним критеріям і не має встановлених термінів. Саме смак і досвід, правильний баланс між фруктами і дубом, визначає, коли вина повинні бути розлиті по пляшках. В Can Bas процес виноробства не закінчується після розливу в пляшки. Ось чому в них є спеціальна частина виноробні, виділена для старіння вина в пляшці. Таким чином, вони гарантують, що вино досягне Вашого столу в найкращий момент.

 

Can Bas D'Origen Xarel-lo P3

КраїнаІспаніяРегіонПенедесСорт: Xarel·lo 100%. Рік: 2018. Алко: 13%. Витримка: 6 місяців. Ціна: 697 грн

Середній вік лози - 60 років!!!

Вино з історичного маєтку демонструє суть походження і вираз терруара.

На Can Bas кажуть: «Ми те, що ми робимо; ми робимо те, що ми є».

ВІНТАЖ 2018 - Рік, що характеризується регулярними опадами до серпня, що призвело до високої ефективності лози. Урожай зібрали пізніше, ніж в попередні роки, забезпечуючи винограду оптимальну зрілість, що приводить до більш свіжих, ароматних і комплексних вин.

Ксарелло родом з ділянки №3 виноградника Ла Романа в маєтку Кан Бас. Виноград

зібраний вручну в ящики, щоб запобігти тріщинам. Подвійний відбір кращих грон (на винограднику і тріажному столі на виноробні). Гребнєвідокремлення для запобігання трав'яних або гірких нот. Охолодження винограду протягом 24 годин при 10 ºC. Двогодинна холодна мацерація з наступним делікатним пресуванням з низьким виходом сусла. Ферментація і витримка на осаді протягом шести місяців проводиться в різних ємностях: невелика кількість в французьких дубових бочках, невелика кількість в керамічних амфорах. Решта в сталевих ємностях на осаді за той же період часу.

Аромат свіжих білих фруктів (яблуко і груша), з квітковими відтінками і середземноморських трав, трохи ванілі. Смак легкий з добре інтегрованою кислотністю. Післясмак тривалий і освіжаючий. Чудово як аперитив, також прекрасно поєднується зі стравами азіатської кухні і зрілими сирами. Рекомендують подавати його при 8 ºC.

 

Bas D'Origen Muscat P5

Країна: Іспанія. Регіон: Пенедес. Сорт: Muscat. Рік: 2018. Алко:12%. Витримка: 6 місяців в стальних резервуарах. Ціна: 697 грн

Середній вік лози 25 років.

Мускат з ділянки № 5 виноградника La Servera в маєтку Can Bas. Виноград збирають вручну. Подвійний відбір (на винограднику і на тріажному столі). Охолодження винограду протягом 24 годин при 10 ºC. Гребневідокремлення, щоб запобігти появі трав'яного або гіркого присмаку. Делікатне пресування з низьким виходом сусла. Ферментація при контрольованій температурі 15 ºC. Півроку витримується на осаді в сталевих ємностях.

Первинні аромати: білі фрукти і тонкі квіткові ноти. Вони доповнені типовим ароматом винограду Мускат. Смак свіжий з помітною кислотністю. Післясмак залишає відтінки винограду і білих фруктів. Чудово як аперитив. Поєднується з фуа-гра, азіатською кухнею, легкими м'ясними стравами, такими як смажена курка з солодкою картоплею і овочами, смажена риба і зрілі сири. Рекомендована температура подачі від 6 до 8ºC.

 

Can Bas D'Origen Cabernet P9

Країна: Іспаниія. Регіон: Пенедес. Сорт: Cabernet Sauvignon 100%. Рік: 2017. Алко: 15,5%. Витримка: 3місяці в дубі. Ціна: 712 грн

Середній вік лози 20 років.

2017 рік - характеризується недостатньою кількістю опадів, що призвело до зниження врожайності виноградних лоз і відмінного санітарного стану винограду. Урожай був класифікований як чудовий: зібраний при оптимальній зрілості, що призвело до високої якості.

Ділянка Каберне Совіньон № 9 - виноградник Els Cirerers в Can Bas. Виноград збирається вручну і доставляється на виноробню, де його зберігають протягом 24 годин при температурі охолодження 10ºC. Виноград відбирається на сортувальному столі. Гребневідокремлення запобігає появі трав'яних або гірких нот. Делікатне пресування з низьким виходом сусла. Ферментація проходить при контрольованій температурі 22 ºC. Коротка витримка менше трьох місяців в бочках з французького дуба до максимального збільшення складності вина.

Аромат чистий, насичений, зі свіжими ягідними нотами на пряній бальзамічній основі. Смак м'який, з приємними танінами та легкої структурою, об'ємний. Післясмак свіжий і тривалий. D'Origen Cabernet Sauvignon - це ідеальне поєднання до жаркого або рагу з курки і легкого м'яса, різотто з грибами або м'ясом, паст і сирів. Рекомендована температура подачі від 12 до 14ºC.

 

Can Bas La Creu

Країна: Іспанія. Регіон: Пенедес. Сорт: Sauvignon Blanc 100%. Рік: 2018. Алко: 13,5%. Витримка: 6 місяців. Ціна: 1097 грн  

Середній вік лози 40 років.

La Creu названий на честь виноградника, посадженого з Совіньон Блан в центрі виноробного комплексу Can Bas з 1994 року.

Ручний збір, щоб не пошкодити виноград і сам виноградник. Подвійний відбір (на винограднику і на тріажному столі). Охолодження винограду протягом 24 годин при 10 ºC. Холодна мацерація на кожурі щоб витягти більше ароматів. Делікатне пресування з низьким виходом сусла. Ферментація при 15 ºC. 35% сусла сбраживается в 500-літрових нових бочках з французького дуба, а решта - в маленьких резервуарах з нержавіючої сталі протягом шести місяців для підвищення складності вина. Вино з дворічним оптимальним віком.

La Creu має аромат тропічних фруктів (маракуйя, манго) в поєднанні з солодкими середземноморськими фруктами (нектарин і абрикос). Натяки аромату тостів. Смак солодкуватий, свіжий, що повторює фруктові ноти аромату. Ідеальне вино для різотто, овочів з прянощами, запеченої або смаженої на грилі риби.

 

Can Bas La Capella

Країна: Іспанія. Регіон: Пенедес. Сорт: Syrah 70%, Cabernet Sauvignon 30%. Рік: 2015. Алко: 15%. Витримка: 6 місяців. Ціна: 1097 грн 

Вік лоз Сіра – 29 лет, Каберне – 53 роки.

LA CAPELLA («Каплиця» каталонською мовою) названа на честь старого Каберне Совіньон, виноградні лози якого посаджені навколо середньовічної каплиці в маєтку Кан Бас.

Роздільне бродіння і витримка сортів. Мацерація винограду на осаді протягом двох тижнів з щоденним перекачуванням для більшої екстракції до завершення ферментації при контрольованій температурі 25º. Вісімнадцять місяців старіння в нових бочках з французького дуба і один рік в пляшці.

Аромат червоних фруктів, ванілі, кави, спецій і кедра. Інтенсивний смак червоних ягід, з округлими танінами і хорошим балансом. Довгий, стійкий післясмак. Прекрасно поєднується з білим і червоним м'ясом, особливо зі смаженою качкою і яловичою вирізкою. Рекомендують подавати його при 16-17ºC.

 

Can Bas La Romana

Країна: Іспанія. Регіон: Пенедес. Сорт: Chardonnay 60%, Xarel·lo 40%. Рік: 2017. Алко: 14,5%. Витримка: 6 місяців. Ціна: 1897 грн  

Cередній вік лоз 60 років!!!

Виноград Xarel·lo для виробництва La Romana - це старі лози з низькою врожайністю. Це виноградник, який зобов'язаний своїм ім'ям римлянам: Віа Августа. La Romana - назва особливого терруарного вина.

Можливо, більше, ніж будь-яке інше, біле вино La Romana відображає те, як думають і роблять вина в Can Bas: історія, терруар, повага, сучасність, перевага …

La Romana не є стандартним вином. Це не вино, яке можна повторювати щороку. Його основа завжди Xarel·lo, зібраний з цього виноградника, засіяного римськими останками. Але це не означає, що його не можна об'єднати з деякими іншими білими сортами. Урожай винограду Шардоне зі схилів Ель-Серраль виняткової якості. Отже, вино, яке зробили з нього, збагачує і додає складності у поєднанні з Xarel·lo з La Romana.

Згідно з історичними даними, стародавні римляни зброжували і витримували своє вино в великих глиняних посудинах, які називали dolia. Протягом 1-го століття нашої ери ця практика була поширена і в Римському поселенні, яке згодом стала маєтком Кан Бас.

Повертаючись до свого коріння, використовуються глиняні амфори по 150 літрів протягом чотирьох місяців, які посилюють характер вина. Результат - більш чисте вино з яскраво вираженою мінеральністю.

Роздільне бродіння сортів при 15ºC з використанням місцевих дріжджів для посилення грунтового вираження. Частину отриманого соку зброджують в бочках з французького дуба об'ємом 500 л і в невеликих резервуарах з нержавіючої сталі, витримують шість місяців, щоб збільшити його складність. Глиняні судини також використовується в процесі старіння.

 

Сan Bas Monreal

Країна: Іспанія. Регіон: Пенедес. Сорт: Cabernet Sauvignon 100%. Рік: 2015. Алко: 15,5%. Витримка: 18 місяців. Ціна: 1947 грн  

Середній вік лози 28 років.

Глибока шана, яку в Кан Бас відчувають до фермерів, призвела до того, що вони назвали один з виноградників Каберне Совіньон в честь династії фермерів, які обробляють цю ділянку землі понад століття.

Монреальська ділянка має глинистий грунт, який покриває вапняк. Він бідний органічними речовинами, має добрий дренаж і придатний для того, щоб лози могли пустити глибоке коріння. Однак ніщо не робить його більш особливим, ніж турбота і увага, яку приділяють йому день за днем ​​людьми, які працювали над ним десятиліттями.

В результаті виходить вино, що поєднує в собі силу, складність і характер. Це Каберне, який є виразом його історичної сутності. Він показує характер свого терруара і справжню природу ставлення людини до нього. Витримка 18 місяців в нових бочках з французького дуба. Баттонаж три місяці з метою отримання об'ємності. Монреаль ідеально підходить до м'ясних страв і рагу. Добре поєднується з копченостями і витриманими сирами, з качкою і трюфельним стравами.

 

Резюме: вина Can Bas - це ціла філософія, основою якої є союз з природою, повага до історії і терруару, турбота і увага, індивідуальний підхід до кожного виготовленого шедевру. Це вина, які надихають на життя. Ідеальні, щоб почати особливий день!

 

 

 

Новий
Can Bas La Creu фото
Новий
Can Bas La Romana фото
Новий
Can Bas Monreal фото
Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних