Час роботи
Пн-Пт 9:00-19:00 Сб 10:00-15:00 Нд 10:00-15:00
0 800 330 370
Безкоштовно по Україні!
Контакти +38 067 239 90 97 +38 050 315 37 37 +38 093 957 68 97
[email protected] для замовлень і пропозицій
Київ
Ваш город: Київ?
Выбрать другой
  • ua
Вхід
Избранное
  • ua
Вхід
Час роботи
Пн-Пт 9:00-19:00 Сб 10:00-15:00 Нд 10:00-15:00
Працюємо кожен день!
Подбор по параметрам
Сортировка
Фільтри
В наявності
Скинути фільтри
Каталог
Колір вина
Ціна
  • Від
    До
Тип напою
Солодкість
Країна
Регіон
Бренд
Сорти винограду
Рік
Потенціал
Об `єм
Скинути фільтри Применить

Мадера

Cортувати по:
Фільтри
Товарів на сторінці
мадера
Скинути фільтри

Знайдені товари 11 з 4231

Madeira Wine Company
Алкоголь 7,5%
Классификация односолодовый
Madeira Wine Company
Солодкість солодке
Тип напою мадера
Алкоголь, % 20
Madeira Wine Company
Алкоголь 7,5%
Классификация односолодовый
Madeira Wine Company
Солодкість солодке
Тип напою мадера
Алкоголь, % 19
Madeira Wine Company
Алкоголь 7,5%
Классификация односолодовый
Madeira Wine Company
Солодкість сухе
Тип напою мадера
Алкоголь, % 19
Madeira Wine Company
Алкоголь 7,5%
Классификация односолодовый
Madeira Wine Company
Солодкість солодке
Тип напою мадера
Алкоголь, % 20
Madeira Wine Company
Алкоголь 7,5%
Классификация односолодовый
Madeira Wine Company
Солодкість напівсухе
Тип напою мадера
Алкоголь, % 19
Алкоголь 7,5%
Классификация односолодовый
Солодкість сухе
Тип напою мадера
Алкоголь, % 19
Алкоголь 7,5%
Классификация односолодовый
Солодкість напівсухе
Тип напою мадера
Алкоголь, % 18
Алкоголь 7,5%
Классификация односолодовый
Солодкість напівсухе
Тип напою мадера
Алкоголь, % 19
Алкоголь 7,5%
Классификация односолодовый
Солодкість солодке
Тип напою мадера
Алкоголь, % 19
Madeira Wine Company
Алкоголь 7,5%
Классификация односолодовый
Madeira Wine Company
Солодкість солодке
Тип напою мадера
Алкоголь, % 19
Henriques
Алкоголь 7,5%
Классификация односолодовый
Henriques
Солодкість напівсухе
Тип напою мадера
Алкоголь, % 19
Loading

Мадера – насамперед ви п'єте не вино, а історію, звичайно, португальську. Досить кріплене вино, може бути як напівсухим, так і солодким. Виготовляють вина за таким самим принципом, як і кагор – нагрівають в чанах при високих температурах. Вже минуло близько 300 років, але мадера практично не змінилася. До речі, термін витримки може досягати 100 років.

 

На смак вино досить легке, але пряне: карамель, ваніль, ірис, фундук, смажені горіхи, цедра апельсина – і це не вся ароматна композиція напою.

Назва, ніхто не сумнівається, походить із міста, а точніше острова Мадейра, що належить Португалії.

 

Колір вина дуже багатий, незвичайний, не винний – темний бурштин, що чимось нагадує колір коньяку. А якщо келих розглянути при світлі – тоді мадера переливатиметься в рубіновий.

 

Технологію виробництва вина називають “мадеризацією”. Які етапи необхідні для створення вина мадера?

  1.  Зібрати виноград вручну.
  2.  Перебрати.
  3.  Відправити під прес.
  4.  Потім іде процес зброджування.

 

Технологія виробництва вин Мадера

Для виготовлення беруть лише 4 благородні сорти: мальвазія, серсіаль, вердельо, боал. Але після епідемії дозволили використати тинто негро молі. З перших сортів використовують елітну мадеру, а з останньої – експортне вино.

 

Один з найважливіших процесів – кріплення, винороб може провести на різних етапах бродіння. Все залежить від того, яке вино потрібно отримати.

  • - якщо потрібно отримати десертну мадеру – спирт можна додавати через кілька днів після початку бродіння;

  • - напівсолодке – за кілька тижнів;

  • - а щоб виготовити суху мадеру – варто додавати після завершення бродіння.

 

Мадера за міцністю досить сильна від 12 до 17 градусів.

 

І лише після цього можна приступати до мадеризації. Тобто – нагріти вино і піддати його окисненню.

 

Як правильно вибрати Мадера?

Як завжди, потрібно вміти читати етикетку, знаючи типи вин. Перше, на що потрібно звернути увагу – горло. Якщо це справжня португальська мадера – там стоїть наклейка сертифіката відповідності.

Також на етикетці обов'язково має бути зазначено: виробник, стиль вина, рівень солодкості, рік врожаю, одна з 5 категорій якості вина.

 

Які сертифікати якості?

  1. Finest – проста категорія, витримка 3 роки.
  2. Reserva – вино мадера з витримкою від 5 років, більш насичені.
  3. Spesial Reserva – десятирічна, виготовлена ​​за технологією Кантейра. Для цієї категорії використовують шляхетні сорти винограду.
  4. Exceptional Reserva – вино витримане понад 15 років, використовують шляхетні сорти.
  5. Fresqueira vintage – насичена, моносмакова мадера.

 

Якщо хочете цитрусові, фруктові тони – придивіться до сухого. Подобається карамельні, шоколадні, горіхові – купуйте солодке.

 

Але перш ніж пити, треба розуміти, як правильно це робити. Не забувайте, що за міцністю це сильне вино. Тому пити її потрібно обережно, маленькими ковтками. Краще пити із тюльпановидних келихів.

Мадера може бути як аперитивом, так і дижестивом, які гідно завершують трапезу.

 

Де купити вино Мадера у Києві та Україні?

Придивіться до вина мадера "масандра", що виготовляється з 1892 року на території Криму. Дуже гідний початок знайомства з напоєм.

 

Якщо ж ви хочете вибрати інше вино мадера – переходьте в інтернет-магазин Winetime, який порадує асортиментом мадери за стилем, міцністю, витримкою. Також ви можете вибрати вино очима та купити в магазинах, представлених в Україні: Києві чи Харкові. У нашому магазині приємна ціна, висока якість товару, найкращий асортимент.

Про WINETIME Гастромаркети WINETIME це 31 гастромаркет у 14 регіонах і понад 8000 найменувань товарів власного імпорту з Італії, Іспанії, Франції, Чилі, Португалії, Німеччини, Шотландії, Австралії та інших країн.
Вино та листи Підпишіться на наші новини і акції
Даю згоду на обробку персональних даних
добавлен в вашу корзину