05.03.2020
Поділитися

Can Bas - «будинок містера Баса»

Факти – Сімейна компанія PERE VENTURA FAMILY WINE ESTATES виробляє і продає власні тихі і ігристі вина cava, які відомі в усьому світі своєю високою якістю і престижем.

 

В даний час компанія володіє виноробнями в чотирьох винних аппеласьонах, розташованих в Каталонії на північному сході Іспанії.

 

Принципи роботи:

- Використання палива, води і електрики зводиться до мінімуму, наскільки це можливо

- Максимально оптимізовано використання енергії, щоб скоротити викиди газів і CO2

- Віноград збирають вручну в холодну пору доби, щоб скоротити використання охолодження під час доставки винограду на виноробню 

- Максимально використовують природне денне світло для освітлення робочих місць в офісах

- Практикують органічне землеробство і комплексну боротьбу з шкідниками та хворобами

- Будують більшість виноробень під землею, що гарантує витримку вина при правильній температурі природним чином, і це також допомагає уникнути візуального забруднення ландшафту

- Проводять строгий і ретельний контроль на всіх етапах виробництва вина

- Мають сертифікати якості за найвищими показниками: I.F.S., B.RC., I.S.O.22000.

 

Володіє 3-ма компаніями:

 1) PERE VENTURA (PVFWE) був створений в 1992 році в Сант Садурні д'Аноя (Барселона) - DO Cava. Це одна з найбільш ексклюзивних компаній в виноробному секторі, синонім елегантності, стилю і престижу.

 2) Вина MERVM PRIORATI виробляються в Пріораті з 2013 року з винограду з власних виноградників виноробні, які займають 123 га (303 акра) землі. Завдяки оновленому духу, заснованого на подоланні перешкод, уваги і турботи про землю, а також на досконалій технології, ця виноробня тепер виробляє вина найвищої якості.

 3) PVFWE придбала CAN BAS в 2011 році. Початкова мета була заснована на збереженні і поширенні історичної спадщини одного з найважливіших виноградників у виноробному регіоні Пенедес. Це пов'язано з бажанням захистити і зберегти цю спадщину для майбутніх поколінь. 

 

CAN BAS прихильник землі, свого народу і своєї спадщини. Це власність, ділянка землі, історія, культурний центр, результат мрій, зусиль, знань, досвіду і важкої роботи.

 

Назва Can Bas має відношення до виноробного господарства 1668 року. У Каталонії прийнято називати заміські будинки - як великі, так і маленькі - по імені власника. Слово «Can» означає «будинок». Can Bas - «будинок містера Баса». Хоча маєток і виробництво існує з часів середньовіччя, саме Пер-Бас в 1668 році дав йому ім'я, яке виноробня носить донині.

 

На честь стародавнього і середньовічного походження виноробного маєтку марка Can Bas має і особливий логотипом. Це грецький хрест, обрамлений ромбовидною фігурою з вигнутими, схожими на сувої краями, що дуже незвично для даного регіону. Цей хрест вінчає дзвіницю Sant Joan Salerm, романської церкви в маєтку Can Bas, яка була свідком створення будинку і виноградників. Хрест є символом дому та свідченням його історії і еволюції. Хрест є точкою, де земля, погода, люди, виноградники і вино об'єднуються.

 

Нарешті, як данину середземноморським корінням фірмовий колір бренду Can Bas - синій. Темно-синій, теплий, мирний, яскравий; символ довіри і щирості.

 

Тут, в Кан Бас, лози безперервно вирощувалися більше тисячі років. Документ, датований кінцем 10-го століття, доводить, що виноградники, прилеглі до церкви Сан-Хуан-Салермо - в маєтку Кан-Бас - були продані між середньовічної каталонської знаті. Однак є свідчення того, що в римські і навіть іберійські часи вирощування виноградної лози в цьому маєтку налічує ще багато століть. В Can Bas сьогодні 60,5 гектарів виноградників. Є вікові лози, які виробляють дуже мало винограду, і при цьому мають чудову якість; молоді лози, які привносять легкість і свіжість в вина; зрілі 30-річні лози, які надають винам зрілий характер. З огляду на різноманітність в розташуванні лоз, відмінності в грунті, висоті, топографії і діапазоні мікроклімату, тут можливо вирощувати як місцеві, так і іноземні сорти винограду, білі і червоні, і адаптувати кожен сорт в умовах терруара, які для них найбільш сприятливі. 

 

В Can Bas не зацікавлені повторювати одне і те ж вино рік за роком. Кожна пляшка відображає характер маєтку, а також погодні та екологічні умови року.

 

В Can Bas знають, що вино починається на винограднику і саме винороб вирішує, як його слід обробляти в залежності від особливостей кожної ділянки, умов навколишнього середовища, потреб кожного сорту винограду і характеристик кожного врожаю.

 

 Для них виноробня священна. В Кан Бас виноробня відкриває свої двері з осені. Зібраний виноград повинен доставлятися цілим і неушкодженим в невеликих ящиках, щоб не пошкодити грона. У денний час співробітники відбирають виноград один за іншим на тріажному столі вручну. Якщо виробляють біле вино, виноград швидко пресується, і отриманий в результаті продукт повинен так само швидко надходити в бродильні чани або бочки. У разі червоного, виноград просто давиться під власною вагою і, після ферментації, м'яко пресується.

 

В Can Bas хочуть, щоб в вино увійшли всі фруктові, ароматичні якості. Після бродіння знову панують мир і спокій. Вино вимагає відпочинку і ідеальних умов для розвитку, будь то в чанах з нержавіючої сталі або в бочках з французького дуба. Старіння вин Can Bas не відповідає адміністративним критеріям і не має встановлених термінів. Саме смак і досвід, правильний баланс між фруктами і дубом, визначає, коли вина повинні бути розлиті по пляшках. В Can Bas процес виноробства не закінчується після розливу в пляшки. Ось чому в них є спеціальна частина виноробні, виділена для старіння вина в пляшці. Таким чином, вони гарантують, що вино досягне Вашого столу в найкращий момент.

 

Can Bas D'Origen Xarel-lo P3

КраїнаІспаніяРегіонПенедесСорт: Xarel·lo 100%. Рік: 2018. Алко: 13%. Витримка: 6 місяців. Ціна: 697 грн

Середній вік лози - 60 років!!!

Вино з історичного маєтку демонструє суть походження і вираз терруара.

На Can Bas кажуть: «Ми те, що ми робимо; ми робимо те, що ми є».

ВІНТАЖ 2018 - Рік, що характеризується регулярними опадами до серпня, що призвело до високої ефективності лози. Урожай зібрали пізніше, ніж в попередні роки, забезпечуючи винограду оптимальну зрілість, що приводить до більш свіжих, ароматних і комплексних вин.

Ксарелло родом з ділянки №3 виноградника Ла Романа в маєтку Кан Бас. Виноград

зібраний вручну в ящики, щоб запобігти тріщинам. Подвійний відбір кращих грон (на винограднику і тріажному столі на виноробні). Гребнєвідокремлення для запобігання трав'яних або гірких нот. Охолодження винограду протягом 24 годин при 10 ºC. Двогодинна холодна мацерація з наступним делікатним пресуванням з низьким виходом сусла. Ферментація і витримка на осаді протягом шести місяців проводиться в різних ємностях: невелика кількість в французьких дубових бочках, невелика кількість в керамічних амфорах. Решта в сталевих ємностях на осаді за той же період часу.

Аромат свіжих білих фруктів (яблуко і груша), з квітковими відтінками і середземноморських трав, трохи ванілі. Смак легкий з добре інтегрованою кислотністю. Післясмак тривалий і освіжаючий. Чудово як аперитив, також прекрасно поєднується зі стравами азіатської кухні і зрілими сирами. Рекомендують подавати його при 8 ºC.

 

Bas D'Origen Muscat P5

Країна: Іспанія. Регіон: Пенедес. Сорт: Muscat. Рік: 2018. Алко:12%. Витримка: 6 місяців в стальних резервуарах. Ціна: 697 грн

Середній вік лози 25 років.

Мускат з ділянки № 5 виноградника La Servera в маєтку Can Bas. Виноград збирають вручну. Подвійний відбір (на винограднику і на тріажному столі). Охолодження винограду протягом 24 годин при 10 ºC. Гребневідокремлення, щоб запобігти появі трав'яного або гіркого присмаку. Делікатне пресування з низьким виходом сусла. Ферментація при контрольованій температурі 15 ºC. Півроку витримується на осаді в сталевих ємностях.

Первинні аромати: білі фрукти і тонкі квіткові ноти. Вони доповнені типовим ароматом винограду Мускат. Смак свіжий з помітною кислотністю. Післясмак залишає відтінки винограду і білих фруктів. Чудово як аперитив. Поєднується з фуа-гра, азіатською кухнею, легкими м'ясними стравами, такими як смажена курка з солодкою картоплею і овочами, смажена риба і зрілі сири. Рекомендована температура подачі від 6 до 8ºC.

 

Can Bas D'Origen Cabernet P9

Країна: Іспаниія. Регіон: Пенедес. Сорт: Cabernet Sauvignon 100%. Рік: 2017. Алко: 15,5%. Витримка: 3місяці в дубі. Ціна: 712 грн

Середній вік лози 20 років.

2017 рік - характеризується недостатньою кількістю опадів, що призвело до зниження врожайності виноградних лоз і відмінного санітарного стану винограду. Урожай був класифікований як чудовий: зібраний при оптимальній зрілості, що призвело до високої якості.

Ділянка Каберне Совіньон № 9 - виноградник Els Cirerers в Can Bas. Виноград збирається вручну і доставляється на виноробню, де його зберігають протягом 24 годин при температурі охолодження 10ºC. Виноград відбирається на сортувальному столі. Гребневідокремлення запобігає появі трав'яних або гірких нот. Делікатне пресування з низьким виходом сусла. Ферментація проходить при контрольованій температурі 22 ºC. Коротка витримка менше трьох місяців в бочках з французького дуба до максимального збільшення складності вина.

Аромат чистий, насичений, зі свіжими ягідними нотами на пряній бальзамічній основі. Смак м'який, з приємними танінами та легкої структурою, об'ємний. Післясмак свіжий і тривалий. D'Origen Cabernet Sauvignon - це ідеальне поєднання до жаркого або рагу з курки і легкого м'яса, різотто з грибами або м'ясом, паст і сирів. Рекомендована температура подачі від 12 до 14ºC.

 

Can Bas La Creu

Країна: Іспанія. Регіон: Пенедес. Сорт: Sauvignon Blanc 100%. Рік: 2018. Алко: 13,5%. Витримка: 6 місяців. Ціна: 1097 грн  

Середній вік лози 40 років.

La Creu названий на честь виноградника, посадженого з Совіньон Блан в центрі виноробного комплексу Can Bas з 1994 року.

Ручний збір, щоб не пошкодити виноград і сам виноградник. Подвійний відбір (на винограднику і на тріажному столі). Охолодження винограду протягом 24 годин при 10 ºC. Холодна мацерація на кожурі щоб витягти більше ароматів. Делікатне пресування з низьким виходом сусла. Ферментація при 15 ºC. 35% сусла сбраживается в 500-літрових нових бочках з французького дуба, а решта - в маленьких резервуарах з нержавіючої сталі протягом шести місяців для підвищення складності вина. Вино з дворічним оптимальним віком.

La Creu має аромат тропічних фруктів (маракуйя, манго) в поєднанні з солодкими середземноморськими фруктами (нектарин і абрикос). Натяки аромату тостів. Смак солодкуватий, свіжий, що повторює фруктові ноти аромату. Ідеальне вино для різотто, овочів з прянощами, запеченої або смаженої на грилі риби.

 

Can Bas La Capella

Країна: Іспанія. Регіон: Пенедес. Сорт: Syrah 70%, Cabernet Sauvignon 30%. Рік: 2015. Алко: 15%. Витримка: 6 місяців. Ціна: 1097 грн 

Вік лоз Сіра – 29 лет, Каберне – 53 роки.

LA CAPELLA («Каплиця» каталонською мовою) названа на честь старого Каберне Совіньон, виноградні лози якого посаджені навколо середньовічної каплиці в маєтку Кан Бас.

Роздільне бродіння і витримка сортів. Мацерація винограду на осаді протягом двох тижнів з щоденним перекачуванням для більшої екстракції до завершення ферментації при контрольованій температурі 25º. Вісімнадцять місяців старіння в нових бочках з французького дуба і один рік в пляшці.

Аромат червоних фруктів, ванілі, кави, спецій і кедра. Інтенсивний смак червоних ягід, з округлими танінами і хорошим балансом. Довгий, стійкий післясмак. Прекрасно поєднується з білим і червоним м'ясом, особливо зі смаженою качкою і яловичою вирізкою. Рекомендують подавати його при 16-17ºC.

 

Can Bas La Romana

Країна: Іспанія. Регіон: Пенедес. Сорт: Chardonnay 60%, Xarel·lo 40%. Рік: 2017. Алко: 14,5%. Витримка: 6 місяців. Ціна: 1897 грн  

Cередній вік лоз 60 років!!!

Виноград Xarel·lo для виробництва La Romana - це старі лози з низькою врожайністю. Це виноградник, який зобов'язаний своїм ім'ям римлянам: Віа Августа. La Romana - назва особливого терруарного вина.

Можливо, більше, ніж будь-яке інше, біле вино La Romana відображає те, як думають і роблять вина в Can Bas: історія, терруар, повага, сучасність, перевага …

La Romana не є стандартним вином. Це не вино, яке можна повторювати щороку. Його основа завжди Xarel·lo, зібраний з цього виноградника, засіяного римськими останками. Але це не означає, що його не можна об'єднати з деякими іншими білими сортами. Урожай винограду Шардоне зі схилів Ель-Серраль виняткової якості. Отже, вино, яке зробили з нього, збагачує і додає складності у поєднанні з Xarel·lo з La Romana.

Згідно з історичними даними, стародавні римляни зброжували і витримували своє вино в великих глиняних посудинах, які називали dolia. Протягом 1-го століття нашої ери ця практика була поширена і в Римському поселенні, яке згодом стала маєтком Кан Бас.

Повертаючись до свого коріння, використовуються глиняні амфори по 150 літрів протягом чотирьох місяців, які посилюють характер вина. Результат - більш чисте вино з яскраво вираженою мінеральністю.

Роздільне бродіння сортів при 15ºC з використанням місцевих дріжджів для посилення грунтового вираження. Частину отриманого соку зброджують в бочках з французького дуба об'ємом 500 л і в невеликих резервуарах з нержавіючої сталі, витримують шість місяців, щоб збільшити його складність. Глиняні судини також використовується в процесі старіння.

 

Сan Bas Monreal

Країна: Іспанія. Регіон: Пенедес. Сорт: Cabernet Sauvignon 100%. Рік: 2015. Алко: 15,5%. Витримка: 18 місяців. Ціна: 1947 грн  

Середній вік лози 28 років.

Глибока шана, яку в Кан Бас відчувають до фермерів, призвела до того, що вони назвали один з виноградників Каберне Совіньон в честь династії фермерів, які обробляють цю ділянку землі понад століття.

Монреальська ділянка має глинистий грунт, який покриває вапняк. Він бідний органічними речовинами, має добрий дренаж і придатний для того, щоб лози могли пустити глибоке коріння. Однак ніщо не робить його більш особливим, ніж турбота і увага, яку приділяють йому день за днем ​​людьми, які працювали над ним десятиліттями.

В результаті виходить вино, що поєднує в собі силу, складність і характер. Це Каберне, який є виразом його історичної сутності. Він показує характер свого терруара і справжню природу ставлення людини до нього. Витримка 18 місяців в нових бочках з французького дуба. Баттонаж три місяці з метою отримання об'ємності. Монреаль ідеально підходить до м'ясних страв і рагу. Добре поєднується з копченостями і витриманими сирами, з качкою і трюфельним стравами.

 

Резюме: вина Can Bas - це ціла філософія, основою якої є союз з природою, повага до історії і терруару, турбота і увага, індивідуальний підхід до кожного виготовленого шедевру. Це вина, які надихають на життя. Ідеальні, щоб почати особливий день!

 

 

 

Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних