Одеський чорний і вино з нього: українські винні історії
Чи можуть українські винороби дати гідну відсіч італійським, французьким та грузинським винам? Звісно! І підтвердженням цьому є чудові зразки з одеського чорного, які точно не залишать вас байдужими.
Одеський чорний або аліберне — темний технічний сорт винограду для виробництва сухих, столових і десертних вин. І сьогодні інтернет-магазин WineTime розповість вам про особливості сорту і вина з нього.
Історія сорту одеський чорний
Одеський чорний — результат експерименту селекціонерів з українського НДІ Таїрова, які схрестили алікант буше з каберне совіньон.
Отримана лоза чудово проявила себе в Одеській і Миколаївській областях. І зараз розвивається в усіх винних регіонах України.
Особливості сорту одеський чорний
Одеський чорний невибагливий у догляді. Має високу стійкість до хвороб. Урожай дає рясний і пізній. Вино з нього має яскраво-рубіновий колір і може вживатися як молодим, так і витриманим.
Одеський чорний має комфортну кислотність і середній вміст цукру, тому вино з нього виходить легким, ненав'язливим, неординарним. Дегустатори відзначають у смаку деяку дикість, але це робить напій ще цікавішим і загадковішим.
Ароматичний профіль і смак вина з одеського чорного
Букет сорту одеський чорний танінний, з земляними відтінками, нотами сушених фруктів і свіжої трави.
Молоде вино пахне кущами чорної смородини після дощу.
Вино з одеського чорного танінне і кисле. З післясмаком вишневої кісточки і гірчинки.
В асортименті інтернет-магазину WineTime ви знайдете кращі зразки українського вина з одеського чорного, які точно припадуть вам до смаку. Не знаєте яке вино купити? Наш сомельє до ваших послуг.
Хочете замовити вино одеський чорний з доставкою по Києву та Україні? Це можна зробити онлайн або по телефону.
Приємних покупок!