Корвіна і вино з нього: тепло, затишок і радість у будь-якому місці
Корвіна — темний технічний виноград, з якого не так давно почали виробляти моносортові вина, які дуже полюбилися виноманам в усьому світі.
Інтернет-магазин WineTime запрошує вас у невеличку подорож, щоб познайомити з цим сортом ближче і розкрити його індивідуальність, яку ви точно захочете скуштувати на смак. Поїхали!
Особливості
Корвіна — виноград примхливий і схильний до хвороб. Якщо дозрілий або залитий водою виноград вчасно не зняти з лози, врожай пропаде. При цьому корвіна високоврожайний сорт, тому його зростання доводиться контролювати і регулювати вручну.
Батьківщина корвіна і основне місце культивації сорту — Італія. Але це не заважає корвіна рости у Венето і на північному сході Верони та давати там неперевершені результати.
Тривалий час корвіна використовувався як додаток до інших сортів у винах Valpolicella і Bardolino. Як сольного виконавця корвіна почали використовувати зовсім недавно, так як вино з нього робити досить складно. Але цей процес дійсно захоплюючий, адже особливості сорту до кінця так і не розкриті.
В онлайн-каталозі інтернет-магазину WineTime, ви знайдете вино з корвіна на будь-який смак. Якщо шукаєте відповідне до конкретної події, але не можете вибрати, скористайтеся безкоштовною консультацією професійного сомельє.
Колір, смак, ароматичний профіль
Незважаючи на те, що корвіна — червоний виноград, в ньому дуже низький вміст танінів, тому вино має тьмяний колір.
Сухе столове вино з корвіна має особливий аромат вишні. Але найчастіше на перший план виходять нотки родзинок і сухофруктів. А все тому, що шкірка ягід настільки товста, що перед ферментацією корвіна доводиться підсушувати.
У Вальполічелла і Бардоліно корвіна додається у вино з легким і середнім тілом для підвищення кислотності. А ось молоде вино зі 100% корвіна схоже на божоле, але більш складне і непередбачуване.
Замовити бленд або моносортове вино корвіна з доставкою додому в інтернет-магазині WineTime, ви можете на сайті або по телефону.
Приємних покупок!