Вино Барбера

1

Барбера і вино з нього: миті насолоди, які неможливо поставити на паузу

Барбера — технічний сорт червоного винограду, з якого виготовляють вино з унікальним характером. Який він? Мабуть, трішки шалений, крапельку сентиментальний, десь навіть різкий, або несамовитий. Який барбера насправді, сказати неможливо, адже кожна пляшка — витвір мистецтва.

 

У цьому особисто переконалася команда WineTime і запрошує вас спробувати знайти відповідь на питання — так яке вино барбера закрито у пляшці? Готові стати Шерлоками Холмсами? Тоді... поїхали!

 

Історія барбера

Барбера — справжній, «чистокровний» італієць, родом із П'ємонта, який займає не останнє місце у виноробній галузі Італії. Його культивують у багатьох виноробних регіонах, у тому числі і на островах: Емілія-Романья, Апулія, Кампанія, Сицилія, Сардинія.

Барбера — унікальний сорт, який розкриває свій потенціал як у моносортових винах, так і у ансамблях. Звичайно, перший варіант зустрічається набагато частіше, адже кожний винороб бажає максимально розкрити характер барбера, який вразить, надихне і закохає в себе раз і назавжди.

 

В інтернет-магазині WineTime ви знайдете вино барбера, яке на 100% задовольнить ваш вишуканий смак, підкреслить статус події і займе не останнє місце у колекції кожного виномана.

Ви можете обрати зразок самостійно, скориставшись онлайн каталогом. Або безкоштовно запросити консультацію нашого професійного сомельє.

До речі, якщо ви шукаєте подарунок, вино барбера — ідеальний варіант. Це одне із небагатьох вин, яке завжди доречне, адже гармонійно поєднується з багатьма стравами і задовольнить смак найвибагливішого гурмана. А ще ви покажете свою компетентність і глибоке розуміння характеру людини, якій презентуватимете подарунок.

 

Тільки уявіть, виноград барбера з'явився ще у стародавні часи, але вперше про нього, як про сорт, згадали тільки у XVIII столітті. Тоді барбера у виноробстві проявив себе дуже посередньо. Від слова взагалі. Вино з нього було просте. Але… в ньому відчувався потенціал і душа. Пили його, зазвичай, савойські офіцери.

З того самого часу барбера багато подорожував за італійськими виноробами, які привезли його до Каліфорнії, Австралії і Аргентини. Завдяки гнучкості, стійкості і адаптивності лози до різких кліматичних змін, світ побачив велику кількість харизматичних і високоякісних вин.

Барбера прекрасно розвивається в теплому кліматі. Завдяки природній високій кислотності навіть перестиглий врожай не зіпсує смак вина. І це дійсно дуже класна особливість, яка є у одиниць сортів в усьому світі.

 

Барбера — виноград, який надихає на експерименти. Деякі винороби вважають, що барбера не можна витримувати у дубовій тарі, адже це дуже псує самобутній смак. Інші стверджують, що дуб навпаки робить структуру вина більш вагомою, глибокою, округлою. Яке вино барбера підійде саме вам? ВайнТайм рекомендує скуштувати всі варіанти і обрати оптимальний.

 

Смак і ароматичний профіль барбера

Букет барбера яскравий, зухвалий. В його основі домінують вишневі ноти. Зверніть увагу, що молоде вино барбера має яскравий, насичений червоний колір. З віком він тьмяніє, але сам напій стає мудрим і з характерною кислинкою.

Перезрівші ягоди дають пласке вино з ароматом сухофруктів. Вишневі ноти зникають, перетворюючись в аромат дистиляту.

Найкращі вина все одно роблять італійці. Особливо прекрасні ті, що виготовлені в П'ємонті. Адже на батьківщині виноград почуває себе найкраще і тому розкривається по максимуму.

 

Вже бажаєте скуштувати вино барбера? Тоді мерщій замовляйте онлайн або по телефону.

Гарного шопінгу!